Quantcast
THE STREAM

16 άτομα πέθαναν σε πόλη της Σιβηρίας επειδή ήπιαν αφρόλουτρο που περιέχει αλκοόλ

Να ένα απ’ τα πράγματα που κάνει ο κόσμος που μένει στη Σιβηρία


President Creed · 19 Δεκεμβρίου 2016

Yπάρχουν μέρη στον κόσμο που έχουν ενδιαφέρον, πόλεις που έχεις να κάνεις πράγματα, πόλεις που δεν έχεις να κάνεις πολλά πράγματα και απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχουν και κάποια μέρη όπου το να πιεις αφρόλουτρο απλά επειδή περιέχει αλκοόλ, ακούγεται ως μια απόλυτα λογική και αναγκαία απόφαση.

1156179

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, τουλάχιστον 16 άτομα πέθαναν από δηλητηρίαση αφού ήπιαν αφρόλουτρο που περιέχει αλκοόλ. Παράλληλα, άλλοι 18 άνθρωποι νοσηλεύονται σε τοπικά νοσοκομεία, με την κατάστασή τους, να είναι κρίσιμη. Το διάσημο σαπούνι που κατέληξε και διάσημο ποτό, ονομάζεται Boyaryshnik (Hawthorn) και οι μερακλήδες του το κατεβάζουν μονοκοπανιά βρίσκονται στην πόλη Ιρκούτσκ, μια απ’ τις μεγαλύτερες πόλεις της Σιβηρίας.

 maprussia

Προφανώς οι κάτοικοι του Ιρκούτσκ δεν κατέφυγαν στην κατανάλωση αφρόλουτρου λόγω γεύσης, όμως λόγω της μείωσης των εισοδημάτων και της αύξησης των τιμών για τα αλκοολούχα ποτά, αναγκάστηκαν να στραφούν σε λοιπά υγρά που έχουν ως βάση τους την αλκοόλη και δεν προορίζονται για κατανάλωση από το στόμα. Οι δηλητηριάσεις από αλκοόλ είναι μεν συχνές συχνές στη Ρωσία, αλλά το περιστατικό αυτό είναι το πιο σοβαρό των τελευταίων ετών.

Η επιτροπή έρευνας, διεξάγει εγκληματολογική έρευνα για την υπόθεση αυτή, ενώ ανακοίνωσε:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, τουλάχιστον 16 άνθρωποι πέθαναν από τη δηλητηρίαση που προκάλεσε στον οργανισμό τους, το αλκοόλ

inside_sample_2

Η ρωσική κυβέρνηση εξετάζει την λήψη μέτρων ώστε οι Ρώσοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον αλκοολισμό (δηλ. περίπου το 10% του πληθυσμού) να μην καταφεύγουν στην κατανάλωση φαρμακευτικών βαμμάτων, καθαριστικών και καλλυντικών που προορίζονται για εξωτερική χρήση.

Συγκεκριμένα η ρωσική κυβέρνηση σχεδιάζει επιβολή ειδικού φόρου σε φαρμακευτικά βάμματα, σε χημικά προϊόντα οικιακής χρήσης και σε καλλυντικά που περιέχουν οινόπνευμα για να μην καταναλώνονται από άτομα που υποφέρουν από αλκοολισμό.Το Υπουργείο Οικονομικών έχει καταρτίσει τροποποιήσεις των υφιστάμενων νόμων και του Κώδικα Φορολογίας ώστε να επιβάλλει φόρους κατανάλωσης για την αλκοόλη που περιέχεται σε φαρμακευτικά προϊόντα (εξαιρούνται τα βασικά φάρμακα) καθώς και σε λοιπά προϊόντα όπως το εν λόγω αφρόλουτρο.

sapounaki

Σύμφωνα με τα επίσημα κρατικά στοιχεία, το 10% των Ρώσων αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από το αλκοόλ.

Επί του παρόντος, ο φορολογικός κώδικας δεν αφορά τα φάρμακα που έχουν ως βάση τους το οινόπνευμα, τα φάρμακα κτηνιατρικής χρήσης, τα τρόφιμα και τα καλλυντικά που πωλούνται σε συσκευασίες των 100 ml ή λιγότερο, και πλέον αναμένεται να υποβληθούν σε ειδική φορολόγηση.

Best of internet