Quantcast
POLITIX

Θεσσαλονίκη: Οι άριστοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πλακώνονται εδώ και δύο ημέρες και στέλνονται μεταξύ τους στο νοσοκομείο

Είναι πράγματα αυτά μωρέ; Άριστοι να δέρνουν άριστους;


THE NEWSROOM · 22 Φεβρουαρίου 2017

Ξύλο έπεσε κατά την διάρκεια εγγραφής στα μητρώα μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  Θεσσαλονίκης και όπως όλα δείχνουν, ο εμφύλιος που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ανάμεσα στους νεολαίους της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν λέει να τελειώσει.

Σύμφωνα με το in.gr, η διαδικασία εγγραφών ξεκίνησε την Δευτέρα και η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει. Στην αρχή υπήρξαν λεκτικοί προπηλακισμοί και στην συνεχεία έπεσε κλωτσοπατινάδα που σύμφωνα με παρευρισκόμενους οδήγησε ένα άτομο στο νοσοκομείο.

Όταν το μεσημέρι της Τρίτης πήγε να ξεκινήσει πάλι η διαδικασία της εγγραφής των μελών στο μητρώο της οργάνωσης νέων της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, άρχισαν πάλι μπάχαλα ανάμεσα σε 50 περίπου άτομα και μέλη της διοικούσα Επιτροπής εντός του κτηρίου, με την αστυνομία να χρειάζεται να επέμβει για να εξομαλύνει την κατάστασή.

Μετά τη διάλυση και επανασύσταση της ΟΝΝΕΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι νεολαίοι της ΝΔ Θεσσαλονίκης έχουν χωριστεί σε δυο φράξιες: στους παλαιάς κοπής ΔΑΠιτες (40χρονους άεργους τους αποκαλούν οι νέοι ΔΑΠιτες) και τους νέους άριστους του Κούλη. Οι δυο ομάδες είχαν μάλιστα πλακωθεί και τον προηγούμενο Δεκέμβριο στην Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με σχετική ανακοίνωση, είχε γνωστοποιήσει ότι τα μητρώα μελών της στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν εκ του μηδενός. Στην ανακοίνωσή της η κεντρική διοίκηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων ανέφερε ότι τα μητρώα μελών της οργάνωσης θα ήταν ανοιχτά από χτες μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή και την επόμενη εβδομάδα Τρίτη και Τετάρτη. Στην ίδια ανακοίνωση προβλεπόταν ότι «την εποπτεία των εγγραφών θα αναλάβει η Διοικούσα Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης» και ότι «για τη διεξαγωγή των εγγραφών εφαρμόζονται οι διατάξεις του Καταστατικού της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων σε συνδυασμό με την παρούσα. Για την εγγραφή είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής και ακαδημαϊκής ταυτότητας».

Από τη διαδικασία εγγραφής εξαιρέθηκαν όσοι έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα και έχουν διαγραφεί από τα μητρώα της ΟΝΝΕΔ ή και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από το συνέδριο επανίδρυσης και μετά. Είναι πράγματα αυτά μωρέ; άριστοι να δέρνουν άριστους;

 

Best of internet