Quantcast
POLITIX

Αποσύρει το παράλληλο πρόγραμμα η κυβέρνηση

Άκυρο μέχρι να συμφωνήσουν οι δανειστές


THE NEWSROOM · 17 Δεκεμβρίου 2015

ÁíáâëÞèçêå ç óõíÜíôçóç ôïõ ðñùèõðïõñãïý Áíô. ÓáìáñÜ ìå ôïõò åêðñïóþðïõò ôçò ôñüéêá ôçí Ôñßôç 12 Ìáñôßïõ 2013. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Δυσοίωνο προβλέπεται τελικά το μέλλον του παράλληλου προγράμματος που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση. Διαβάζουμε στο efsyn.gr:

 

Αποσύρει το παράλληλο πρόγραμμα η κυβέρνηση, το οποίο θα φέρει στη Βουλή έπειτα από συνεννόηση με το κουαρτέτο των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών θεώρησαν ότι το παράλληλο πρόγραμμα είναι ακοστολόγητο.

Μάλιστα, έκριναν πως μπορεί ενδεχομένως να δημιουργήσει πρόβλημα και να υπονομεύσει το πρόγραμμα προσαρμογής και το τρίτο μνημόνιο που τηρεί και εφαρμόζει η Αθήνα.

Την απόσυρση του παράλληλου προγράμματος θα εισηγηθεί ο Γιώργος Χουλιαράκης στο σημερινό EuroWorking Group, όπου θα κριθεί η δόση του ενός δισ. ευρώ.

Το ζήτημα συζητήθηκε σε νέα συνάντηση που είχαν το πρωί οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιάννης Δραγασάκης και Ανδρέας Ξάνθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είπαν ότι το πρόγραμμα θα επανέλθει με το νέο έτος μόνο εφόσον κοστολογηθεί και υπάρξει το «πράσινο φως» από τις Βρυξέλλες.

Τέλος, επίκειται συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβούλιου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) στις πέντε το απόγευμα υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Δραγασάκη με ατζέντα τα αναπτυξιακά ζητήματα.

 

 

Best of internet