Quantcast
POLITIX

Ούτε μια περιφέρεια δεν έβγαλε η Λεπέν στον Β’ γύρο περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία

Πανωλεθρία για το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας


THE NEWSROOM · 14 Δεκεμβρίου 2015

Η Γαλλική και η παγκόσμια κοινή γνώμη παρίστανε σοκαρισμένη με το προβάδισμα που είχε η Λεπέν στις περισσότερες περιφέρειες στον Α’ γύρο περιφερειακών εκλογών της Γαλλίας στις 6 Δεκεμβρίου.

Εχθές όμως, στον β’ γύρο ήρθε η ώρα της πανωλεθρίας για το “Εθνικό Μέτωπο” της Λεπέν. Δεν κέρδισε ούτε σε μία περιφέρεια το φασιστικό κόμμα της Λεπέν, ενώ στον α’ γύρο προηγείτο σε 6 από τις 12 περιφέρειες. Τελικά στις χθεσινές εκλογές  το κόμμα του Σαρκοζί κέρδισε 7 περιφέρειες και το κόμμα του Ολάντ πέντε.

Οι συντηριτικοί οι οποίοι βγήκαν κερδισμένοι από τις περιφερειακές εκλογές είχαν την υποστήριξη των σοσιαλιστών οι οποίοι απέσυραν τους υποψηφίους τους από δύο περιφέρειες στον Β’ γύρο εκλογών προκειμένου να αποφευχθεί η επικράτηση του Εθνικού Μετώπου.

lepen_liberation

“Ανακούφιση, αλλά..” στο πρωτοσέλιδο της σημερινής “Liberation”

 

Κοιτάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα συμπεραίνει κανείς οτι πολλοί αναποφάσιστοι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες στον Β’ γύρο περιφερειακών εκλογών προκειμένου να εμποδίσουν μια πιθανή νίκη του Εθνικού Μετώπου. Αυτό, βέβαια, λειτούργησε ως ένας εκβιασμός σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης ώστε αριστεροί ψηφοφόροι να στηρίξουν μια Δεξιά (τους Συντηριτικούς) η οποία ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Γαλλία έχει ενσωματώσει στο χώρο της ακροδεξιές θέσεις. Ακόμα και οι σοσιαλιστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην εξουσία ακολουθούν μια ακόμη πιο δεξιά πολιτική με το πρόσχημα της τρομοκρατικής απειλής.

Παρά τη χθεσινή ήττα, η Μαρί Λεπέν δήλωσε ότι προετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές που θα έρθουν σε 18 μήνες και φαίνεται ότι το Εθνικό Μέτωπο παρ’ όλα αυτά έχει κερδίσει μια δυναμική στην γαλλική κοινωνία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις από τους τζιχαντιστές και από τους πρόσφυγες που αναζήτησαν άσυλο στη Γαλλία. Η Λεπέν δήλωσε για το αποτέλεσμα των εκλογών:

“Φαίνεται οτι υπάρχουν δύο δυνάμεις στη Γαλλία. Οι δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης οι οποίες θέλουν να βυθίσουν τη Γαλλία σε κάποιο είδος διεθνιστικού χάους και οι δυνάμεις του πατριωτισμού και της εθνικής ταυτότητας.”

Αφού δεν κατάφερε να επικρατήσει εκλογικά η Λεπέν υπό αυτές τις συγκυρίες, ελπίζουμε οτι δεν θα το καταφέρει ποτέ στο μέλλον.

Best of internet