Quantcast
POLITIX

Mαγαζάτορες στα Τέμπη ξυλοκοπούν εθελοντές που μοίραζαν νερά σε πρόσφυγες γιατί χαλούσαν την πιάτσα

Οι ίδιοι πουλούσαν 2 ευρώ το μπουκαλάκι νερό


THE NEWSROOM · 25 Φεβρουαρίου 2016

 

Μπορεί εκεί έξω να υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν τους πρόσφυγες προσφέροντας τους νερό και τρόφιμα, αλλά υπάρχουν μερικοί που δεν επιτρέπουν καν σε άλλους να βοηθήσουν τους πρόσφυγες γιατί τους χαλάνε την μπίζνα και το μονοπώλιο του μπουκαλακίου με νερό.

Μετά από αυτόν τον τύπο και αυτούς τους τύπους, τώρα έρχεται στη δημοσιότητα ένα προχθεσινό περιστατικό όπου μαγαζάτορες έδειραν περιφερειακό σύμβουλο επειδή μοίραζε νερά και τρόφιμα σε πρόσφυγες, ενώ οι ίδιοι οι μαγαζάτορες λίγο πιο πέρα πουλούσαν 2 ευρώ το μπουκαλάκι νερό.

a_0

Προφανώς οι ιδιοκτήτες του καταστήματος σκέφτονταν ότι, οκ, ας περάσουν οι πρόσφυγες από τα Τέμπη, αρκεί να μπορούμε να τους πουλήσουμε νερό στην τετραπλάσια τιμή του και να βγάλουμε το κάτι τις μας.

 

poutsiakas

Όπως δήλωσε στο pressalarisa.gr ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας με τους Οικολόγους Πράσινους Νίκος Πουτσιάκας, είχε πάει στα Τέμπη από κοινωνιολογικό ενδιαφέρον για να δει την κατάσταση που επικρατεί με τους εκεί πρόσφυγες. Όταν διαπίστωσε ότι κάποια καταστήματα πωλούν το μπουκαλάκι νερό 2 ευρώ και τους έκανε παρατήρηση για αισχροκέρδια, αυτοί του απάντησαν:

“Πολλά είναι; Για έλα να δεις τι γίνεται στην τουαλέτα, μας έχουν γεμίσει σκατά! Άλλοι τους παίρνουν για το νερό 4 ευρώ…”

Σύμφωνα με τον Νίκο Πουτσιάκα όταν τους ζήτησε να συμμορφωθούν και να σταματήσουν να αισχροκερδούν, δέχθηκε λεκτική επίθεση από πλευρά τους. Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή, μιας και οι καταστηματάρχες με το επιχειρηματικο δαιμόνιο δεν σταμάτησαν εκεί.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει ο περιφερειακός σύμβουλος, ήρθαν στο σημείο κάποιοι νεαροί οι οποίοι κουβαλούσαν νερά και τρόφιμα (γάλατα, γιαουρτάκια, αυγά, τυρί, ψωμί, φρυγανιές) για να μοιράσουν στους μετανάστες.

prosfiges-dromos-3

Όταν ο Νίκος Πουτσιάκας πήγε να βοηθήσει τους νεαρούς να μοιράσουν το νερό και τα τρόφιμα στους πρόσφυγες μπροστά στο πεζούλι έξω από τη βεράντα του εν λόγω καταστήματος, τότε τους την έπεσαν οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού φωνάζοντας “Αλήτες” επειδή τους έπαιρναν την πελατεία.

tempifeatured

Όταν μεταφέρθηκαν στο πάρκινγκ σε μεγαλύτερη απόσταση από το κατάστημα και συνέχισαν την δωρεάν διανομή νερού και τροφίμων, τότε δύο άντρες και δύο γυναίκες από το κατάστημα άρχισαν να τον χτυπούν με χέρια και με πόδια. Όπως λέει ο Πουτσιάκας, δέχθηκε γροθιές και κλωτσιές στα πλευρά με τον ίδιο να προσπαθεί να αμυνθεί. ”Ευτυχώς με βοήθησαν τα παιδιά που είχαν έρθει από Λάρισα και γλίτωσα τα χειρότερα” δήλωσε στη συνέχεια ενώ μετά το περιστατικό αναγκάστηκε να εισαχθεί το βράδυ της Τρίτης στο νοσοκομείο.

Ωραίοι άνθρωποι.

 

 

Best of internet