Quantcast
POLITIX

Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Ολλανδίας είπε ότι θα απαγορεύσει κάθε μουσουλμανικό σύμβολο

Το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας του Βίλντερς προηγείται στις δημοσκοπήσεις


THE NEWSROOM · 30 Αυγούστου 2016

Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Ολλανδίας, το οποίο είναι πρώτο στις δημοσκοπήσεις δήλωσε πως θα απαγορεύσει κάθε είδους μουσουλμανικό σύμβολο από τη χώρα.

Το ακροδεξιών πεποιθήσεων Κόμμα της Ελευθερίας του Γκερτ Βίλντερς δημοσίευσε ένα προσχέδιο του μανιφέστου του για τις επερχόμενες εκλογές του 2017 το οποίο μέσα σε μία σελίδα ζητά την ολοκληρωτική αποϊσλαμοποίηση της χώρας. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει το κλείσιμο τζαμιών, ισλαμικών σχολείων και κέντρων υποδοχής μεταναστώμ ενώ ταυτόχρονα θα απαγορευθεί η είσοδος μεταναστών από τις χώρες με κυρίαρχα ισλαμικό πληθυσμό, η μαντήλα σε δημόσιο χώρο για τις μουσουλμάνες και για κερασάκι στην τούρτα, θα απαγορευθεί και το Κοράνι.

Ollandia-Xeert-Vilders

[break height=50=

Να σημειωθεί πως το Ισλάμ είναι το κυρίαρχο (αναφέρεται πρώτο) στο μανιφέστο του κόμματος του Βίλντερς το οποίο θα απαγορεύσει και άλλες εκφράσεις θρησκευτικής πίστης που δεν ανήκουν στην κυρίαρχη της Ολλανδίας. Εκτός αυτών, θα γίνει αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κοπούν τα έξοδα για τους ξένους ενώ θα αυξήσει τη χρηματοδότηση για την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η άνοδος του Κόμματος της Ελευθερίας στις δημοσκοπήσεις συμβαίνει εδώ και καιρό, κυρίως μετά τις πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και την αυξανόμενη αντίληψη πως οι κυβερνήσεις δε μπορούν να βρουν λύσεις για τη βία και τον εξτρεμισμό. Ο ίδιος ο Βίλντερς δηλώνει περήφανος για το πρόγραμμα του κόμματος σχολιάζοντας πως το σύνθημα με το οποίο απευθύνεται προς τους Ολλανδούς είναι «η Ολλανδία πρέπει να γίνει ξανά δικιά μας».

(Πηγή)

 

 

 

Best of internet