Quantcast
POLITIX

200 μέρες μετά την εκλογή του πορτοκαλί πλανητάρχη η δημοφιλία του είναι κάτω και από του Μπιλλ Κλίντον

Ούτε οι Ρεπουμπλικανοί φάινονται ενθουσιασμένοι με την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ


Χρήστος Πρόεδρος · 8 Αυγούστου 2017

Εάν μετά τις πρώτες 100 ημέρες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ οι υποστηρικτές του φαινόταν να χάνουν τον ενθουσιασμό του, τώρα που έχουν περάσει 200 ολόκληρες μέρες, φαίνεται πλέον πως η αποδοχή του κόσμου περιορίζεται ακόμη περισσότερο για τον πορτοκαλί πρόεδρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CNN, μόνο το 38% των Αμερικανών υποστηρίζουν το «έργο» του Ντόναλντ Τραμπ από τη θέση του προέδρου.

Το 56% των Αμερικανών δεν εγκρίνουν τους χειρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδρου και κάπως έτσι ο Αμερικανός πρόεδρος κατορθώνει να ξεπεράσει και το φράγμα του 50% διαφωνίας στις πρώτες 200 μέρες προεδρίας. Μόλις ένας Αμερικανός πρόεδρος είχε ποσοστό αποδοχής κάτω του 50% σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων του, σύμφωνα με τα δεδομένα των σύγχρονων δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ. Ήταν ο Μπιλ Κλίντον με ποσοστό αποδοχής 44%, την ίδια χρονική περίοδο του 1993.

Στο γράφημα παρατηρούμε επίσης με θαυμασμό τα ποσοστά αποδοχής του Μπους του Τζούνιορ, που το χαμηλότερο ήταν στο 22% τον Οκτώβριο του 2008, ενώ άγγιξε το ιστορικά υψηλό 86% την περιόδο του 9/11, λόγω επειδή Αμερική.

Δεν εμπιστεύονται τον Λευκό Οίκο

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύει το CNN, φαίνεται ότι όλο και λιγότεροι εμπιστεύονται πλέον τις πληροφορίες που μεταδίδει ο Λευκός Οίκος. Συγκεκριμένα, μόνο ο ένας στους 4 Αμερικανούς (24%) λέει ότι εμπιστεύεται όλα, ή τα περισσότερα απ’ όσα λέει ο Λευκός Οίκος, ενώ περισσότερο από 30% των Αμερικανών δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται «τίποτα απολύτως» απ’ όσα λέγονται από το Γραφείο του Προέδρου. Ακόμη και μεταξύ των Ρεπουμπλικανών, μόνο οι μισοί περίπου δηλώνουν ότι πιστεύουν όσα λέγονται από τον Λευκό Οίκο.

Διχασμός για το ObamaCare

Η πτωτική πορεία του Τραμπ μεταξύ του κοινού των Ρεπουμπλικανών φαίνεται και από τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά αποδοχής του πλάνου υγειονομικής περίθαλψης που ετοιμάζει ο Ντόναλντ Τραμπ για να αντικαταστήσει το ObamaCare. Μόνο το 34% των Ρεπουμπλικανών υποστηρίζει το πλάνο υγειονομικής περίθαλψης του λευκού οίκου, ενώ στο συνολικό πληθυσμό το ποσοστό αγγίζει μόλις το 16% της αποδοχής.Μάλιστα η χώρα παραμένει διχασμένη για το εάν θα πρέπει τελικά να αποσυρθεί το Obamacare, με 38% να υποστηρίζει την απόσυρσή του και 39% να υποστηρίζει ότι πρέπει να το αφήσουν ως έχει.

Σε εκτενές άρθρο της Guardian, γίνεται λόγος για ένα μεγάλο ρεύμα Ρεπουμπλικανών που στρέφονται εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ. Όπως αναφέρει ο πρώην επικεφαλής του εθνικού συμβουλίου των Ρεπουμπλικανών Michael Steele:

«είναι η πρώτη φορά που μπορώ με ειλικρίνεια να πω ότι δεν αναγνωρίζω αυτό το κόμμα και αρκετούς από τους ανθρώπους που το ηγούνται»

 

 

 

Best of internet