Quantcast
POLITIX

Ούτε η ΝΔ δεν υποστηρίζει το ακροδεξιό παραλήρημα του Άδωνι Γεωργιάδη για τους αριστερούς και τις φυλακές

Τον άδειασαν Τζιτζικώστας και Κουμουτσάκος


THE NEWSROOM · 25 Οκτωβρίου 2016

Ούτε καν η ΝΔ δεν καταδέχεται να συμφωνήσει με το ακροδεξιό παραλήρημα του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε ομιλία του σε κομματική συγκέντρωση στη Χίο ανέφερε λίγο-πολύ ότι οι αριστεροί θα έπρεπε να είναι στη φυλακή, την ίδια ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε στην Ελευσίνα ότι “δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς, αλλά αλήθειας και λαϊκισμού”.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις ανέφερε ότι

georgiadhs-boulh

 σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή, όμως στην Ελλάδα γίνεται το αντίθετο.

Στην πορεία φυσικά ο Άδωνις αναγκάστηκε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του αναφέροντας ότι δεν πρότεινε να κλείνουμε στην φυλακή όσους πιστεύουν στον κομμουνισμό, αλλά ότι έκανε μια ιστορικού τύπου συζήτηση λέγοντας ότι σε μια σειρά ανατολικών χωρών ισχύουν αυτού του τύπου οι πρακτικές, γιατί αυτοί θυμούνται την εποχή που είχαν κομμουνισμό και έχουν πολύ άσχημες μνήμες.

Τελικά η ΝΔ αναγκάστηκε να τοποθετηθεί επίσημα επί του θέματος και σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε:

koumoutsakosss-thumb-large-thumb-large--2-thumb-large

Προφανώς ήταν μια λάθος δήλωση. Γι’ αυτό και ο κ. Γεωργιάδης την ανασκεύασε χθες στη Βουλή. Η θέση του κόμματος εκφράζεται από τον πρόεδρό του και χθες, επισκεπτόμενος την Ελευσίνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε και σχεδόν είναι τα λόγια του ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς, Κέντρου και Αριστεράς, αλλά μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας από τη μία πλευρά και λαϊκισμού και ψέματος από την άλλη.

 

Μάλιστα ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν θέλει να σχολιάσει καν τις τοποθετήσεις του Γεωργιάδη λέγοντας ότι “Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τοποθετήσεις ανθρώπων με τους οποίους διαφωνώ ριζικά και για τους οποίους έχω εκφράσει τη γνώμη μου στο παρελθόν”.

Να θυμίσουμε ότι ο Άδωνις όσο ανασκεύαζε τις δηλώσεις του στη βουλή εχθές, δεν παρέλειψε να πει για το ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στο ΚΚΕ “δεν είναι κομμουνιστές, όπως εσείς που είστε καθαροί και συνεπείς κομμουνιστές, είναι οπορτουνιστές”.

Εξαιρετικά νέα για όσους λατρεύουν τα ντέρμπι μιας και ο αγώνας καλύτερου οπορτουνιστή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Άδωνι είναι θεαματικός.

Best of internet