Quantcast
POLITIX

Πρώην ΠΑΣΟΚος υπουργός και μουρλή εθνικίστρια συναντήθηκαν κάτω από ποπ-αρτ πίνακα του Άρη Βελουχιώτη (PHOTO)

Μην ανησυχείτε και τα δικά μας μυαλά πονάνε


THE NEWSROOM · 21 Απριλίου 2015

Το γραφείο του εκάστοτε υπουργού, είναι ο χώρος στον οποίο κανονίζει τα ντίλια, μπαλαμουτιάζει τη γραμματέα και αράζει με τα πόδια πάνω στο τραπέζι, κοιτάζοντας το ταβάνι ενώ σκέφτεται “μια χαρά τα κατάφερες δικέ μου”.

Οι δεξιοί υπουργοί συνήθως διακοσμούν το γραφείο τους με πίνακες του Χριστούλη, του Καραμανλή ή του εκάστοτε Αμερικάνου προέδρου, ενώ οι του ΠΑΣΟΚ δούλευαν κυρίως με Ανδρέα. Τώρα που ήρθε η αριστερά στη κυβέρνηση, τα πράγματα άλλαξαν λίγο:

 

CDHLpArW0AAtMMq

 

Τι βλέπουμε εδώ; Το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπιρτζή, μηχανικού, πρώην ΠΑΣΟΚου και “προσώπου της κεντροαριστεράς”, όπως του αρέσει να αυτοπροσδιορίζεται. Στα δεξιά, η Ραχήλ “Ρέητσελ” Μακρή, μεταγραφάρα του ΣΥΡΙΖΑ απο το χώρο της γελοίας δεξιάς και ανάμεσα τους…

Ανάμεσα τους βλέπουμε ένα μεγάλο ποπ-αρτ πίνακα του Άρη Βελουχιώτη (τεχνοτροπία ΤΣΜΕΔΕ, λάδι σε καμβά) και προφανώς, τα μυαλά μας πονάνε.

Γενικά πάντως, οι ΠΑΣΟΚοι το’χουνε πολύ με αυτά τα συμβολικά-διακοσμητικά – σύμφωνα με το θρύλο, στο γραφείο του Φωτόπουλου στη ΓΕΝΟΠ, υπήρχαν πίνακες των Ανδρέα Παπανδρέου, Άρη Βελουχιώτη και Λέων Τρότσκι (γατάκι Σπιρτζή).

Best of internet