Quantcast
ORIGINALS

Aυτές οι εικόνες ίσως εξηγούν κάπως καλύτερα την επίθεση της Τουρκίας στη Ρωσία (PHOTO)

Eίναι αυτή η περιοχή του κόσμου που τα πάντα μπορούν να εξηγηθούν με το πετρέλαιο


felix · 25 Νοεμβρίου 2015

Μία από τις βασικές ερωτήσεις όλων των διεθνών παιχτών που θέλουν να σταματήσουν το Ισλαμικό Κράτος είναι που βρίσκουν οι τζιχαντιστές τα φράγκα για να αγοράσουν όπλα και να πληρώσουν τους μισθούς των μαχητών τους (το Ισλαμικό Κράτος δίνει μέχρι και επιδόματα γάμου).

islamic-state-topic-original-1407866105

Μία από τις βασικές πηγές εσόδων του ISIS πέρα από τις υπόγειες χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουν από τις μοναρχίες του Περσικού Κόλπου (Κατάρ, Σαουδική Αραβία), είναι η απευθείας πώληση πετρελαίου που αντλεί από πετρελαιοπηγές στη Συρία και το Ιράκ τις οποίες έχει καταλάβει. Πρόσφατα έψαξαν μέχρι και για να προσλάβουν τεχνικό προσωπικό (!) για να ενισχύσουν τη διαδικασία εξόρυξης και διανομής.

Με τις πωλήσεις αυτού του πετρελαίου βγάζει 50 εκατομμύρια δολλάρια $ το μήνα, ίσως και περισσότερα, καθώς η τιμή βαρελιού που πουλάει (15-25$) είναι ανταγωνιστική για τη στάνταρ διεθνή τιμή των 40$.

oil_0

Το ζήτημα είναι, ποιος αγοράζει αυτό το πετρέλαιο; Eίναι δυνατόν κάποιος που κατά τα άλλα πολεμά τους συγκεκριμένους αντιπαθητικούς να αγοράζει χαλαρά πετρέλαιο από αυτούς; Κάποιος παρόλαυτα το κάνει, γιατί αλλιώς όλο αυτό το πετρέλαιο θα τους έμενε στο χέρι και είναι προφανές ότι δεν το αγοράζει ο κύριος Ζαχαρίας ο συνταξιούχος που μένει στο δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας σας.

isis-islamic-state-millitants-convoy-flag

Οι Ρώσοι βομβαρδίζοντας το ΙSIS (και όχι μόνο μάλλον) είχαν δώσει μεγάλη σημασία στο να χτυπούν τα κονβόι που μεταφέρουν όλο αυτό το πετρέλαιο που εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους, αυξάνοντας σε μεγάλο βαθμό τους βομβαρδισμούς τους την προηγούμενη εβδομάδα και κατέστρεψαν πάνω από 1000 φορτηγά.

Προχτές, στις 23 Νοέμβρη, την προηγούμενη ημέρα από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους δώθηκαν στη δημοσιότητα αυτές οι φωτογραφίες από ένα βυτιοφόρο του ΙSIS που πιάστηκε κοντά στη Hasakah της Συρίας.

1448276390_turkey

To φορτηγό είχε τουρκικές πινακίδες και γράφει Serin και Τουρκία πάνω του. Ταυτόχρονα, το Μάιο που μας πέρασε ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ έκαναν επιδρομή σε εγκαταστάσεις του ISIS και σκότωσαν τον Abu Sayyaf, τζιχαντιστή από την Τυνησία που ήταν ο υπεύθυνος για το λαθρεμπόριο πετρελαίου.

1438255365_news-reports-turkey-have-found-that-turkish-soldiers-have-been-fraternising-isis-fighters

Στο σπίτι του Sayyaf, που ήταν πολύ γνωστός στην Τουρκία βρέθηκαν και έγγραφα τα οποία αποκαλύπτουν τους δεσμούς του Sayyaf με Τούρκους αξιωματούχους, οι οποίοι με τη συνεργασία τους του εξασφάλιζαν τη δυνατότητα να πουλάει το λαθραίο πετρέλαιο σε αγοραστές μέσα στην Τουρκία. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian που επικαλείται αξιωματούχους των ΗΠΑ, τα στοιχεία είναι ακλόνητα.

Ταυτόχρονα, από χτες έρχονται ξανά στην επιφάνεια στα τουρκικά social media περσινές εικόνες του γιου του Τούρκου Προέδρου Recep Tayip Erdogan, του Necmettin Bilal Erdogan, να τρώει χαλαρός μαζί με γνωστά στελέχη του ΙSIS που έχουν συμμετάσχει σε σφαγές στη Homs και στη Rojava της Συρίας.

 

Υπάρχουν έντονες υποψίες πως ο γιος του Erdogan, αλλά και υπολογίσιμο κομμάτι του Τουρκικού Κράτους βγάζει πολλά λεφτά από τις κερδοφόρες δουλειές με το ΙSIS. Πέρα από αυτό, είναι γνωστή η επιδίωξη τους το καταφέρει το ISIS να ξεπαστρέψει τους δυο βασικούς εχθρούς του Erdogan: τον πρόεδρο της Συρίας Assad και τους Κούρδους γενικά, είτε βρίσκονται στην Τουρκία είτε στη Συρία.

cartoon

Θα μπορούσε να πει κανείς πως βρωμάει η φάση.

Best of internet