Quantcast

Τα κέντρα προστασίας αδέσποτων στην Αμερική έχουν γεμίσει με χάσκι λόγω Game of Thrones

Πάλι καλά που δεν έκανε της μόδας το GoT τίποτα κροκόδειλους

Γιώργος Τσαγκόζης

3 Αυγούστου 2017

Χαμός γίνεται στα καταφύγια αδέσποτων στην Βρετανία και στις ΗΠΑ με σκυλάκια ράτσας χάσκι και Μάλαμουτ Αλάσκας. Το κοινό όλων αυτών των παρατημένων σκύλων, είναι ότι συχνά έχουν ονόματα όπως Ghost, Nymeria και Grey Wind.

Τα σκυλιά που ανήκουν στις ράτσες χάσκι και μάλαμουτ, έχουν πολύ μεγάλη ομοιότητα με τους ανταρόλυκους της σειράς Game Of Thrones, έτσι πολλοί, επηρεασμένοι από την σειρά, αγόρασαν αυτές τις ράτσες σκύλων μέχρι… που τα βαρέθηκαν και τα εγκατέλειψαν.

Η Αντζέλικα Μίλλερ, πρόεδρος του κέντρου προστασίας σκύλων της Βόρειας Καλιφόρνια είπε στην εφημερίδα Chronicle, ότι οι μηνιαίοι αριθμοί παρατημένων σκυλιών έχουν διπλασιαστεί, και ότι πλέον βλέπει πάνω από 45 αδέσποτα τον μήνα.

Αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν μια σειρά και λένε, α τι ωραίο θα είναι να έχουμε έναν παρόμοιο σκύλο. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ένα χάσκι από ένα λύκο, καθώς συνεχεία αν τα χάσκι είναι κάποιο είδους λύκος. Δεν αγαπούν τα ζώα άπλα ακολουθούν την μόδα.

Επισημάνει ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με κάποια σειρά η ταινία:

Το ίδιο είχε συμβεί και στο παρελθόν με ταινίες όπως το “Snow dogs” και το “Eight Below”, αλλά το φαινόμενο των παρατημένων σκυλιών λόγω κάποιας μόδας πήρε διαστάσεις χιονοστιβάδας όταν μετά το 2011 που έκαναν την εμφάνιση του οι ανταρόλυκοι στο GoT, άπειρος κόσμος αγόρασε χάσκι και μάλαμουτ  και τώρα κατάλαβε ότι δεν μπορεί να συντηρήσει τόσο μεγάλα σκυλιά.

Ευτυχώς πάντως, δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα τίποτα δράκοι.

 

 

Best of internet