Quantcast
POLITIX

Πρωτιές στην Ε.Ε στην ξενοφοβία και στον ρατσισμό για την χώρα μας σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα

Ελλάς Ευρώπη Ξενοφοβισμός


Τσαγκ · 26 Ιουλίου 2016

Το μεγάλο προσφυγικό κύμα των τελευταίων ετών, αποτελεί το κεντρικό μέρος της αντί-μεταναστευτικής ρητορείας που χρησιμοποιούν όλα τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε Βέλγιο και Γαλλία, έχουν αυξήσει τους φόβους των πολιτών για επικείμενες επιθέσεις τρομοκρατών, οι οποίες για πολλούς Ευρωπαίους συνδέονται άμεσα με τις μεταναστευτικές ροές . Όπως μας δείχνει η νέα έρευνα του κέντρου ερευνών PEW, οι μισοί κάτοικοι στις 8 από τις 10 χώρες της Ευρώπης στις οποίες έγινε η ερευνά, πιστεύουν ότι η αύξηση των μεταναστών σε μια χώρα αυξάνει αναλογικά και την πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας σε αυτήν

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας  η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 4/4/2016 – 12/5/2016 , στις ερωτήσεις απάντησαν 11.494 άνθρωποι από 10 χώρες της Ευρώπης, οι οποίες καλύπτουν το 80% των 28 της Ε.Ε και το 82% του ΑΕΠ της.

 

 

Lede-chart-1

 

Στο πρώτο γράφημα, βλέπουμε κατά πόσο πιστεύουν οι κάτοικοι των χώρων της Ευρώπης ότι οι πρόσφυγες μπορεί να αυξήσουν την τρομοκρατία στην χώρα τους. Στο δεύτερο γράφημα βλέπουμε πόσοι θεωρούν ότι οι πρόσφυγες κανουν κακό στην χώρα γιατί ¨κλέβουν¨ τις δουλειές των γηγενών και εκμεταλλεύονται τις  κοινωνικές δομές, και στο τρίτο γράφημα βλέπουμε κατά πόσο οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι οι πρόσφυγες ευθύνονται για τα περισσότερα εγκλήματα στις χώρες τους.

 

GA_2016.07.11_national_identity-00-01

 

Σε αυτό τον πίνακα βλέπουμε ότι στην ανατολική Ευρώπη και στην μεσόγειο  οι πολίτες έχουν αρνητικότερη γνώμη για τους Μουσουλμάνους, από ότι στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

GA_2016.07.11_GA_2016.07.11_national_identity-00-02

Στο ερώτημα αν πιστεύετε ότι οι μουσουλμάνοι θέλουν να γίνουν μέρος της κοινότητας σας, ή θέλουν να κρατήσουν τα δικά τους έθιμα, έχουμε πρωτιά της χώρας μας, στο ότι οι μουσουλμάνοι δεν θέλουν να αλλάξουν τα έθιμα τους και να γίνουν μέρος της κοινότητας.

Πρωτιά της χώρας μας όμως έχουμε και σε άλλες δυο κατηγορίες ερωτήσεων.

Στην ερώτηση αν πιστεύετε ότι η πολυπολιτισμικότητα κάνει την χώρα σας καλύτερη

GA_2016.07.11_national_identity-01-00

Ο δεύτερος πίνακας άφορα το πόσο αυστηρά πρέπει να είναι τα κριτήρια που πρέπει να πληροί κάποιος μετανάστης για να παίρνει ιθαγένεια. Η Ελλάδα βγαίνει πρώτη σε αυστηρότητα, με την Σουηδία να έρχεται τελευταία.
GA_2016.07.11_national_identity-app-A-00

 

Best of internet