Quantcast
POLITIX

Παραιτείται από την ηγεσία του UKIP o Άγγλος Καρατζαφέρης, Νάιτζελ Φάρατζ (VIDEO)

Πέτυχε τις φιλοδοξίες του και αποχωρεί ο Φαρατζαφέρης


THE NEWSROOM · 4 Ιουλίου 2016

 

O επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος UKIP ανακοίνωσε πριν λίγο σε ομιλία του στο Λονδίνο ότι παραιτείται από την ηγεσία του κόμματος. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη, ενώ είπε ότι επιτέλεσε το χρέος του και δεν μένει να πετύχει τίποτα περισσότερο πλέον:

 

Έχω αποφασίσει να απομακρυνθώ από την ηγεσία του UKIP. Η νίκη για την πλευρά του Leave σημαίνει ότι η πολιτική μου φιλοδοξία επετεύχθη. Ασχολήθηκα με την πολιτική γιατί ονειρευόμουν μια αυτοδιοικούμενη χώρα, και όχι γιατί ήθελα να γίνω πολιτικός καριέρας.

Ο Φαράτζ είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής από το 1999 και ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει ως ευρωβουλευτής προκειμένου να υπστηρίξει το UKIP και να προσελκύσει σημαντικές ψήφους.
Είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής το 1999. Δεν ήθελε ποτέ όπως είπε μια καριέρα πολιτικού και αποσύρεται:

Ο στόχος μου στην πολιτική ήταν να βγάλω τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι αισθάνομαι πως είναι σωστό να παραμερίσω από τη θέση του αρχηγού του UKIP.

 

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φαράτζ ανακοινώνει την παραίτησή του. Τον Μάιο του 2015 είχε ανακοινώσει ξανά ότι παραιτείται από το UKIP επειδή δεν είχε καταφέρει να κερδίσει έδρα στη Βουλή των Κοινοτήτων, ωστόσο μερικές μέρες αργότερα άλλαξε γνώμη και παρέμεινε στο κόμμα.

Best of internet