Quantcast
POLITIX

H σκληρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για το ότι πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ θα κόβουν βόλτες στο Αιγαίο (VIDEO)

Καλώς ήρθε το ευρώ


LUBEN CREW · 11 Φεβρουαρίου 2016

Το context λοιπόν είναι αυτό:

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ,  Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την ολοκλήρωση της  συνόδου των υπουργών άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες , ναυτική δύναμη θα κατευθυνθεί άμεσα προς το Αιγαίο. Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να συνεισφέρει επιχειρησιακά με ναυτικό στην παρακολούθηση του Αιγαίου με σκοπό την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης , δήλωσε ο Αστον Καρτερ , υπουργός άμυνας της Αμερικής.

8CB7453253FB3492A9CEC411A4CB6396

Θα είναι η πρώτη φορά μετά από την σύσταση του ΝΑΤΟ το 1945 που ο οργανισμός θα συμμετάσχει σε τόσο μεγάλη επιχείρηση παρακολούθησης. Βερολίνο , Άγκυρα και Αθήνα ζήτησαν μαζί την συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην παρακολούθηση του Αιγαίου με σκοπό να υπάρχει μια καθαρότερη οπτική της κατάστασης των τούρκικων ακτών στις οποίες δρουν οι διακινητές των προσφύγων .

Ικανοποιημένος για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ δήλωσε ο Πάνος Καμμένος

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον μόνιμο αντιπρόσωπό μας στο ΝΑΤΟ, τον Στρατηγό, το στρατιωτικό και το διπλωματικό προσωπικό, για όλη αυτή τη δύσκολη διαπραγμάτευση που κατέληξε επιτυχώς.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η σημερινή απόφαση κλείνει ένα κεφάλαιο το οποίο η Ελλάδα πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά, το κεφάλαιο της παράνομης μετανάστευσης.»

Εμείς προσπαθούμε ειλικρινά να καταλάβουμε πως στο διάολο πολεμικά πλοία θα βοηθήσουν τους ανθρώπους που θαλασσοπνίγονται αλλά δε βγάζουμε άκρη. Όσο, για τον ΣΥΡΙΖΑ, η φάση είναι το πως αυτό:

Κατηγορηματικά κατά της παραμονής της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) τάχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, επικαλούμενος τη σχετική απόφαση του συνεδρίου του κόμματός του. Η θέση του προκάλεσε αίσθηση στη Βουλή και -όπως ήταν αναμενόμενο- χρησιμοποιήθηκε τόσο από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη όσο και από τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλο.

Μέσα σε ενάμιση χρόνο μετατράπηκε σε αυτό:

Καλώς ήρθε το ευρώ

varkaprosfyges-thumb-large

 

Best of internet