Quantcast
MISC

US TV: Ποιες σειρές ξεκινάνε τις επόμενες μέρες (και αξίζει να τσεκάρεις)

Ξεκίνημα σεζόν με μεταφορές κόμικ, τον πρώην Dr Who να εξιχνιάζει εγκλήματα και μια σειρά που την αδικεί το όνομά της


Γιάννης Βάντσος · 20 Σεπτεμβρίου 2014

Έρχεται η στιγμή της χρονιάς που τα τηλεοπτικά κανάλια της Αμερικής θα μας βομβαρδίσουν με πιλότους που θα προσπαθήσουν να εντυπωσιάσουν το κοινό για να παραμείνουν στον αέρα. Πολλοί από τους καινούριους έχουν ήδη καταδικαστεί από τον κακό προγραμματισμό ή την κακή πλοκή, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που ξεχώρισαν μέσα στο πλήθος και δείχνουν πως έχουν κάτι να μας πουν.

 
 

Gotham

The-Gotham-TV-show-7

Η πιο πολυσυζητημένη καινούρια σειρά της χρονιάς (που δείχνει να είναι όντως φοβερή) δεν είναι άλλη από το prequel του Batman. Τo Gotham έρχεται να παρουσιάσει χαρακτήρες που είναι γνωστούς στους φανατικούς των κόμικς, πολύ πριν ο μικρός Bruce Wayne φορέσει τη μαύρη στολή και γίνει ο σκοτεινός ιππότης. Πρωταγωνιστής είναι ο Ντετέκτιβ James Gordon, που μαζί του θα δούμε την εγκληματική ζωή στο Gotham τον παλιό καλό καιρό, δείχνοντας παράλληλα origin ιστορίες για το πως ξεκίνησαν μερικοί από τους γνωστούς αγαπημένους κακούς, μεταξύ των οποίων οι Penguin, Catwoman, Mr. Freeze, Poison Ivy και Joker. Από τα δυνατά πρότζεκτ που θα απασχολήσουν το κοινό τους επόμενους μήνες.

Πρεμιέρα: 22 Σεπτεμβρίου
 
 

How to Get Away with Murder (25/9)

tumblr_static_tumblr_static_7gtvqoecxwcg4c80swg4c8s04_1280

Η Viola Davis έρχεται στη μικρή οθόνη ως μια καθηγήτρια Νομικής, η οποία εμπλέκεται μαζί με φοιτητές της σε μια υπόθεση δολοφονίας. Και κάπου εδώ είμαστε σίγουροι ότι η 1η σεζόν του HtGAwM (με την καλύτερη συντομία σειράς εβερ) θα είναι από τα καλύτερα πράγματα που θα δούμε φέτος, κυρίως γιατί η Shonda Rhimes ξέρει να στήνει ίντριγκες και υποθέσεις που σε κρατάνε, καθώς επίσης και διασκεδαστικές πρώτες σεζόν. Για την επερχόμενη βέβαιη κοιλιά της σειράς, έχουμε μπροστά μας περίπου 3 χρόνια για να το συζητήσουμε. Επιπλέον, με τα Shonda Thursdays, το μόνο που πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον είναι το απόλυτο crossover Grey’s/Scandal/Murder, σε τριπλό event.

Πρεμιέρα: 25 Σεπτεμβρίου
 
 

Selfie

abc-upfront-selfie

Οκ, οκ, είναι μια σειρά που τη λένε Selfie, δεκτό να το προσπεράσεις. Είναι όμως και μια σειρά που σου δίνει τη δυνατότητα να χαίρεσαι την Karen Gillan για 20 λεπτά κάθε εβδομάδα, οπότε άσε στην άκρη τις διαφωνίες σου. Το selfie είναι μια σύγχρονη εκδοχή του My Fair Lady, στα χρόνια των social media, με τη Gillan να προσπαθεί να γίνει διάσημη στο διαδίκτυο μέσα από κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι προφανώς να καταλάβει πως αυτό που χρειάζεται όντως, είναι οι πραγματικοί φίλοι. Το σενάριο το υπογράφει η Emily Kapnek, που μας έδωσε για 3 σεζόν το Suburgatory, οπότε τουλάχιστον ξέρουμε ότι το αποτέλεσμα και να είναι κακό, θα είναι χαριτωμένα κακό.

