Quantcast
POLITIX

Έριξε άκυρο μέσω twitter η GoPro στην ΕΛ.ΑΣ. για τα όσα ισχυρίζεται για την κάμερα του αστυνομικού των ΜΑΤ; (PHOTO)

Χωρίς να το καταλάβει κιόλας


felix · 15 Φεβρουαρίου 2017
efeteio-entasi6-630_0

TATIANA MPOLARI / EUROKINISI

Ένα από τα πράγματα που τράβηξαν την προσοχή στο χτεσινό σκηνικό ντροπής με τους χρυσαυγίτες στο Εφετείο Αθηνών, ήταν και αυτή η φωτογραφία. Σε αυτή, άνδρας των ΜΑΤ απεικονίζεται σε φωτογραφία που έφερε στη δημοσιότητα ο Δρομογράφος, να φέρει συσκευή η οποία μοιάζει να είναι μια πολύ διακριτική (κρυφή δηλαδή) κάμερα με την οποία καταγράφει τα γεγονότα, στη στιγμή που οι έλληνες αστυνομικοί γενικά δε φέρουν τέτοιες.

16684300_1808000716133680_6183975597707192583_n

a1e1e1a0b941ee816e565e9cbd70ae8c-696x464

Η φωτογραφία αυτή κυκλοφόρησε ευρέως στα social media, με αποτέλεσμα να φέρει τελικά την επίσημη αντίδραση της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ΕΛ.ΑΣ. μέσω εξηγήσεων από ανώτερο αστυνομικό (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ) της διευκρίνισε πως μετά από διερεύνηση, εξακρίβωσε πως δεν πρόκειται για κάμερα GoPro, αλλά για φορτιστή:

«Όπως έγινε γνωστό, μετά τον γύρω του Διαδικτύου που έκανε η φωτογραφία του αστυνομικού με τη συσκευή, που παρέπεμπε σε μικρή κάμερα προσαρμοσμένη στη στολή του και αφού ζητήθηκαν εξηγήσεις από το διευθυντή των ΜΑΤ, ο ένστολος κλήθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να γίνει έλεγχος της συσκευής.


Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φορητή μπαταρία-φορητό φορτιστή (Power Bank), που φορτίζει κινητό τηλέφωνο και ασύρματο ακουστικό (Bluetooth), συνδεδεμένη με το ακουστικό.


Όπως επεσήμανε ο ίδιος αξιωματικός, λόγω του προβλήματος στις επικοινωνίες, ίδια συσκευή και bluetooth, έχουν και άλλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ, εν ώρα υπηρεσίας»

Φυσικά, κάποιος κακεντρεχής έσπευσε να θέσει το ζήτημα στην ίδια την εταιρεία GoPro (γνωστή για τις μινιατούρες action κάμερές της) στο twitter, με την τελική συζήτηση να είναι μάλλον ενδιαφέρουσα:

Capture-2

Capture2-1

To συγκεκριμένο power pack για την ιστορία μοιάζει κάπως έτσι:

PortablePowerPack_Updated_PDP_1

Νομίζουμε πως μέσω του επίσημου λογαριασμού της, η εταιρεία διαφωνεί με την Ελληνική Αστυνομία για το τι είναι αυτό που φέρει ο άνδρας των ΜΑΤ. Και σε αντίθεση με την ΕΛ.ΑΣ που τον καλύπτει, δεν πιστεύουμε πως η GoPro έχει κάποιο λόγο να προσπαθεί να τον εκθέσει.

(πηγή: Infowar)

Αφήνουμε κι αυτό εδώ:

cam

Best of internet