Quantcast
POLITIX

Ναζιστικοί χαιρετισμοί και “Χάηλ Τράμπ” σε συνέδριο Αμερικανών ακροδεξιών (VIDEO)

Κλιμακώνονται οι εκδηλώσεις μίσους από τις οργανώσεις της “Alt-Right” και ναζιστικής πτέρυγας των ψηφοφόρων Τραμπ


President Creed · 23 Νοεμβρίου 2016

Δε βρίσκουμε σύννεφο για να πέσουμε απ’ όταν πληροφορηθήκαμε ότι παρατηρήθηκαν ναζιστικοί χαιρετισμοί σε συνέδριο της περιβόητης πλέον Alt-Right στις ΗΠΑ.

Όλο και περισσότερο ακούγεται ο όρος Alt-Right και δεν πρόκειται για ένα ενιαίο πράγμα, αλλά για ένα πολιτικό συμπίλημα που περιέχει ακροδεξιούς πάσης φύσεως, από τα καμμένα φασιστάκια του /pol του 4chan, μέχρι και σεσημασμένους ΚΚΚ οπαδούς του BreitBart. Αν σε όλο αυτό προσθέσετε και τον Milo Yiannopoulos, γνωστό από τη διαγραφή του από το Twitter και διάσημο για τις τρολλιές του επί gamergate, τότε έχετε μια σαφή εικόνα για το τοξικό think-tank που υπερχειλίζει από ιδέες σχετικά με την υπεροχή του λευκού άντρα και το μίσος για όλους τους υπόλοιπους.

21altright2-master768

To “Alt-Right” υποστήριξε τον Ντόναλντ Τραμπ και μάλιστα φαίνεται ότι τελικά έπαιξε αρκετά σημαντικό ρόλο στην εκλογή του. Τώρα, μετά την επιτυχία του στις εκλογές, ήρθε η ώρα για τα επινίκια συνέδρια στα οποία όλοι οι υποστηρικτές του Alt Right ανυπομονούν να κάνουν την Αμερική σπουδαία (και λευκή) ξανά και τι καλύτερος τρόπος απ’ τους ναζιστικούς χαιρετισμούς;

%ce%b7%ce%b5%ce%b9%ce%bb

Πάνω από 200 άτομα, βρέθηκαν στην Ουάσινγκτον προκειμένου να παραστούν στην ημερίδα “Who We Are 2016” που διοργάνωνε το National Policy Institute (NPI) (οργάνωση που σχετίζεται άμεσα με την Alt Right). O βασικός ομιλητής και επικεφαλής του NPI, Ρίτσαρντ Σπένσερ, έδωσε μια παθιασμένη ομιλία μιλώντας εναντίον των Εβραίων, ενώ με ένα χαμόγελο ανέφερε στα Γερμανικά ατάκες της ναζιστικής προπαγάνδας.

Η Αμερική, είπε, ανήκει στους λευκούς, τους οποίους αποκάλεσε “παιδιά του ήλιου”, μια φυλή κατακτητών και δημιουργών οι οποίοι είχαν περιθωριοποιηθεί, αλλά τώρα με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, επανέρχονται στην αρχική τους ταυτότητα.

richardspencer-conference-bw

Ο επικεφαλής του think-tank και ιδρυτής του μπλογκ «Εναλλακτική Δεξιά», βέβαια, επέλεξε να αναπτύξει τη θεωρία του για την ανωτερότητα των λευκών αφότου είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα οι εκπρόσωποι του Τύπου. Η απουσία δημοσιογράφων, λοιπόν, του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει λόγο για την Αμερική «η οποία μέχρι την προηγούμενη γενιά ήταν χώρα λευκών που ανήκει σε εμάς».

Η ομιλία του Σπένσερ κατέληξε σε “Χάηλ Τράμπ! Χάηλ στο λαό! Χάηλ στη νίκη!” ενώ συνοδεύτηκε από ναζιστικούς χαιρετισμούς από το κοινό. Συγκεκριμένα ο Σπένσερ ανέφερε

We are not meant to live in shame and weakness and disgrace. We are not meant to beg for moral validation from some of the most despicable creatures who ever populated the planet. We were meant to overcome all of them because that is natural and normal for us. For us, as Europeans, it is only normal again when we are great again. Heil Trump! Heil the people! Heil victory!

 

 

Όπως διαβάζουμε εδώ, στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Tila Tequila (η οποία πιστεύει ότι αποτελεί την μετεμψύχωση του Χίτλερ), η οποία μάλιστα ανέβασε στο twitter της μια φωτογραφία στην οποία χαιρετά ναζιστικά:

zz25e5fc11

Η Τίλα Τεκίλα κάνει το ναζιστικό χαιρετισμό μαζί με άλλους σύνεδρους του “Who We Are 2016” του ΝPI της Alt-Right. / Tila Tequila, Twitter

Μετά από αυτή της την ανάρτηση ο λογαριασμός της στο twitter απενεργοποιήθηκε, αλλά τα screenshot από προηγούμενα tweet της κάνουν το γύρο του διαδικτύου εδώ και καιρό.

tilatek1

tilatek3

Η Tila Tequila, γεννημένη στη Σιγκαπούρη, μιλώντας στο συνέδριο, έπλεξε για άλλη μια φορά το εγκώμιο του Αδόλφου Χίτλερ:

Ήρθα στην Alt Right την ίδια περίοδο που άρχισα να έχω αναζητήσεις σχετικά με τον Χίτλερ, το 2013. Ο Χίτλερ δεν έκανε τίποτα λάθος! Νιώθω ότι υπάρχουν δύο πλευρές. Σίγουρα βλέπω [μια σύνδεση μεταξύ της ανόδου του Χίτλερ και της Alt-Right] επειδή η alt-right δε θα είχε εξεγερθεί τόσο αν οι άνθρωποι δεν ήταν καταπιεσμένοι για τόσο καιρό. Αυτοί οι άνθρωποι δε θα ήταν τόσο ακραίοι και σκληροπυρηνικοί όπως είναι τώρα. Ο Γερμανικός λαός είχε χρεοκοπήσει, ακριβώς δηλαδή όπως η μεσαία τάξη στην Αμερική σήμερα. Η μεσαία τάξη έχει εξαφανιστεί. Νιώθουν ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτούς. Αυτό που συμβαίνει με την alt-right δε θα είχε εκδηλωθεί έτσι εάν δεν ήταν τόσο σκατά το όλο κλίμα εξ αρχής.

Κάπως έτσι εξελίχθηκε το πανηγύρι της “Εναλλακτικής Δεξιάς”, δηλαδή του τρέντι αμερικάνικου νεοναζισμού που υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ. Όλα αυτά συνέβησαν λίγες μέρες αφού ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν έκανε τίποτα προκειμένου να “πυροδοτήσει” το κίνημα alt-right μέσω της προεκλογικής του καμπάνιας ενώ ισχυρίζεται ότι προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις από αυτό. Την ίδια ώρα τα συστημικά μέσα προσπαθούν να εξυγιάνουν τη δημοσιά εικόνα του Steve Bannon του Breitabart, τον οποίο ο Τραμπ θέσπισε ως head strategist.

Best of internet