Quantcast
THE STREAM

Οι Κουβανοί ζήτησαν να ξεπληρώσουν το χρέος τους προς την Τσεχία με φάρμακα και ρούμι

Μήπως να ξεπληρώναμε και εμείς με αγνά προϊόντα της Καλαματιανής γης;


Τσαγκ · 16 Δεκεμβρίου 2016

cuba-rum-cocktails-drinks-bottles-cubarum10161

Η Κούβα βρήκε έναν ρηξικέλευθο τρόπο να ξεπληρώσει τα εκατομμύρια που χρωστάει στην Τσεχία από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Ο τρόπος αυτός είναι η πληρωμή τους χρέους σε φίνο ρούμι, σύμφωνα με αξιωματούχους της Τσεχίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών της Τσεχίας, κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων που είχαν για την αποπληρωμή του χρέους της Κούβας απέναντι στην Τσεχία,  η Αβάνα ανέφερε την δυνατότητα αποπληρωμής των χρωστούμενων με ρούμι και φάρμακα.

Η Κούβα χρωστάει στην Τσεχία 276 εκατομμύρια δολάρια και αν η Τσεχία δεχτεί την πρόταση, η χωρά θα γίνει αυτάρκης στο  ρούμι για πάνω από  έναν αιώνα.

bottles-of-cuban-rum-are-displayed-at-a-store-in-havana-3

Πάντως οι Τσέχοι που έχουν το αψέντι και δεν πολυνοιάζονται και τόσο για το ρούμι, ζήτησαν έστω κάποιο από το πόσο του χρέους να δοθεί και σε χρήματα. Το χρέος των Κουβανών προς την Τσεχία είναι από τις εποχές του ψυχρού πόλεμου, τότε που η Τσεχοσλοβακία χρηματοδοτούσε την Κούβα καθότι ήταν και οι δυο μέλη του σοβιετικού μπλοκ.

Ο Τσέχος υπουργός οικονομικών είπε στους Κουβανούς ότι η αποπληρωμή του χρέους θα μπορούσε ελλείψει ρευστού να γίνει με φάρμακα η ρούμι. Δυστυχώς όμως τα κουβανέζικα φάρμακα δεν έχουν πάρει έγκριση από την Ε.Ε, οπότε μαντέψτε ποιο είναι το το μόνο “φάρμακο” που θα μπορούσε να προσφέρει η χώρα της Καραϊβικής.

Η κυβέρνηση της Αβάνας μπορεί να μην έχει χρήματα, άλλα έχει άφθονο ρούμι, και στην τελική τι να τα κάνεις τα φράγκα αν έχεις άφθονο ρούμι;

 

(πηγή)

 

Best of internet