Quantcast
MISC

Τα καλύτερα κολέγια που έχουμε δει σε ταινίες και σειρές

Αρχή σχολικής χρονιάς με τα ιδρύματα που μας γέννησαν ψεύτικες προσδοκίες


Αναστασία Γεωργάκη · 12 Σεπτεμβρίου 2014

Τα σχολεία άνοιξαν, η εξεταστική ξεκίνησε, οι απανταχού μαθητές και φοιτητές εύχονται οι διακοπές να κρατούσαν για πάντα. Εντάξει, οι φοιτητές ίσως όχι, γιατί σε γενικές γραμμές οι εξεταστικές είναι οι μόνες περίοδοι μη-διακοπών, σίγουρα όμως θα προτιμούσαν η σχολή τους να είναι λίγο πιο κουλ. Κατηγορώ την pop κουλτούρα, που μας γέμισε ψεύτικες προσδοκίες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ακολουθούν λοιπόν, μερικά απ’ τα αγαπημένα μας μη-αληθινά κολέγια και πανεπιστήμια της TV και του σινεμά.

 
 

1. Greendale Community College – Community

Greendal

Δεν χρειάζονται πολλές εισαγωγές για το καλύτερο community college του κόσμου όλου. Κι όλα ξεκινάνε από τη διοίκηση. Ο Dean Pelton είναι η πιο διασκεδαστική και αγνά αξιολάτρευτη φιγούρα της σειράς, με κάθε του διαφορετικό outfit να λειτουργεί σαν επιβεβαίωση για το πόσο αναντικατάστατος είναι. Το διδακτικό προσωπικό είναι εξίσου συναρπαστικό, είτε σκέφτεσαι τους guest καθηγητές είτε τον Chang, τον -αρχικά- καθηγητή Ισπανικών που είχε γεμίσει την αίθουσα με σημαιούλες της Ιταλίας. Και ας μην ξεχνάμε πως στο Greendale θα είχες την ευκαιρία να έχεις καθηγητή τον John Oliver, πριν μεγαλουργήσει στο Last Week Tonight with John Oliver (το οποίο οφείλεις να δεις, γιατί το HBO δεν είναι μόνο Game of Thrones). Στο τέλος όμως αυτό που απασχολεί έναν φοιτητή είναι τα μαθήματα, κι όχι οι εξωσχολικές εκδηλώσεις (βλ. Paintball) και το Greendale είναι τόσο μπροστά που ούτε καν βλέπει τα υπόλοιπα κολέγια: “Who Indeed: A Critical Analysis of Television’s Who’s the Boss”, “Baby Talk”, “History of Ice Cream”, “Can I Fry That”, “Nicolas Cage: Good or Bad”. Το τελευταίο γονάτισε ακόμα και τον Abed, οπότε με προσοχή.
 
 

2. Marshall College – Raiders of the Lost Ark

Indy_lecturer (1)

Ακαδημαϊκός καριέρας ο Indy, μας έχει καταμπερδέψει με τα πέρα δώθε στα διάφορα κολέγια. Θα τον ακολουθούσαμε παντού, αλλά ας αναφερθούμε μόνο στο Marshall College, στο οποίο τον βλέπουμε να διδάσκει στην αρχή του Raiders of the Lost Ark. Σίγουρα το Ιστορικό-Αρχαιολογικό θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν καθηγητής ήταν ο Indiana Jones. Με ή χωρίς το καπέλο.

 
 

3. UC Sunnydale – Buffy the Vampire Slayer

20100319235341!UcSunnydale

Εδώ δεν έχουμε υπέροχα, σουρεαλιστικά μαθήματα ή τον Indiana Jones για καθηγητή, έχουμε όμως Hellmoutη, Slayer, βαμπίρ, στρατό. Τι μπορεί να πάει λάθος;

 
 

4. California University – Beverly Hills 90210

cu_20080804093035_lg

Ποιος ασχολείται καν με τα μαθήματα όταν πηγαίνεις στο ίδιο κολέγιο με την Kelly; Η ζωή θα ήταν ένα ατελείωτο, live drama show, και το μόνο που θα χρειαζόταν κανείς, θα ήταν πολύ ποπ κορν και πολύ καλό timing για να προλαβαίνει το καλό το δράμα.

 
 

5. South Harmon Institute of Technology – Accepted

2006_accepted_005

Δεν σε δέχονται σε κανένα κολέγιο και η μόνη σου επιλογή είναι το Community College. Αν δεν γνωρίζεις την ύπαρξη του Greendale, τότε είναι λογικό να μην θες να πας σε δημόσιο, οπότε η επόμενη καλύτερη λύση είναι να ιδρύσεις το δικό σου κολέγιο. Εξίσου εξαιρετικά μαθήματα με το Greendale, με αποκορύφωμα το “How to Blow Shit Up…With Your Mind”, ενώ το ακρώνυμο σχηματίζει το εξής: S.H.I.T.

 
 

6. Gotham University – Empire State University

empire-gotham

Είτε είσαι της DC είτε της Marvel το καλύτερο που θα μπορούσε να σου τύχει είναι να πας στο ίδιο κολέγιο με την Barbara Gordon ή τον Peter Parker, την Emma Frost, την Felicia Hardy, την Gwen Stacy και τον Johnny Storm. Γενικά στο Empire State μπορείς να κάνεις παραπάνω celebrity spotting, αλλά ίσως φταίει που έχω μια γενικότερη θετική προδιάθεση απέναντι στην Marvel.


 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ SLAG.GR:

Flagship Smartphone Crash Test
Stumble Upon
Doctor Who premiere review “Deep Breath”
Ταινίες που δεν ήξερες πως είναι βασισμένες σε βιβλία

Best of internet