Quantcast
THE STREAM

Κάμερα συνέλαβε για πρώτη φορά προϊστορικό καρχαρία να σουλατσάρει σε πολύ underground μέρη (VIDEO)

Ο μυτόγκας μπλε καρχαρίας-φάντασμα Hydrolagus trolli είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος των βαθέων βαθών των ωκεανών


Bobol Gordello · 17 Δεκεμβρίου 2016

Στα σκοτεινά βάθη των ωκεανών φημολογείται ότι ζουν ποικίλα πλάσματα, που, ίσως, προϋπήρχαν ακόμα και των δεινοσαύρων. Ένα από αυτά τα είδη που οι επιστήμονες γνωρίζουν πως ζουν 20.000 και βάλε λεύγες κάτω από τη θάλασσα, αλλά δεν είχαν ποτέ (μέχρι πριν κάποια χρόνια) την ευκαιρία να αιχμαλωτίσουν σε βίντεο, είναι ο μυτόγκας καρχαρίας-φάντασμα Blue Chimaera, ή Hydrolagus trolli, όπως τον βάφτισε η μανούλα του.

Εικάζεται ότι αυτό είναι το πρώτο ever βίντεο που καταγράφει την κίνηση αυτού του πλάσματος, το οποίο τραβήχτηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας του Ενυδρείου του Κόλπου του Monterrey στην California πριν 6 χρόνια και δόθηκε τώρα στη δημοσιότητα. Το φυσικό περιβάλλον του Δημήτρη Παπδόπουλου των προϊστορικών κατοίκων του βυθού είναι η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, οπότε μια έξτρα ανακάλυψη που προσέφερε το βίντεο είναι ότι ο Hydrolagus ζει και στο Βόρειο Ημισφαίριο.

ghost-shark

Ο λεπτόσωμος καρχαρίας αυτός δεν είναι σαν τους καρχαρίες που ξέρουμε. Αυτά που τον χαρακτηρίζουν είναι: το μυτερό του ρύγχος, τα μάτια-φινιστρίνι (παίξτε φωτοσοπιές με Κούλη ελεύθερα) και αυτά τα περίεργα κανάλια γύρω από τα μάτια και τα αυτιά, σαν να έχει φτιάξει το πρόσωπό του από κομμάτια ομοειδών του που κατασπάραξε. Στερείται, όμως, αιχμηρών οδόντων, με τον καρχαρία-γιαλαντζί να παίζει για την τροφή του με πολύ μικρότερα θηράματα.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

Κάτι ξέρουν, μάλλον, και δε βγαίνουν προς την επιφάνεια. Τα μεγάλα τους ανήψια θα τους είχαν για μεζεκλίκι.

Best of internet