Quantcast
POLITIX

Ο Γ. Πανούσης παρουσίασε πώς θα είναι η Αστυνομία και τα ΜΑΤ επί ΣΥΡΙΖΑ (και δεν καταλάβαμε τίποτα)

“Δημιουργική ασάφεια” ή τέφρα


Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Πανούσης, ανακοίνωσε σήμερα τις αρχές και τους στόχους της Αστυνομίας, χαράσσοντας τη νέα γραμμή που θα ακολουθείται απο εδώ και πέρα.

 

fkicyvhyky54cf500b5252b

 

166BE38F4ED8C83EA2CEACA27C412CC3

 

Ο υπουργός έδωσε μεγάλη έμφαση στην “αυτοκάθαρση” της Αστυνομίας (δηλαδή θα κάνουμε ΕΔΕ;), ενώ πιστός στο κυβερνητικό δόγμα της “δημιουργικής ασάφειας“, ήταν κάπως εχμμ, γενικόλογος ας πούμε:

 

Αποφυγή χρήσης βίας ή χημικών σε διαδηλώσεις και ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας πολιτών και φορέων.

Μόνο σε ελεγχόμενες –εκ των προτέρων και εκ των υστέρων– περιπτώσεις κινδύνου ζωής πολιτών ή αστυνομικών ή εκτεταμένων επεισοδίων και καταστροφών και μετά από συνεννόηση με τη Φυσική και Πολιτική Ηγεσία μπορεί να επιτραπεί κατ’ εξαίρεση η αμυντικού χαρακτήρα χρήση.

 

Τι διάολο σημαίνει “ελεγχόμενες – εκ των προτέρων και εκ των υστέρων – περιπτώσεις κινδύνου ζωής“; Σοβαρά, δεν έχω την παραμικρή ιδέα.

Η “συνεννόηση με τη Φυσική και Πολιτική Ηγεσία”, σημαίνει οτι θα παίρνει ο εκάστοτε Μπαλούρδος τηλέφωνο και θα λέει “έλα κυρ-υπουργέ μου πετάνε πέτρες και με λένε γουρούνι, να τα αμολήσω;”

Τελικά θα τρώμε ξύλο στις πορείες ρε ναι ή ου; Μίλα επιτέλους Βίρνα που να σε πάρει ο διάβολος!

 

262127_213789535323907_100000785876693_526136_680464_n1

 

03

 

Ρητή απαγόρευση ύβρεων, προπηλακισμών και εν γένει άσκηση περιττής ή ρατσιστικής βίας κατά τη σύλληψη ή προσαγωγή ατόμων που εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες. Με τη σύλληψη ολοκληρώνεται η αστυνομική ενέργεια και απάδει οποιοσδήποτε άλλος φυσικός ή ψυχολογικός καταναγκασμός.

 

Τι σημαίνει η λέξη “απάδει”; Ποιος βάζει το όριο ανάμεσα στην καλή και αναγκαία και στη “περιττή ή ρατσιστική” βία; Μήπως αντί για όλο αυτό το κατεβατό θα μπορούσε να πει αυτό που θέλει με έξι λέξεις: Ρητή απαγόρευση βασανιστηρίων μετά τη σύλληψη;

 

BVdNmONCMAAmQDn.jpg-large

 

Θέλω επιπλέον να υπογραμμίσω την υποχρέωση των αστυνομικών να διευκολύνουν τα ΜΜΕ, δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερς στην άσκηση του έργου τους.

 

Μουχαχαχαχαχαχ.

 

11A

 

mat-varane-ton-fwtografo-660

 

via_ex

 

Ως προς την Τροχαία, θεωρώ αναγκαία τα εξής (…) Την απαγόρευση κυκλοφορίας δίτροχων επί του πεζοδρομίου (…) Σε συνεννόηση με τον Διοικητή, θα εγκαινιάσουμε μια εβδομάδα καλών σχέσεων με τους οδηγούς.

 

Η “απαγόρευση κυκλοφορίας δίτροχων επί του πεζοδρομίου”, σημαίνει οτι τόσο καιρό είμαι ηλίθιος που πηγαίνω με το ΧΤ από το δρόμο;

Από την άλλη, η “εβδομάδα καλών σχέσεων με τους οδηγούς” προφανώς σημαίνει αυτό:

 

giphy

 

Best of internet