Quantcast
POLITIX

Ότι θα γκρεμίσει το σπίτι του Νίκου Μπελογιάννη αν «έρθει στα πράγματα» απείλησε η Χρυσή Αυγή (VIDEO)

Έτσι δήλωσε στη Βουλή ο βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης Παναγιώτης Ηλιόπουλος


THE NEWSROOM · 28 Μαρτίου 2017

Ενάντια στην Αριστερά, το Νίκο το Μπελογιάννη και τη μόνιμη έκθεση που εγκαινιάστηκε στο σπίτι του στην Αμαλιάδα καταφέρθηκε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος κατά τη συζήτηση για την προανακριτική επιτροπή. Ο βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης απείλησε πως θα γκρεμιστεί το σπίτι του Μπελογιάννη όταν η Χρυσή Αυγή “θα έρθει στα πράγματα”:

«Χθες ο Τσίπρας, ευρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο, για να τσιγκλίσει τα αριστερά αντανακλαστικά του ακροατηρίου του, εγκαινίασε ένα μουσείο για τον Μπελογιάννη.»

«Για τον αρχισφαγέα του κομμουνιστικού κόμματος. Γι’ αυτόν που ευθύνεται για τόσα εγκλήματα εγκαινιάστηκε ένα μουσείο. Βέβαια για τον Παύλο Μελά, του οποίου το σπίτι ρημάζει στην Κηφισιά, δεν έχει ακουστεί ούτε μια λέξη»

«Τιμήσατε τον σφαγέα, αλλά εμείς το σπίτι του θα το γκρεμίσουμε, για να μην θυμίζει τα εγκλήματα του κομμουνισμού, όταν θα έρθει η ώρα. Θα δείτε το Μουσείο Μπελογιάννη τι θα γίνει, όταν θα έρθει η Χρυσή Αυγή στα πράγματα»

O αντιπρόεδρος της Βουλής του Νικήτας Κακλαμάνης του απάντησε «Κανένα σπίτι δεν μπορεί κανείς να γκρεμίσει», για να πάρει με τη σειρά του την απάντηση πως «Καλά, θα έρθουμε στα πράγματα και θα δείτε»

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ αντέδρασαν έντονα στις δηλώσεις του Παναγιώτη Ηλιόπουλου. Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Μπελογιάννης είχε εκτελεστεί μετά από απόφαση στρατοδικείου μέλος του οποίου ήταν ο μελλοντικός δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος, με εκατοντάδες ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών (όπως ο Πωλ Ελυάρ, ο Ζαν Κοκτώ, ο Ζαν-Πωλ Σαρτρ, ο Ναζίμ Χικμέτ, ο Πάμπλο Πικάσσο και ο Τσάρλι Τσάπλιν) αλλά και ξένους βουλευτές να υπογράφουν για να αλλάξει η απόφαση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα εξής:

«Το φασιστικό παραλήρημα του βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, με αφορμή τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης για τον αγωνιστή της Αριστεράς, Νίκο Μπελογιάννη, αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατία.

Οι απειλές των νοσταλγών του Χίτλερ από το βήμα της Βουλής δεν αφορούν μόνο την ιστορική μνήμη: Θίγουν ευθέως την ίδια την έννοια μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη και ισότητα. Η συγκρότηση ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα βάλει φραγμό στους απογόνους των ταγματασφαλιτών και θα ανατρέψει τις αιτίες που οδήγησαν στην ανάδειξη τους σε κοινοβουλευτικό κόμμα, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα»

Eνώ ο βουλευτή του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής δήλωσε τα εξής στην ολομέλεια της Βουλής:

«Η φασιστική Χρυσή Αυγή δεν έχει καν το ηθικό ανάστημα να αναφέρεται στη δράση του Μπελογιάννη και του ΚΚΕ. Όταν αυτός πολεμούσε τους ναζί κατακτητές, αυτοί ήταν που συνεργάστηκαν μαζί τους, φορούσαν κουκούλες και έστελναν αγωνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα. Δεν μπορούν ακόμα να χωνέψουν την ήττα του φασισμού από τον Κόκκινο Στρατό»

(πηγή: 1,2)

Best of internet