Quantcast
POLITIX

Οι 5 επικρατέστερες θεωρίες για το που μπορεί να βρήκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος τα 200.000 ευρώ που χρειάζονταν για να αποφυλακιστεί

Μετά από 5 χρονια στην ψειρού, ήρθε η ώρα για το πρωτοπαλίκαρο του αληθινού ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψει τις φυλακές του Κορυδαλλού


Τσαγκ · 28 Απριλίου 2017

Ο παρολίγον πρωθυπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος είναι σχεδόν λεύτερος. Μέτα από 5 χρόνια φυλάκισης (η ποινή κάθειρξης που του επιβλήθηκε ήταν 20 έτη) ο άλλοτε κραταιός άνδρας του ελληνικού σοσιαλισμού, σύντομα θα ανταμώσει με την σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη, η οποία έχει μετά από πολλές περιπέτειες αποφυλακιστεί από το 2015.

 

 

Η ελληνική δικαιοσύνη, ναι μεν είχε αποφασίσει ότι ο Απόστολος-Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος μπορεί να βγει προ ενός μηνός, άλλα θέλοντας να ξεφτιλίσει τον 78χρονο πλέον Άκη… ζητούσαν για  αποφυλάκιση του το πόσο των 200.000 ευρώ, γνωρίζοντας ότι ο ανίσχυρος πολιτικά, πλέον, άνδρας θα ήταν αδύνατο να βρει.

Και όμως, τα γατάκια υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Μετά από παζάρια που δεν ευδοκίμησαν για να μειωθεί το ποσό, ο Άκης βρήκε τα απαιτούμενα λεφτά, τους τα πέταξε στα μούτρα και σύντομα (μένει να λυθούν κάποια γραφειοκρατικά προβληματάκια) θα είναι ελεύθερος να συνεχίσει τον αγώνα του για τον σοσιαλισμό, την ιδεολογία για την οποία πάλεψε όλη του την ζωή.

 

 

Παρότι κάνεις δεν γνωρίζει από που βρέθηκαν τα 200 ψωροχιλιάρικα που έδωσαν οι άνθρωποι του Άκη για να τον βγάλουν από την ψειρού, στο Luben είμαστε τσακάλια και βρήκαμε τους 5 επικρατέστερους τρόπους με τους οποίους μαζεύτηκε το ποσό.

 

 

  1. Έπιπλα για αρχόντους και όχι για λινάτσες

Η πώληση των επίπλων που είχε αγοράσει το ζεύγος την χρυσή εποχή των μιζών αγώνων του Άκη και τα οποία είχαν επιμελώς καβατζωθεί μακριά απ’ το βλέμμα των εφοριακών. Το 2012 κυκλοφορήσαν στον Τύπο κάποια στοιχεία για τις δαπάνες του ζεύγους Τσοχατζόπουλου. Εντύπωση είχαν προκαλέσει κάποιες λεπτομέρειες ως προς την διακόσμηση του νεοκλασικού σπιτιού του ζευγαριού στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Σύμφωνα λοιπόν με τις αποκαλύψεις, το ζεύγος ξόδεψε για κρόσια για δύο καναπέδες 2.626,57 ευρώ, για ύφασμα για κουρτίνα στο master-bedroom 6.740 ευρώ και γενικά για την διακόσμηση του αρχοντικού τους σπιτιού, που σίγουρα δεν ήταν για λινάτσες, 150.000 ευρώ. Με την συλλεκτική αξία που έχουν όλα αυτά τα έπιπλα καθώς ανήκαν σε κοτζαμάν Άκη, φτάνουν όχι μόνο τα 200.000 ευρώ άλλα και περισσεύουν.

