Quantcast

Όλα όσα γνωρίζουμε για την τέταρτη σεζόν Peaky Blinders που ξεκινάει στις 15 Νοεμβρίου

Ο Σέλμπι επιστρέφει για να το ζήσει πάλι στα στενάκια του Μπέρμινγκχαμ

Χρήστος Πρόεδρος

2 Νοεμβρίου 2017

Βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες πριν από την επιστροφή της Βρετανικής σειράς Peaky Blinders, η οποία εδώ και ενάμιση χρόνο έχει αφήσει τους απανταχού φανς σε αγωνία μετά το συγκλονιστικό φινάλε της τρίτης σεζόν. Είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να βγάλετε το μπουκάλι με το Ιρλανδικό Ουίσκι, να βάλετε μια πιτζάμα σακάκι και να στρωθείτε για να δείτε τα καινούρια επεισόδια Peaky Blinders, αφού όπως ανακοινώθηκε από τον επίσημο λογαριασμό ίνσταγκραμ της σειράς, το ντεμπούτο της τέταρτης σεζόν θα γίνει στις 15 Νοεμβρίου από το BBC2 και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο και στο Netflix.

CONFIRMED: #PeakyBlinders Series 4 starts Wednesday 15th November, 9pm, @bbctwo

A post shared by Peaky Blinders (@peakyblindersofficial) on

Η διάσημη συμμορία του Μπίρμινγκχαμ βρισκόταν οικογενειακώς σε μια μάλλον ατυχή στιγμή, όταν τους είχαμε αφήσει, ενώ η πλοκή στα νέα επεισόδια θα συνεχίζεται έξι μήνες μετά, όταν ο Τόμι Σέλμπι λαμβάνει ένα γράμμα την παραμονή των Χριστουγέννων στο οποίο αναφέρεται: «Οι Peaky Blinders κινδυνεύουν με αφανισμό».  Στην περιγραφή του πρώτου επεισοδίου αναφέρεται: «Όσο ο εχθρός πλησιάζει, ο Σέλμπι διαφεύγει από το εξοχικό του και επιστρέφει στα στενά του Σμολ Χιθ στο Μπέρμινγκχαμ, όπου η μάχη για την επιβίωση ξεκινάει.»

Όπως διαβάζουμε εδώ, ο Στίβεν Νάητ, δημιουργός της σειράς, δήλωσε ότι θέλει η συμμορία να συνεχίσει την δράση της μέχρι το τέλος της δεκαετίας των ’20s και να είναι παρούσα στο ξέσπασμα της Γενικής Απεργίας του 1926. Αποκάλυψε ότι σκεφτόταν πως αυτή η εποχή ήταν πραγματικά μια ιστορία «μεταξύ πολέμων», αφού η πόλη επανερχόταν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο χωρίς να γνωρίζει για τον επερχόμενο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο:

 

«Ελπίζω ότι θα φτάσει μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά γίνεται όλο και πιο δύσκολο να μαζέψεις όλο το καστ μαζί, επειδή οι ηθοποιοί συμμετέχουν σε ταινίες. (Η σειρά) είναι θύμα της ίδιας της της επιτυχίας»

Πέρα από το τρέηλερ, το BBC ήταν πολύ φειδωλό στα στοιχεία και στα υλικά που επέτρεπε να δημοσιευτούν για τα επερχόμενα επεισόδια, ωστόσο το Empire δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία με ιδιαίτερα υψηλή πυκνότητα καπνού και όπλων, στην οποία βλέπουμε τον Έιντριεν Μπρόντι, έτοιμο να διεκδικήσει την κυριαρχία του επί της φαμίλιας των Peaky Blinders.

Η σειρά που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013, έχει ανανεώσει το συμβόλαιο και για την παραγωγή πέμπτης σεζόν, οπότε όταν προβληθεί η τέταρτη σεζόν δεν θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να περιμένουμε πάλι άλλο ενάμιση χρόνο για να δούμε καινούρια επεισόδια.

Μάλιστα, μετά από τα γεγονότα που αποκαλύφθηκαν σχετικά με την υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, τα επεισόδια της τέταρτης σεζόν (αναδρομικά και τα επεισόδια των προηγούμενων κύκλων) δεν θα συμπεριλαμβάνουν το λόγκο της Weinstein Company που εμφανιζόταν στην αρχή κάθε επεισοδίου στο Netflix. Η The Weinstein Company είχε τα δικαιώματα της διανομής της σειράς στις ΗΠΑ, όμως το Netflix αποφάσισε να μη συμπεριλάβει το όνομα της TWC από εδώ και πέρα.

 

Best of internet