Quantcast
THE STREAM

Σε Escape Room στο Γαλάτσι τους φάνηκε γαμάτη ιδέα να προσπαθείς να το σκάσεις από το Άουσβιτς πριν γίνεις στάχτη

1.1 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο ναζιστικό στρατόπεδο


Τσαγκ · 29 Δεκεμβρίου 2016

cropped-most-popular-escape-room-games

Τα τελευταία 2 χρόνια στην χώρα μας έχει γίνει ένας μικρός χαμός με τα δωμάτια αποδράσεων αγγλιστί escape rooms. Τα escape rooms λοιπόν, είναι δωμάτια, όπως λέει και η ονομασία, στα οποία πρωταγωνιστε;eς μαζί με τους φίλους σου σε κάποιου είδους σενάριο και σκοπός σου είναι να “αποδράσεις” από εκεί λύνοντας γρίφους και έχοντας περιορισμένο χρόνο για να το καταφέρεις. Τα σενάρια ποικίλουν από στοιχειωμένα σπίτια σε υπόγεια τρελών επιστημόνων και λοιπά θέματα που βασίζονται κατά κύριο λόγο σε ταινίες τρόμου.

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος ανάμεσα στα δεκάδες escape rooms που έχουν ανοίξει και όλοι ψάχνουν το πρωτότυπο σενάριο που θα φέρει νέα πελατεία. Κάπως έτσι λοιπόν ένα escape room στο Γαλάτσι δημιούργησε ένα δωμάτιο με θέμα την απόδραση από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Auschwitz, εκεί που 1.1 εκατομμύρια άνθρωποι (το 1 εκατομμύριο ήταν Εβραίοι) έχασαν την ζωή τους από τους από τους Ναζί στα 4.5 χρόνια που λειτούργησε το κολαστήριο.

150126102625-01-auschwitz-liberation-0126-super-169

Αναλυτικά η σελίδα του escape room αναφέρει:

60 km δυτικά της Κρακοβίας, κοντά στην κωμόπολη Όσβιετσιμ (γερμ. Auschwitz). στην παγωμένη Πολωνία, λένε ότι ακόμη αναδύεται μυρωδιά καμμένης ανθρώπινης σάρκας από τους τοίχους των κρεματορίων του ομώνυμου ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης αιχμαλώτων πολέμου, κατά βάση Εβραϊκής καταγωγής. Ενσαρκώνοντας κι εσείς το ρόλο αιχμαλώτων, οι οποίοι ψάχνουν σημάδια ζωής, καθένας από ένα δικό του αγαπημένο πρόσωπο, τολμήστε να περάσετε τα σκαλιά του ιστορικού κρεματορίου, ανακαλύψτε το μεγάλο μυστικό του κι αποδράστε πριν γίνετε κι εσείς στάχτη.

Αποτέλεσμα της  θεματολογίας αλλά και της γλαφυρής σπλάτερ περιγραφής ήταν να δημιουργηθεί σάλος στα social media, με τον κόσμο να κράζει τους υπεύθυνους του escape room, οι οποίοι και απέσυραν άμεσα το σενάριο.

6-annete

Και εμείς μεγαλώσαμε με Castle Wolfenstein και σκοτώσαμε nazi zombies στο Call of Duty , αλλά καλό είναι πριν “παίξουμε” με κάτι τόσο βαριάς ιστορικής σημασίας όπως είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του 3ου Ράιχ,  να έχουμε γνώση τι ακριβώς συνέβη εκεί, και όχι να το χρησιμοποιούμε απλά για την ¨καφρίλα¨ της φάσης και για να κόψουμε κάνα εισιτήριο.

 

Best of internet