 

2. Σαμπάνια Άκης Τσοχατζόπουλος

Όταν το να προχωρήσεις γίνεται σκληρό, οι σκληροί συνεχίζουν να προχωράνε” είναι το μότο του Άκη, για αυτό και αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί κάτι που μπορεί η χρηματική του αξία να είναι λίγες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, άλλα η συναισθηματική του άξια δεν μετριέται σε λεφτά. Tο πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο από μια σαμπανιά. Ο Άκης έβαλε πωλητήριο στην μοναδική-συλλεκτική Ουκρανική σαμπάνια ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ. Μια σαμπάνια του 1999 που έκαναν δώρο οι Ουκρανοί στον τότε ΥΠΕΘΑ γιατί κατάφεραν να του πουλήσουν τα σαπάκια τους οπλικά τους συστήματα.

 

3. Αρτέμης Σώρρας

Ο Αρτέμης Σώρρας μπορεί να μην έχει ζήσει της φυλακής τα σίδερα και πιθανότατα να μην αποκτήσει πότε του αυτή την σκληρή εμπειρία, καθότι ξέρει και να κρύβεται  άλλα και να μεταμφιέζεται, άλλα σίγουρα γνωρίζει καλά πως είναι να διώκεσαι για πολιτικούς λόγους. Ο Αρτέμης βλέπει στον Άκη τον εαυτό του, έναν άνθρωπο που προσπάθησε να βοηθήσει την χώρα του, άλλα η ίδια του γύρισε την πλάτη. Για τον Έλληνα πολέμαρχο τα 200.000 ευρώ είναι peanuts, έψαξε στις σχισμές του καναπέ του και μάζεψε τα ψιλά που ήταν αρκετά, όχι μόνο για να βγει ο Άκης από τον Κορυδαλλό, αλλά και για να πάρει και κάνα υποβρύχιο, έτσι για να θυμηθεί τα παλιά, βρε αδερφέ.

 

4. Πάρτι ΠΑΣΟΚ

Οι υποστηρικτές της ιδέας του Παλαιού μη εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσαν να έχουν μείνει άπραγοι μπροστά στο δράμα που βίωσε ο παλαιοπασόκος της καρδιάς τους. Μπορεί τα φαινομενικά αθώα πασοκοπάρτυ που γίνονταν ολοένα και πιο συχνά όσο πλησίαζε η μέρα της λευτεριάς του Άκη να φαινόταν στους απ’έξω σαν ένα ρετρό όργιο μέθης και πελφεντέρε, άλλα δεν ήταν μόνο αυτό. Πίσω από το γλέντια, αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες κάποιοι αληθινοί αφισιονάδος του υπαρκτού σοσιαλισμού, μάζευαν πεντοχίλιαρο πεντοχίλιαρο ευρώ το ευρώ τα χρήματα για την απελευθέρωση του Άκη. Υπήρξαν και κάποιοι ιντερνετικοί οπαδοί που δεν ντράπηκαν να βγουν μπροστά και να μιλήσουν ανοιχτά για την βοήθεια που προσέφεραν στον Τσοχατζόπουλο:

 

 

5. Παμπερς

Ήρθε η ώρα να αξιοποιηθούν τα όποια “ξεχασμένα” πάμπερς από τα τέλη του 1980 αρχές 1990. Τότε που η δεξιά δοκίμαζε τις αντοχές του κινήματος, κάποιοι, έβλεπαν μπροστά και ειχαν κρατήσει κάποιες κούτες πάμπερς καβάτζα, για τις δύσκολες ήμερες που διέβλεπαν ότι θα έρχονταν αργά η γρήγορα για τον σοσιαλισμό. Οι παλαιοί σοσιαλιστές, μπαρουτοκαπνισμένοι από τις εποχές του ΠΑΚ, όταν σήμανε η ώρα, άλλαξαν τις δραχμές των πάμπερς με το ευρώ του μισητού εκσυγχρονιστή Σημίτη και τώρα που έφτασε η στιγμή που τα χρειάστηκαν για να ελευθερώσουν το πρωτοπαλίκαρο του Ανδρέα, δεν δίστασαν δευτερόλεπτο να τα δώσουν.

 

 

Best of internet