Πρεμιέρα: 30 Σπετεμβρίου
 
 

Gracepoint

tumblr_n5h9fjrZeW1qd82nyo10_1280

Αμερικάνικο remake του Broadchurch, με τον David Tennant να αναλαμβάνει και εδώ πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με την Anna Gunn του Breaking Bad, για να εξιχνιάσουν τη δολοφονία ενός αγοριού σε μια μικρή πόλη της Καλιφόρνια. Προορισμένο ως “limited series” δέκα επεισοδίων, που προφανώς αν τα πάει καλά θα προχωρήσει σε 2η σεζόν, φαίνεται να είναι ένα ωραίο whodunnit μυστήριο που θα μας κρατήσει παρέα μέχρι το κλείσιμο του ’14.

Πρεμιέρα: 2 Οκτωβρίου
 
 

The Flash

The-Flash-Title-Card2

Το ότι η σεζόν 2014-2015 είναι η σεζόν των κόμικς, το γνωρίζαμε ήδη. Το ότι το spin-off του Arrow όμως φαντάζει απολαυστικά καλό, ήταν κάτι που μας εξέπληξε. Ο Barry Allen έκανε πέρυσι ένα πέρασμα μέσα από τον backdoor πιλότο στα μέσα της 2ης σεζόν του Arrow, κλέβοντας τις εντυπώσεις και δημιουργώντας μια επιθυμία στο κοινό να δει όντως μια σειρά με τον Flash, κάτι που δεν άργησε να γίνει πραγματικότητα. Στο κομμάτι της υπόθεσης, ο μικρός Barry ήταν μάρτυρας στη δολοφονία της μητέρας του, και όταν ο πατέρας του καταδικάστηκε άδικα για αυτήν αποφάσισε να εξιχνιάσει μόνος του ποιος είναι ο πραγματικός αυτουργός. Μετά από μια έκρηξη, τον χτυπάει ένας κεραυνός και πέφτει σε κώμα. Εννιά μήνες μετά, ξυπνάει και συνειδητοποιεί ότι έχει γίνει υπεράνθρωπος και πιο συγκεκριμένα, ο αγαπημένος όλων άνθρωπος-αστραπή. Έτσι αποφασίζει να προστατέψει το Central City από την εγκληματικότητα και παράλληλα να συνεχίσει την έρευνα για το θάνατο της μητέρας του.

Πρεμιέρα: 7 Οκτωβρίου
 
 

The Affair

TheAffairShowtime

Το The Affair είναι η κλασσική περίπτωση σειράς με αδιάφορη υπόθεση, που ξέρεις όμως ότι λόγω συντελεστών αξίζει να τη δεις. Στο μαγικό Hamptons, η σειρά παρουσιάζει τις ψυχολογικές επιπτώσεις μιας σχέσης ανάμεσα σε μια παντρεμένη σερβιτόρα και σε έναν δάσκαλο που περνάει το καλοκαίρι του στο νησί. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουμε τους Dominic West (The Wire), Joshua Jackson (Fringe) και Ruth Wilson aka πολλά emojis με καρδούλες (Luther), ενώ οι δημιουργοί είναι οι Hagai Levi (In Treatment) και Sarah Treem (In Treatment, House of Cards), οπότε οι πιθανότητες να έχουμε ένα από τα καλύτερα δράματα της σεζόν, είναι οι με το μέρος τους.

Πρεμιέρα: 12 Οκτωβρίου
 
 

Constantine

constantine-keyart-promo

Βασισμένο στη σειρά των κόμικς της DC “Hellblazer”, o γνωστός αντιήρωας της DC ξαναζωντανεύει στο NBC, εννέα χρόνια μετά από την κινηματογραφική μεταφορά με τον Keanu Reeves. Η ιστορία, γνωστή σε πολλούς, αφορά έναν άντρα με αμαρτωλό παρελθόν που αναλαμβάνει το ρόλο να προστατέψει την ανθρωπότητα από τις σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να την καταστρέψουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, γνωρίζουμε πως έχουν υπάρξει δημιουργικές διαφορές και η σειρά ανανεώνεται μετά τα πρώτα επεισόδια, οπότε οφείλουμε να κάνουμε υπομονή.

Πρεμιέρα: 24 Οκτωβρίου


 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ SLAG.GR:

Αγαπημένες σειρές με κακή 1η σεζόν
Pop culture vinyls
Ηθοποιοί σε ρόλο μουσικών
Εμβληματικά εξώφυλλα βιβλίων

Best of internet