Quantcast
POLITIX

Ποιοί σελέμπριτιζ υποστηρίζουν το Brexit και ποιοι το Bremain για το αυριανό δημοψήφισμα

Δε μένουν όλοι Ευρώπη


LUBEN CREW · 22 Ιουνίου 2016

 

Το καλοκαίρι έχει φτάσει και έχουμε μπει για τα καλά στον Ιούνιο (aka τον ιδανικό μήνα για να κάνει κανείς ένα δημοψήφισμα). Κάπως έτσι αύριο οι Βρετανοί καλούνται να ψηφίσουν εάν θέλουν να Μείνουν Ευρώπη ή όχι. Ας ξεπεράσουμε την ενοχλητική δημοσιογραφική λεξιπλασία η οποία μετά το “Grexit” και το “Greferendum” μας χάρισε τώρα το “Brexit”, το “Bremain” και το “Breferendum” και ας πάμε στην ουσία.

Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δίνουν οριακά αποτελέσματα, οποτε είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς το αυριανό αποτέλεσμα. Ωστόσο οι περισσότεροι διάσημοι της γηραιάς Αλβιόνας έχουν ήδη τοποθετηθεί επί του θέματος. Ας δούμε ενδεικτικά πως έχουν χωριστεί τα στρατόπεδα στην Αγγλετέρα.

 

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

 

Ο Benedict Cumberbatch

bremain_cumberbatch

O Benedict Cumberbatch είναι ένας από τους 250 σελέμπριτι που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στην οποία υποστηρίζουντ την παραμονή του Η.Β. στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Tην ίδια επιστολή έχει υπογράψει και ο Jude Law.

 

Η J.K. Rowling

bremain_jkrowling

Η εμπνευστής του σύμπαντος (και συγγραφέας των βιβλίων) του Χάρι Πόττερ υποστηρίζει την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρομοιάζοντας αυτούς που υποστηρίζουν το Brexit με τον Βόλντεμορτ.

 

Ο Stephen Hawking

Bremain_Stephen-Hawking

Ο διάσημος επιστήμονας δήλωσε: “Πρέπει να είμαστε μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας εθνών, και για την ασφάλειά μας, αλλά και για το εμπόριο” ενώ επίσης τόνισε τα ωφέλη της παραμονής στην ΕΕ στην εκπαίδευση και την έρευνα λόγω των κονδυλίων της ΕΕ και της εξασφάλισης της κινητικότητας των φοιτητών.

 

Η Οικογένεια Μπέκαμ

Main

Την Πέμπτη επιτέλους η οικογένεια Μπέκαμ ξεκαθάρισε ότι υποστηρίζουν την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Αν εισακουστούν οι προσευχές του μπεκαμέικου, τότε ίσως ο David γίνει στο μέλλον ευρωβουλευτής, όπως ο Ζαγοράκης.

 

Η Keira Knightley

387000

To Bremain υποστηρίζει και η Keira Knightley πιθανώς επειδή ανησυχεί ότι με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ θα μειωθούν οι παραγωγές ταινιών εποχής και άρα με μαθηματική ακρίβεια θα μείνει άνεργη.

 

Ο George Soros

960-george-soros-suggests-50-billion-aid-for-ukraine

Μην τον μπλέκετε με τον Αρτέμη Σώρρα, τον βαθύπλουτο εθνοσωτήρα μας. Ο George Soros είναι βαθύπλουτος σκέτο και σε άρθρο του για το δημοψήφισμα δήλωσε ότι εάν νικήσει το ΟΧΙ, θα καταστραφεί το Βρετανικό Νόμισμα αλλά και οι μισθοί στο Η.Β.

 

Επίσης υπέρ του Bremain έχουν τοποθετηθεί οι: Sir Ian McKellen, John Oliver, Elton John, Jeremy Clarkson (Top Gear), Simon Cowell, Arsene Wenger, Helena Bonham Carter, Lily Allen και φυσικά ο Βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron.

 

 

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΠΡΕΚΣΙΤ?

 

Ο Julian Assange

brexit_WikiLeaks-founder-Julian-Assange

Ο ιδρυτής του Wikileaks χαρακτήρισε αντιδημοκρατική την ΕΕ σε μια συνέντευξή του:

Το ΗΒ είναι κακό για την ΕΕ, αλλά και η ΕΕ είναι κακή για το ΗΒ επειδή επιτρέπει την έλλειψη δημοκρατικής λογοδοσία σε αυτή τη χώρα, αφού δίνει τη δυνατότητα στις διαδοχικές κυβερνήσεις της χώρας να λένε ότι “απλώς αναγκαζόμαστε να κάνουμε ό,τι κάνουμε εξαιτίας των Ευρωπαϊκών Νομοθεσιών” ενώ είναι ακριβώς οι ίδιες κυβερνήσεις οι οποίες κρύβονται πίσω από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία εξ’ αρχής”.

 

Ο John Cleese

brexit_John-Cleese

Το μέλος των Monty Pythons, John Cleese δήλωσε πρόσφατα στο twitter ότι υποστηρίζει το Brexit:

“Εάν πίστευα ότι υπάρχει έστω και μια πιθανότητα για σημαντική μεταρρύθμιση στην ΕΕ, θα ψήφιζα να παραμείνουμε. Αλλά δεν υπάρχει καμία. Δυστυχώς.”

Ο ηθοποιός στη συνέχεια υποστήριξε ότι η Βρετανία κολυμπάει αντίθετα στο ρεύμα, αλλά η παραμονή στην ΕΕ έχει καταστρέψει κάθε ίχνος δημοκρατικής νομιμότητας.

 

 

Ο Roger Daltrey

brexit_Musician-Roger-Daltrey

Ο τραγουδιστής των The Who, Roger Daltrey δήλωσε ότι η ΕΕ είναι αντιδημοκρατική, δυσλειτουργική και ότι τη διαχειρίζεται “ένα μάτσο από γαμημένους άχρηστους μαλάκες”.

 

Ο Nigel Farage

brexit_Nigel-Farage

Ο ακροδεξιός Νάητζελ Φάρατζ υποστήριζε εξ αρχής την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ. Βέβαια ένας από τους λόγους που θέλει το Brexit είναι επειδή θεωρεί παράλογο η Βρετανία “να δέχεται όλους τους μετανάστες που έχουν διαβατήριο της ΕΕ”.

 

Ο Sir Michael Caine

brexit_Sir-Michael-Caine

Ο ηθοποιός (και Σερ) Michael Caine δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνει μια τρομερή αλλαγή στην ΕΕ προκειμένου να υποστηρίξει την παραμονή της Βρετανίας στην Ένωση.

Best of internet