Quantcast
POLITIX

8 πράγματα που μπορεί να διδαχτεί ο Τσίπρας από τον Φρανκ Άντεργουντ του “House of Cards”

Μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα


Herbert Viola · 3 Μαρτίου 2015

Την Παρασκευή στρίμαρε η τρίτη σεζόν του House Of Cards και πολλοί χωρίς καθόλου ζωή αφοσιωμένοι φαν κλείστηκαν μέσα το τριήμερο για να την καταβροχθίσουν.

 

Untitled

Σπόιλερ από μας μην περιμένετε. Δε θα σας πούμε ότι ο Κέβιν Σπέισι κατουράει τον τάφο του πατέρα του, φτύνει το άγαλμα του Χριστού, ούτε ότι το Ρώσο Πρόεδρο Πετρόφ παίζει ο Μάγκνουσεν από την τρίτη σεζόν του Σέρλοκ Χολμς. Τίποτα από αυτά. Αυτό όμως που πρέπει να πούμε και θα πούμε είναι ένα: ότι ο Φρανκ Άντεργουντ στη σειρά είναι ο ιδανικός ηγέτης για μία χώρα.

Αν ο Άντεργουντ σε δει να πνίγεσαι δε θα σου πετάξει σκοινί. Βασικά, αυτός θα σε έχει ρίξει στο νερό. Αδυσώπητος, δεν παίρνει το όχι σαν απάντηση και θα κάνει περισσότερες ντρίμπλες από το Σέρχιο Αγκουέρο για να γίνει αυτό που πρέπει για τη χώρα: το δικό του. Καθώς Τσίπρας και Άντεργουντ έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα ηγέτες κρατών, να μερικά χρήσιμα tips που θα είχε ο Αμερικάνος για τον δικό μας:

 

 

 

“Αντιμετώπισε δραστικά τους εκβιασμούς”

Όταν κάποιος απειλεί να αποκαλύψει ότι είσαι ηθικός αυτουργός σε δολοφονία –ή απειλεί ότι θα σου κόψει το ρευστό στη χώρα– πες του ότι υπάρχουν γραμμές.

Όχι κόκκινες. Του τρένου:

 

 

“Φρόντισε να εκτονώνεις την ένταση από τη δουλειά”

Κάνε ένα threesome με τη γυναίκα σου και τον άντρα της προσωπικής σου ασφαλείας, είναι καλό για την ψυχή.

 

 

“Κάνε ένα φροντιστήριο στην Περιστέρα”

… μιλώντας για τη γυναίκα σου, σιγουρέψου ότι δεν είναι “η επιτυχημένη γυναίκα πίσω από τον επιτυχημένο άντρα”. Βρες μία που να απολύει εγκύους, να ανεβάζει το ηθικό ετοιμοθάνατων στο κρεβάτι του πόνου και να έχει εξωσυζυγική σχέση με φωτογράφο με περίεργη προφορά και φιζίκ ιδιοκτήτη concept bar στο κέντρο. Να την πιάνουν οι ενοχές ώρες-ώρες, αλλά να της περνάει.

 

 

“Διώξε τον ποιητή Κουράκη, βρες το αντίθετό του”

Μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση δεν κάνει κάποιος που χρησιμοποιεί τον όρο “διαβούλευση”. Ή ένας τύπος με κοτσίδα. Μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση κάνει κάποιος που διαρρέει στον Τύπο το προσχέδιο νόμου άλλου γερουσιαστή που δεν το λεει η περδικούλα του, τον κάνει μια χαψιά και βάζει τη μισή MENSA κάτω των 30 να δουλέψει 120 ώρες σερί για να το ετοιμάσει στην ώρα του, με αμοιβή 2 πίτες παιδικό κοτόπουλο και μια δωροεπιταγή 10 λιρών για τα Primark Λονδίνου.

 

 

ΚΑΜΜΕΝΟΣ

 

 

“Διάλεξε προσεκτικά τις εξόδους σου”

Πήγαινε για φαγητό στην μπαρμπεκιουρί της γειτονιάς που μεγάλωσες και όχι στα ρακομελάδικα. Ακόμα και οι Βερύκιοι θα το εκτιμήσουν.

 

 

 

“Παίξε video games για να χαλαρώσεις από μια δύσκολη μέρα”

Όχι μόνο θα συσφίξεις τους δεσμούς με την Καραμανλική πτέρυγα, αλλά θα πλησιάσεις και το πλέον πολιτικοποιημένο τμήμα του πληθυσμού: τους gamers.

 

 

 

Μίλα με ατάκες που σπάνε άλατα

Μέτρα τα λόγια σου, μη σε τρολάρει το ΚΚΕ for fucksake.

 

 

 

ΛΑΦΑΖΆΝΗΔΕς

 

 

Best of internet