Quantcast
POLITIX

Δίκη Γιακουμάκη: Tην αθώωση του κατηγορούμενου Χρήστου Μαρκογιαννάκη πρότεινε η εισαγγελέας

Δεν έχει ευθύνες ο πρώην βουλευτής και υπουργός για τα γεγονότα σύμφωνα με την έδρα


THE NEWSROOM · 24 Νοεμβρίου 2016

giakoumakis-diki

Αθώωση των κατηγορουμένων για παράβαση καθήκοντος, πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και της υπεύθυνης εστίας, καθώς και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος του διευθυντή, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Εφετών στην εξέλιξη της δίκης για τη δολοφονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το επιχείρημα που χρησιμοποίησε η εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ήταν πως δεν προέκυψε και δε στοιχειοθετήθηκε, ούτε υποκειμενικά, ούτε αντικειμενικά, καμία ευθύνη των κατηγορουμένων, καθώς δεν είχαν πρόθεση να διαπράξουν παράβαση υπηρεσιακού καθήκοντος. Επίσης, πως δεν προέκυψε παράβαση καθήκοντος προς όφελος τρίτου, καθώς δεν αποδείχτηκε κάτι συγκεκριμένο σχετικά με την ύπαρξη κίνητρου.

2252489

Η εισαγγελέας πρόσθεσε επίσης πως σύμφωνα με την έρευνα οι καθηγητές της Γαλακτοκομικής Σχολής έκαναν σχεδόν ό,τι μπορούσαν. Συμπλήρωσε ακόμα πως οι καθηγητές της σχολής είναι γεωπόνοι που εκτελούν χρέη εκπαιδευτικού και όχι δικαστή.

Η διαδικασία σήμερα ξεκίνησε με την απολογία του πρώην βουλευτή και πρώην Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος είπε πως ο μόνος λόγος που ζήτησε από τον πρώην διευθυντή να είναι επιεικής με τον κατηγορούμενο σπουδαστή ήταν πως του το ζήτησε η μητέρα του. Η οικογένεια του σπουδαστή είναι μια φτωχή οικογένεια κτηνοτρόφων, η οποία δε θα μπορούσε να αντέξει το να αποβάλλονταν από την εστία ο σπουδαστής.

ÂÏÕËÇ ÅÎÅÔÁÓÔÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÕÐÏÈÅÓÇ ÔÇÓ SIMENS / ÌÁÑÔÑÁÓ Ï ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÁÑÊÏÃÉÁÍÍÁÊÇÓ ÐÑÙÇÍ ÕÐÏÕÑÃÏÓ (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Στη συνέχεια υποστήριξε πως αυτή ήταν και η μοναδική παρέμβαση που έχει κάνει, παρά τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως το είχε κάνει επανειλημμένα προκειμένου να μην τιμωρούνται οι κρητικοί σπουδαστές. Πρόσθεσε μάλιστα πως το όλο ζήτημα του έχει προκαλέσει ηθική βλάβη.

Δήλωσε δε και το εξής:

«Το ρουσφέτι είναι η χειρότερη πολιτική επένδυση. Πιστεύω στη Δικαιοσύνη, αλλά νιώθω ότι είμαι αθώος».

Εκτός αυτών, η σημερινή μέρα είχε και την αποχώρηση της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη (γονείς και άλλοι συγγενείς), μετά την αγόρευση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος είναι συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή της Σχολής.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΔΙΚΗ Β. ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

 

Best of internet