Quantcast
POLITIX

Ο δήμαρχος της Πάτρας Κ. Πελετίδης δικάζεται την επόμενη βδομάδα γιατί δεν έδωσε χώρο του δήμου στη Χρυσή Αυγή

Yλοποιώντας δηλαδή την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου


THE NEWSROOM · 9 Φεβρουαρίου 2017

peletidis

Σε δίκη για «παράβαση καθήκοντος» θα βρεθεί στις 13 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης μετά από μήνυση του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη, όταν δεν είχε παραχωρήσει στη ναζιστική οργάνωση χώρους του δήμου για να κάνει την πολιτική της δραστηριότητα, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

pele1473867482

 

O ίδιος ο δήμαρχος δήλωσε και έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι κρατικές υπηρεσίες του έκαναν κριτική ότι οι πράξεις του είναι ενάντια στο νόμο, ενώ σε αντιδιαστολή ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, είναι εκτός φυλακής. Όπως σχολίασε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Ριζοσπάστη ο κ. Πελετίδης:

“Τεράστια ευθύνη έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που, μέσω του αρμόδιου τότε υπουργού Εσωτερικών, απαντώντας σε αντίστοιχη Επερώτηση βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εγκάλεσε τη Δημοτική Αρχή, να σεβαστεί τη Χρυσή Αυγή ως κοινοβουλευτικό κόμμα, υποδεικνύοντας μάλιστα στους χρυσαυγίτες τις θεσμικές διαδικασίες ελέγχου και συμμόρφωσης της Δημοτικής Αρχής”

Ο δήμαρχος της Πάτρας υπενθύμισε επίσης πως ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος τα έχει πει μόνος του στην πραγματικότητα σε δημόσια ομιλία του στις 3-3-2012:

«Είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945, οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες»

Εντωμεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τους Χρυσαυγίτες βόλτα στο Καστελλόριζο με το ελικόπτερο because reasons.

Best of internet