Quantcast
THE STREAM

Νεκρός βρέθηκε ο δράστης της επίθεσης στο ισλαμικό κέντρο στη Ζυρίχη

Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να συνδέει την επίθεση με το Ισλαμικό Κράτος


THE NEWSROOM · 20 Δεκεμβρίου 2016

Η αστυνομία της Ζυρίχης επιβεβαίωσε ότι το πτώμα που βρήκε κοντά στο σημείο της ένοπλης επίθεσης ήταν αυτό του δράστη, o οποίος αναγνωρίστηκε και σταματά την έρευνα, μετά τον εντοπισμό του πτώματος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

_93041926_036964562-1

«Ένας άνδρας που πυροβόλησε τρεις ανθρώπους σε τέμενος στη Ζυρίχη είναι νεκρός», ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, επιβεβαιώνοντας ότι ένα πτώμα που βρέθηκε κοντά στο σημείο της επίθεσης ανήκε στον δράστη.

Η αστυνομία του καντονιού της Ζυρίχης ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε από τις αρχές, χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία, ενώ θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου στις 15.00 ώρα Ελλάδας.

c0d8z_lweaafo_

Υπενθυμίζουμε ότι, ο ένοπλος εισέβαλε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Σομαλο-ισλαμικό κέντρο και άνοιξε πυρ εναντίον των πιστών, κοντά στο σταθμό της Ζυρίχης. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν σε δημοσιογράφους του Reuters ότι εκείνη την ώρα υπήρχαν άνθρωποι μέσα που προσεύχονταν καθώς χρησιμοποιείται και ως τζαμί. Μάλιστα συχνά προσεύχονται εκεί Σομαλοί.

Ένα πτώμα και ένα όπλο εντοπίστηκαν αργότερα, μερικά στενά πιο κάτω από το σημείο της επίθεσης. Οι μοναδικές πληροφορίες που έδωσε η Ελβετική αστυνομία είναι ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να συνδέει την επίθεση με το Ισλαμικό Κράτος.

Δύο από τα θύματα, ηλικίας 30 και 56 ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ ένας τρίτος άντρας γύρω στα 35 είναι ελαφρά τραυματισμένος, σύμφωνα με αναφορές.

proxy_2_47

Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ανέφεραν ότι τη στιγμή που ο δράστης εισέβαλε στο κτίριο γύρω στις 17:30 φορώντας μαύρα ρούχα και μάλλινο σκουφί, την ώρα που στο ισλαμικό κέντρο βρίσκονταν περίπου 10 άτομα.  Μετά την επίθεση, ο δράστης άρχισε να τρέχει και η αστυνομία άρχισε ψάχνει τη γύρω περιοχή. Το πτώμα του τελικά βρέθηκε κάτω από μια γέφυρα, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το ισλαμικό κέντρο.

 

Best of internet