Quantcast
POLITIX

Βουλευτής των ΑΝΕΛ βασικά λέει ότι γκέι και τρανς πρέπει να απαγορεύονται να ασκούν μερικά επαγγέλματα (VIDEO)

Πολιτικές θέσεις που θα τις ζήλευε μέχρι και το ΒΥΖΑΝ


President Creed · 1 Δεκεμβρίου 2016
Άλλη μια ευκαιρία για να θυμίσουν την πολιτική τους ταυτότητα βρήκαν οι ΑΝΕΛ με αφορμή την ψηοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ίση μεταχείριση στην Εργασία ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, θρησκευτικών πεποιθήσεων, αναπηρίας ή χρόνιας ασθένειας, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.
%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bb
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο κοινοτικής οδηγίας περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνος Κατσίκης, εξέφρασε την αντίρρηση του με το άρθρο 4 που περιλαμβάνει διατάξεις για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Εργασία και την εξίσωση ως προς αυτό του συμφώνου συμβίωσης τον γάμο.  Μάλιστα προκειμένου να υποστηρίξει την άποψή του, ο Κ. Κατσίκης δήλωσε ότι οι γκέι και οι τρανσέξουαλ δεν μπορούν να γίνουν παιδαγωγοί, ή baby sitter.
Ο Κ. Κατσίκης έθεσε θέμα αποκλεισμού των ομοφυλόφιλων και των διεμφυλικών από συγκεκριμένα επαγγέλματα, ενώ διαφώνησε με τον όρο “γενετίσιος προσανατολισμός” και με τον όρο της “αυτοδιάθεσης”, ενώ στη συνέχεια ήρθε σε αντιπαράθεση με το βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Μάριο Γεωργιάδη, λέγοντας ότι ο Γεωργιάδης έχει χαμηλό iq εάν πιστεύει ότι οι gay και οι τρανς μπορούν να έχουν ίδια εργασιακά δικαιώματα με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Συγκεκριμένα ο Κ. Κατσίκης έφερε αυτό το παράδειγμα για να υποστηρίξει την άποψή του:

Τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού εάν η δασκάλα του προβεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου και την επόμενη χρονιά εμφανιστεί ως δάσκαλος. Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι-σίτερ;

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Μάριου Γεωργιάδη, βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων:

Μ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Γιατί δεν μπορεί;

Κ. ΚΑΤΣΙΚΗΣ: Το ότι δεν αντιλαμβάνεστε γιατί δεν μπορεί δείχνει το IQ σας. Οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές. Εμείς πιστοί στη θέση μας θα καταψηφίσουμε και σήμερα παραμένοντας πιστοί στις χριστιανικές μας αντιλήψεις ως Έλληνες πατριώτες  και συνεχίζοντας τον αγώνα των αρχών μας.

Γ. ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ: (προεδρεύων): κ. Κατσίκη τίθεται ένα θέμα όμως. Θα ζητούν πιστοποιητικό ότι κάποιος δεν είναι γκέι;

Μ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Έχεις μείνει στον μεσαίωνα κ. Κατσίκη. Ο κ. Κατσίκης κρίνει προφανώς   από το δικό του IQ στο μεσαιωνικό σκοταδισμό που η ίση μεταχείριση δεν μπορεί να είναι δικαίωμα των ανθρώπων. Να ανακαλέσει.

Από την ολομέλεια της Βουλής συζητείται και ψηφίζεται η νομοθετική ρύθμιση με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί των 4 άρθρων με τα οποία διαφωνούν οι ΑΝΕΛ, ζήτησαν το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, και ορισμένοι εκ των ανεξαρτήτων βουλευτών.

Best of internet