Quantcast
POLITIX

Υπάρχει ελπίδα: Τελικά ήταν τρολάρισμα η πορεία κατά της αποχριστιανοποίησης των σχολείων (VIDEO)

Τα Πίστη boys ήταν αδογμάτιστα κωλόπαιδα


Τσαγκ · 29 Σεπτεμβρίου 2016

Χτες συγκίνησαν το ελληνικό διαδίκτυο κάποιοι νέοι, που έκαναν σιωπηρή Χριστιανική πορεία από την Ερμού με προορισμό το ελληνικό κοινοβούλιο.

Οι νεαροί κρατούσαν πλακάτ,τα οποία έγραφαν ” ΣΤΟΠ στην αποχριστιανοποίηση” και “Να είσαι Χριστιανός δεν είναι αμαρτία – θέλουμε κυβέρνηση που σέβεται τα θεία”

14441114_10154528756612442_4387663233757164922_n

 

Τελικά, ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, αποδείχτηκε ότι η όλη φάση ήταν ένα πολύ καλοφτιαγμένο τρολάρισμα, από τα Αδογμάτιστα Κωλόπαιδα:

Τα Αδογμάτιστα Κωλόπαιδα, όπως περιγράφουν οι ίδιοι, είναι μια πολυεπίπεδη πλατφόρμα έκφρασης με άξονες την επιστήμη, τη φιλοσοφία και φυσικά το χιούμορ, απλά εκτός των άλλων τους αρέσει να κάνουν εξεζητημένες πλάκες.

Όπως μας περιγράφουν, η ιδέα πίσω από το εγχείρημα είναι “η κριτική σε κάθε δόγμα μέσα από τον σκεπτικισμό και το σκώμμα, μισητό στοιχείο για κάθε θρησκεία και εξουσία”:

Δύο παιδιά είχαν την φαεινή ιδέα να κάνουν ένα *γκουχ* αληθοφανές event πριν περίπου τρεις εβδομάδες. Το έστειλαν σε όλες τις χριστιανικές σελίδες στο facebook, ελπίζοντας πως έτσι θα έρθουν οι τελευταίοι των τελευταίων που τόσο αγαπούμε και λατρεύουμε. Ένας φίλος μας έστειλε το event την προηγούμενη μέρα, χτύπησε καμπανάκι πως είναι τρολλιά κι από εκεί που λέγαμε να πάμε να τρολλάρουμε από μόνοι μας, επικοινωνήσαμε με τους δημιουργούς και το κάναμε δέκα φορές καλύτερο και πιο οργανωμένο.
Πάλι στο και πέντε έγιναν όλα, όμως υπήρχε καλό πνεύμα συντρολλικότητας από τη θεά Έριδα.

αποχριστ

Αρχικά ψαρέψαμε λίγο το ποιος κόσμος έχει έρθει για το event, φτιάξαμε τα πλακάτ εκεί και τους προσεγγίσαμε. Μαζέψαμε και λίγο κόσμο στο άκυρο. Το μιξ περιγράφεται ως “χριστιαναυγίτες“. Το τι βόθρο άκουσαν τ’ αυτιά μας επιχειρηματολογικά και ηθικά, δε λέγεται.

14525149_1838672759689577_8877138340381511824_o

Το καλό που έχουν αυτοί οι άνθρωποι για τέτοια πράγματα, είναι πως είναι πολύ υπάκουοι και προβλέψιμοι, αρκεί να τους πεις λίγο αυτό που θέλουν ν΄ακούσουν (το τελευταίο ισχύει για όλους μας). Ήταν τα τέλεια σκηνικά αντικείμενα και τους υπερευχαριστούμε.

 

Σκοπός τους ήταν το χαοτικό τρολλάρισμα όλων όσων θα μάθαιναν την είδηση και απ’ ότι φαίνεται, τον πέτυχαν.

Best of internet