Quantcast
POLITIX

«Που είναι ο Παύλος σου Τώρα»: Χυδαιολογίες και προπηλακισμοί Χρυσαυγιτών ενάντια σε κοινό και Μάγδα Φύσσα σήμερα στο Εφετείο

Η ΕΛ.ΑΣ. έβαλε όλους τους Χρυσαυγίτες στην αίθουσα ενώ απαγόρευε την είσοδο στους αντιφασίστες


Κώστας Αρβανίτης · 14 Φεβρουαρίου 2017
efeteio-entasi2-630

ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Xαμός έγινε σήμερα στο Εφετείο Αθηνών, με τελικό αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη πριν τελικά ξεκινήσει να καταθέτει ο πρώτος μάρτυρας για την επίθεση Χρυσαυγιτών που κουβαλούσαν μαχαίρια και τσεκούρια στο Στέκι Αντίπνοια το 2008. Έξω από το δικαστήριο ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί αντιφασίστες οι οποίοι είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους με συνθήματα και πανό.

efeteio-entasi3-630_0

ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η ένταση ξεκίνησε όταν η Αστυνομία έβαλε μέσα δεκάδες χρυσαυγίτες και απαγόρευσε την είσοδο των αντιφασιστών, ενώ μετά από παράπονα άφησε ελάχιστους να μπουν στην αίθουσα. Την ώρα που ο Παναγιώτης Δριμυλής μάλιστα κατέθετε για άλλη επίθεση (αυτή στο χώρο Συνεργείο), κάποιοι ρώτησαν την Αστυνομία:

«Αφήσατε τους πενήντα μαχαιροβγάλτες χρυσαυγίτες να μπουν όλοι μαζί, ανενόχλητοι χωρίς να τους ελέγξετε ατομικά, και τους αντιφασίστες δεν τους αφήνετε

Η κατάσταση ξέφυγε όταν ο μάρτυρας από το Στέκι Αντίπνοια Ruben Rodriguez ζήτησε να μπορέσει να μπει το ακροατήριο του οποίου είχε στερηθεί η είσοδος για να καταθέσει. Καθώς η παρουσία των χρυσαυγιτών έθετε ζήτημα χώρου, το κοινό προφανώς δήλωσε «διώξτε τους φασίστες για να χωρέσουμε».

efeteio-entasi6-630_0

ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η Χρυσή Αυγή επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τι είναι, σηκώθηκε ομαδικά και επιτέθηκε στο άλλο κομμάτι του ακροατηρίου ουρλιάζοντας «Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή» και πετώντας αντικείμενα, με τους αντιφασίστες να απαντούν αντίστοιχα. Οι χρυσαυγίτες με χαρακτηριστικό τρόπο απείλησαν και χτύπησαν τους πάντες, ακόμη και δημοσιογράφους, ενώ γνωστός χρυσαυγίτης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει φωτογραφηθεί, ρώτησε και τη Μάγδα Φύσσα «πού είναι τώρα ο Παύλος» μαζί με χυδαίες χειρονομίες.

fussa-xa-630

ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η επέμβαση των ΜΑΤ στην αίθουσα δε βοήθησε ιδιαίτερα τα πράγματα. Αρκετά αναμενόμενα, τα ΜΑΤ κατέληξαν να χτυπούν για άλλη μια φορά τους αντιφασίστες ενώ οι χρυσαυγίτες χειροκροτούσαν, μέχρι την οριστική εκκένωση της αίθουσας.

efeteio-entasi4-630_0

ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η αλήθεια είναι πως η μεροληπτική στάση της αστυνομίας δεν ξαφνιάζει κανέναν που να έχει παρακολουθήσει τα περιστατικά με τη ναζιστική οργάνωση κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Άρα, η επιλογή τους να βάλουν μέχρι και τον τελευταίο χρυσαυγίτη στην αίθουσα χωρίς έλεγχο εμποδίζοντας μάλιστα την άλλη πλευρά να εισέλθει δεν αποτελεί έκπληξη.

Όπως φαίνεται, οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα θα κάνουν μήνυση για τις χυδαιολογίες και τις απειλές που άκουσε μέσα στην αίθουσα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα. Αν και όλοι ξέρουμε φυσικά, πως η Μάγδα Φύσσα θα έχει πάντα περισσότερο θάρρος από όλη τη Χρυσή Αυγή της υφηλίου με 15 διμοιρίες ΜΑΤ για ενίσχυση.

(πηγή)

 

 

 

Best of internet