Quantcast
POLITIX

Η Πολωνία απαγορεύει δια νόμου οποιαδήποτε αναφορά στη λέξη “Κομμουνισμός” σε δημόσιο χώρο

Πρώτο φαβορί για την επόμενη Eurovision


Bobol Gordello · 21 Μαΐου 2016

Σε ένα ακόμα ΜΕΝΟΥΜΕΥΡΩΠΗ highlight, η Πολωνία, με νόμο υπογραφέντα από τον πρόεδρο της χώρας Αντρέι Ντούντα, απαγορεύει δια νόμου κάθε δημόσια αναφορά που “μπορεί να διαδίδει τον κομμουνισμό ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς” σε ονομασίες κτηρίων, τοποθεσιών και δημόσιους χώρους.

pap_20150823_1ex1463809604

Βαθιά Ευρώπη, αγαπητοί φίλοι και φίλες. Όπως και στην Ουκρανία, όπου έχει απαγορευτεί και το Κομμουνιστικό Κόμμα από την κυβέρνηση που στηρίχθηκε από ΗΠΑ, Ευρωπαίους εταίρους και τα παιδιά από κάτω:

ukraine-riots-33

Οι τοπικές αρχές έχουν πλέον περιθώριο ενός έτους να αλλάξουν όλα τα σύμβολα που θεωρούνται ότι «τιμούν το απολυταρχικό και μη κυρίαρχο καθεστώς» από τους δημόσιους χώρους, ενώ σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό η κυβέρνηση θα επιβάλει προσωρινή ονομασία, ώστε να αντικατασταθεί εκείνη που θεωρείται ανεπιθύμητη.

1037246359

Μνημείο για τα θύματα του Κόκκινου Στρατού που αναζητά νέο όνομα

Αυτές οι κινήσεις δεν είναι πρωτόγνωρες για την Ενωμένη Ευρώπη, η οποία προωθεί την εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού. Αν και πού και πού ξεχνιέται και αφήνει να τιμούν κράτη-μέλη της παιδιά των SS, όπως στις χώρες της Βαλτικής:

fs978x654px-929359254c8f78012acbc158091010

Το μνημείο της Lihula, προς τιμήν των στρατιωτών που αγωνίστηκαν ενάντια στο μπολσεβικισμό στην Εσθονία, με γερμανική αμφιεσούλα της εικονιζόμενης μορφής (κράνος και συμβολάκι αριστερά στο στήθος)

Με τούτα και με κείνα, πάντως, οι Πολωνοί δείχνουν πως δεν άφησαν το μήνυμα της φετινής Eurovison να πάει χαμένο, θέτοντας τις βάσεις για το τρόπαιο του χρόνου στο Κίεβο της Ευρώπης και της Δημοκρατίας.

Best of internet