Quantcast
THE STREAM

Δεν κυκλοφόρησαν «Τα Νέα» και δεν εξέπεμψε ο «Βήμα FM» λόγω των απεργιών των υπαλλήλων του ΔΟΛ

Οι εργαζόμενοι στο Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο


THE NEWSROOM · 20 Δεκεμβρίου 2016

Δυσοίωνες είναι εδώ και καιρό οι εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη, την ώρα που οι εργαζόμενοι εργάζονται απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες. Τα δημοσιογραφικά σωματεία κήρυξαν απεργία στα μέσα του ΔΟΛ, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων.

dol1

Τα σωματεία (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΠΗΤ, ΠΕΛ και ΕΤΕΡ) αποφάσισαν την κήρυξη επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών από τις 7 κάθε απόγευμα, μέχρι να δοθούν τα χρωστούμενα από τον Αύγουστο ή έστω ένα μέρος τους. Είναι άγνωστο αν θα κυκλοφορήσει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” αύριο Τετάρτη, ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με την κυριακάτικη εφημερίδα «Το Βήμα», επίσης του ΔΟΛ, της οποίας η ύλη μαζεύεται μεσοβδόμαδα και τυπώνεται Σάββατο. H απεργία επηρεάζει επίσης το In.gr, τα περιοδικά του ΔΟΛ, ενώ ήδη από εχθές έχει σταματήσει το πρόγραμμά του το ΒΗΜΑ-fm.
Αιτία της κινητοποίησης είναι η μη πληρωμή δεδουλευμένων από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και τελική αφορμή ότι δεν καταβλήθηκε ούτε το δώρο των γιορτών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των συνδικαλιστικών ενώσεων των ΜΜΕ:

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 19.00 της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 19.00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «tanea.gr», «vimaonline.gr» και «in.gr», καθώς και σε όλα τα περιοδικά του Ομίλου.

Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ΔΟΛ, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων

 

Μάλιστα, όπως έγραψε σε ανάρτησή του στη σελίδα της εκπομπής του “Σεμνά και ταπεινά” ο δημοσιογράφος Γιώργος Κακούσης του ΒΗΜΑ-fm, το οποίο από σήμερα δεν μεταδίδει πρόγραμμα λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων. Ο Γιώργος Κακούσης κάνει αναφορές στην διοίκηση του ομίλου και στις δεσμεύσεις του εκδότη οι οποίες δεν τηρήθηκαν.

Λοιπον… Οπως θα καταλάβατε όσοι ανοίξατε σημερα το πρωι το ραδιόφωνο σας στον ΒΗΜΑ FM , τα πραγματα δεν ειναι καλα… Ισως λίγοι απο εσάς γνωρίζατε οτι όλον αυτο τον καιρό, όλοι όσοι σας ενημερώναμε απο τους 99,5 δουλεύαμε απλήρωτοι και σε μία έξαρση… εθελοντισμού! Πιστεύαμε οτι τα πραγματα θα πήγαιναν καλυτερα και βάλαμε πλάτη. Πιστέψαμε τις δεσμεύσεις του εκδότη και ιδιοκτήτη οτι τα πραγματα θα ομαλοποιηθούν και οτι ” στ’ αμπάρια υπάρχουν τα απαραίτητα…” Φτάσαμε 4 μηνες απλήρωτοι και με βεβαιότητα οτι αυτοί οι μηνες θα γίνουν 5, οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ αποφασίσαμε να σταματήσουμε να δουλεύουμε τσάμπα και εμπαιζομενοι. Την ώρα που γράφω αυτο το post, ειναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα πληρωθούμε δωρο Χριστουγέννων. Τα γράφω αυτα, γιατι στα 7 χρονια που κανουμε εκπομπές στο ραδιόφωνο του ΔΟΛ, κάποιοι νόμιζαν οτι απο το βραδυ μας έδινε γραμμή ο Ψυχαρης για το τι θα πούμε και μετα έβαζε το χέρι στην τσέπη και άφηνε πανω στο γραφείο μας δυο δεσμίδες πενηνταευρα, απο τα μαύρα της Διαπλοκής. Γραμμή δεν πήραμε πότε (γι αυτο πολλές φορες τρωγομασταν on air με τον Δημητρη…) είχαμε τις απόψεις μας καλές ή κακές, τη δίκη μας οπτική και κάθε μέρα την ξεδιπλωναμε στους ακροατές μας με τον τρόπο που εμεις νομίζαμε οτι θα βρουν ελκυστικό. Και ας μας εξισωναν συστηματικά τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης με τον εργοδότη μας. Και ας έριξαν μπόλικο νερό στο μύλο της χρεοκοπίας του ΔΟΛ με τροπο ξεδιάντροπο, εκμεταλλευόμενοι τα εγκληματικά λαθη (?) της διοίκησης του ιστορικότερου δημοσιογραφικού οργανισμού της χώρας.
Το κακό ειναι οτι το πλοίο βουλιάζει και παίρνει μαζι του τον κοσμο του, γεγονός που για κάποιους ειναι χαρμόσυνο… “Δούλευαν στον ΔΟΛ, ας πρόσεχαν τα κ@λ@παιδα…”
Αν θα τα ξαναπούμε και πού;
Ειμαι βέβαιος οτι κάπου θα βρεθουμε… Στον ΒΗΜΑ FM; Κάπου άλλου; Αυριο το πρωι; Μετα απο 1-2 μηνες; Θα δειξει!
Ραντεβού στα γουναράδικα, που ειπε και ο Αρης… Γ.Κ

Όπως αναφέρεται στις Τυπολογίες, ο ΔΟΛ, με δεσμευμένους τους εταιρικούς του λογαριασμούς βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο ενδεχόμενο η ιδιοκτησία του να αλλάξει χέρια. Από το Σταύρο Ψυχάρη, που πήρε τη σκυτάλη από το Χρήστο Λαμπράκη, ο ΔΟΛ είναι πιθανόν να περάσει υπό τον έλεγχο των τραπεζών.

Best of internet