Quantcast
POLITIX

ΟΔΗΓΟΣ: Όλα τα hoaxes για πρόσφυγες που κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες σε ένα άρθρο

Επειδή ο Άδωνις και ο Μπογδάνος ήταν μόνο η αρχή


Elder · 24 Μαρτίου 2016

 

Με την ισλαμοφοβία να βαράει κόκκινα μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, σύσσωμη  η συντηρητική και δεξιά πλευρά βούτηξε στο βούρκο της εθνοψεκασμένης μπλογκόσφαιρας της χώρας και άρχισε να αναμεταδίδει ό,τι μαλακία βρήκε εκεί μέσα. Ένα φαινόμενο που είχε κορυφωθεί την περίοδο 2011-13 με την ασταμάτητη αναπαραγωγή διαδικτυακής μπαρούφας μέσω των social media, τις τελευταίες μέρες ξαναπαίρνει τα πάνω της για το καλό της ξενοφοβικής και ακροδεξιάς προπαγάνδας.

Περάσαμε ένα απόγευμα διαβάζοντας εθνικιστικοψεκασμένα σάιτ και λίγο πριν πέσουμε στα βαριά, σας παρουσιάζουμε τις πιο κραυγαλέες αηδίες που πιθανόν να εμφανιστούν στο timeline σας τις επόμενες μέρες και ώρες.

 

Την Παναγία δε θα την ξανακατεβάσεις! Την Παναγία!

elder1

Εικόνα: Ζα μαν Φου

 

Χωρίς πολλά-πολλά, ένα ρατσιστικό ψέμα που ανέβηκε σε ένα ακροδεξιό μπουρδοσάιτ και αναμετέδωσε ένας ακροδεξιός μπετόβλακας που συνηθίζει να ποστάρει μπούρδες στο twitter. Και όταν του λένε ότι έκανε βλακεία, κάνει και τον κινέζο και το αφήνει να διαδίδεται. Την πλήρη διάψευση τη βρίσκουμε στο σάιτ-όαση ελληνικά hoaxes. Μετά πάμε να κατεβάσουμε εμείς καμιά παναγία στον Άδωνι Γεωργιάδη.

 

 

Ο έτερος πολιτιστικός πυλώνας του τόπου και ποιητής της καρδιάς μας, προσπάθησε να το διαδώσει και αυτός, αλλά έφαγε φάπα on air από τον αγαπημένο μας (#not) σταθμό που του δίνει βήμα ρίχνοντάς του διαφημίσεις στη μούρη.

 

 

 

 

 

(οχικαιτόσο) Φρέσκα νέα: Έβαλαν Ελληνόπουλα να προσκυνήσουν τον Αλλάχ!

elder2

 

Ή και όχι, μιας και πρόκειται για μια μπαρούφα από το 2010 που υπέγραφε το γνωστό ακροδεξιό μπουμπούκι Δημήτρης Παπαγεωργίου (αρθρογράφος κατά καιρούς σε Ελεύθερη Ώρα, Patria, Ελεύθερο Κόσμο, συλληφθείς σε επιθέσεις τραμπούκων της ΧΑ και άλλες συναφείς αγαθοεργίες) και τώρα ξαναβγήκε στην επιφάνεια και ξανακάνει τη γύρα. Ίδια φάση με τον αστυνομικό που αναβοσβήνει αθόρυβα 5 φορές το χρόνο.

(Για όποιον έχει αμφιβολίες, κλικ1, κλικ2 και συγκρίνετε τις ημερομηνίες και τα κείμενα)

 

Πρόσφυγες αρνήθηκαν δέματα με βοήθεια από τον Ερυθρό Σταυρό γιατί είναι ερυθρός και είναι και σταυρός!

elder3

Γκεμπελική Προπαγάνδα, φουλ μονταζιέρα, διαστρέβλωση και κοπτοραπτική πάνω σε ένα αληθινό συμβάν στα σύνορα. Αντιγράφουμε από το Ελληνικά Hoaxes:

“Εν κατακλείδι, οι ισχυρισμοί για το ότι οι πρόσφυγες δεν δέχτηκαν την βοήθεια εξαιτίας θρησκευτικών πεποιθήσεων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα, όπως είδαμε, ήταν διαφορετική. Ήταν μια αντίδραση σχετική με τα επεισόδια που είχαν δημιουργηθεί και ένα είδος διαμαρτυρίας για το ότι η αστυνομία δεν τους επέτρεπε την διέλευση των συνόρων.”

Ολόκληρο το debunking εδώ

 

Στο Χέρσο σπάνε τους σταυρούς και καίνε εικόνες, το λέει ο Στόχος

elder4

Άλλη μια μαλακία του Στόκου. «Εξτρεμιστικά στοιχεία του καταυλισμού του Χέρσου Κιλκίς, εδώ και λίγες ημέρες, έχουν σπάσει τους σταυρούς από δυο μικρά εκκλησάκια δίπλα και μπροστά στον καταυλισμό!» μόνο που εδώ και λίγες μέρες δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. ΚΣΙΠΝΙΣΤΑΙ ΣΙΝΑΙΛΥΝΑΙΣ ΜΑΣ ΚΡΙΒΟΥΝ ΤΟΙΝ ΑΛΥΘΗΑ!!111

 

Είχε την ατυχία να γεννηθεί από χριστιανούς σε ισλαμική χώρα και του κάνανε ποδομασάζ ινδουιστές κομπογιαννίτες

elder5

Απάνθρωπες εικόνες, αλλά είναι από Ινδουιστές «θεραπευτές» σε Μπαγκλαντές και Ινδία. Και όχι, δεν έρχονται να σου μολύνουν τον πολιτισμό. Περισσότερα στο Ελληνικά Hoaxes.

 

 

Σαουδάραβες πράκτορες 1: Μας παίρνουν τις ειδήσεις!

elder6

Με watermark από «το παρατηρητήριο» της Ομάδας Μουρούτη (βλ. ο Γκεμπελίσκος του Σαμαρά), κατευθείαν στον Στόκο. Αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι η ΕΡΤ μετέδωσε δελτίο ειδήσεων στα αραβικά ειδικά για τους πρόσφυγες για να τους πείσει να πάνε στα Κέντρα Φιλοξενίας. Η συμπαθής κοπέλα με τη μαντήλα είναι από την τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας και δεν έχει καμία σχέση με πρόσφυγες, μετανάστες, Ελλάδα ή τίποτε σχετικό.

elder7

(πηγή εικόνας)

 

 

Σαουδάραβες πράκτορες 2: Μας παίρνουν το ms paint!

elder8

Μάλιστα! Πας να κάνεις την προβοκάτσια, κάν’τη σωστά τουλάχιστον.

 

Αυτή είναι η σημαία του Ισλαμικού Κράτους:

elder9

Και αυτή της Σαουδικής Αραβίας:

elder10

 

Η Σαουδική Αραβία είναι κράτος. ΔΕΝ είναι η Συρία, ΔΕΝ είναι πίσω από τις επιθέσεις στην Ευρώπη, ΔΕΝ έχει σχέση με τους πρόσφυγες, και το πιο πιθανό είναι να την έχεις πληρώσει πολλές από τις φορές που πήγες να βάλεις βενζίνη στο αμάξι σου. Σίγουρα πάντως αξίζει να την μνημονεύεις γι αυτό:

 

 

Σαουδάραβες πράκτορες 3: Μας παίρνουν τον Σεραφείμ!

elder11

Στον ΣΕΡΑΦΕΙΜ ρε γατάκια;

ΕΤΣΙ θα σας πάει:

 

 

 

elder12

Best of internet