Quantcast
POLITIX

Η Financial Times έχει πρωτοσέλιδο τις απειλές της ΕΕ για εξόδο της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν

Αν δεν ήταν Επίτροπος Μετανάστευσης ο Αβραμόπουλος θα ανησυχούσαμε κι εμείς


LUBEN CREW · 2 Δεκεμβρίου 2015

 

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται έντονη συζήτηση για το κατά πόσο είναι επισφαλής η θέση της Ελλάδας μέσα στο πλαίσιο της συνθήκης Σένγκεν, με αφορμή την ανεπάρκεια διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος.

FT_frontpagee

To σημερινό πρωτοσέλιδο της Financial Times με πρώτη είδηση την απειλή της ΕΕ για αναστολή της συμμετοχής της Ελλάδας στη συνθήκη Σένγκεν

Διαβάζουμε στο real.gr:

Η ΕΕ προειδοποιεί την Ελλάδα ότι αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να ανασταλεί η συμμετοχή της στη ζώνη Σένγκεν (που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση) από τα μέσα Δεκεμβρίου αν δεν αλλάξει την αντίδρασή της στην προσφυγική κρίση, καθώς ο εκνευρισμός φουντώνει για την διστακτικότητα της Αθήνας να δεχτεί εξωτερική βοήθεια.

 

Οι καθυστερήσεις που εντοπίζει η ΕΕ στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος είναι οι εξής:

  • Η άρνηση της Ελληνικής Κυβέρνησης να δεχθεί τη βοήθεια της FRONTEX για την φύλαξη των συνόρων.
  • Η άρνηση της Ελλάδας να πάρει πολλές από τις 300 διαθέσιμες μηχανές eurodac για την ηλεκτρονική καταγραφή δακτυλικών αποτυπωμάτων και την καταγραφή προσφύγων στην ενιαία βάση δεδομένων της Ε.Ε., επικαλούμενη προβλήματα με τις συνδέσεις στο ίντερνετ και την εκπαίδευση του προσωπικού.
  • Η μη εκπλήρωση της ευρωπαϊκής απαίτησης για την οργάνωση τριών αεροπορικών δρομολογίων ημερισίως για τη μεταφορά προσφύγων.

 

 

Η ΕΕ δεν έχει συνειδητοποιήσει οτι δεν χρειαζόμαστε καμία FRONTEX από τη στιγμή που Επίτροπος Μετανάστευσης είναι o Δημήτρης Αβραμόπουλος.

αβραμόπουλος20

Best of internet