Quantcast
POLITIX

Tι σχολίασαν πολιτικοί και αρχηγοί κομμάτων στην Ελλάδα για το νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Όλοι κάτι είχαν να πουν


THE NEWSROOM · 9 Νοεμβρίου 2016

nbc-fires-donald-trump-after-he-calls-mexicans-rapists-and-drug-runners

Φυσικά, και ο Πάνος Καμμένος, πνευματικά συγγενής του Donald είχε κάτι να πει επί του θέματος:

«Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο Τραμπ, σημαντική η θέση πλέον του Ελληνοαμερικανού Γιώργου Παπαδόπουλου (συνεργάτης του Trump) για την Ελλάδα»

Ανήσυχος εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στο πρακτορείο 104.9:

«Η νίκη Τραμπ αποτελεί μια μεγάλη αρνητική εξέλιξη για τη δημοκρατία και τη σταθερότητα σε όλο τον πλανήτη. Η σπουδή της ακροδεξιάς και ομογάλακτης Μαρίν Λεπέν να τον συγχαρεί, το φωνάζει καθαρά αυτό το πράγμα. Gια κάθε άνθρωπο στον πλανήτη που έχει μυαλό στο κεφάλι του, που νοιάζεται για δημοκρατία, σταθερότητα και ειρηνική συνύπαρξη, η εκλογή ενός ακραίου λαϊκιστή που το έπαιξε αντικατεστημένο και τα κατάφερε, είναι μία επικίνδυνη εξέλιξη.»

«Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον Τραμπ και τους ομοίους του, οι οποίοι είναι μία επικίνδυνη φωνή για τα συμφέροντα όχι μόνο τα δικά μας, αλλά και κάθε νοήμονος δημοκράτη σε όλον τον πλανήτη. Όσο και να προσπαθήσουν το κατεστημένο των Ρεπουμπλικανών, του Λευκού Οίκου και της αμερικανικής διοίκησης να βάλουν χαλινάρι και φρένο στον γνωστό πια σε όλους Ντόναλντ Τραμπ, νομίζω ότι ο κίνδυνος υπάρχει.»

Interparliamentary Conference on Economic Governance of the European Union - The European Semester Cycles 2013 and 2014 - Enhanced fiscal surveillance in EMU

 «Ένας ακροδεξιός λαϊκιστής κατάφερε να φορέσει την προβιά του αντικατεστημένου, ένας μεγιστάνας με ανοιχτές υποθέσεις φοροδιαφυγής να το παίξει προστάτης των φτωχών και να πείσει. Και από την άλλη εκμεταλλεύτηκε επιδέξια το ότι η Χίλαρι Κλίντον είναι αρκετά αντιπαθής, εκπροσωπεί μέχρι το μεδούλι ένα κατεστημένο της Ουάσιγκτον, το οποίο ευθύνεται για πολλά κακώς κείμενα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα Αμερικανοί πολίτες που κόβουν φλέβες για τον Ομπάμα να μην πάνε να ψηφίσουν χθες»

Τη σοφία του, τέλος, κατέθεσε και ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, με μια ινδιάνικη παροιμία (…):

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος είχε τα εξής να πει:

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σοκ για όλους όσοι παλεύουμε για τις βασικές δημοκρατικές κατακτήσεις και είμαστε σταθερά απέναντι στην μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Η ελπίδα που έφερε ο Μπάρακ Ομπάμα μεταβάλλεται με τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ σε ανησυχία για όλο τον πλανήτη»

«Μετά το Brexit… έρχεται τώρα η νίκη του Τραμπ! Η επικράτησή του είναι ένας ακόμη κρίκος στην ογκούμενη αμφισβήτηση του πολιτικού στάτους κβο από μεγάλες κοινωνικές ομάδες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των ανισοτήτων και της φτωχοποίησης ολοένα και μεγαλύτερου τμήματος του πληθυσμού. Η τάση αντισυστημικότητας επεκτείνεται. Αυτή την τάση δεν μπορούμε να την αγνοούμε, αλλά καλούμαστε οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις να δώσουμε άμεσα απαντήσεις»

Best of internet