Quantcast
POLITIX

Συνέβη κι αυτό: Επεισόδια Αεκτζήδων με ΜΑΤ για τους φυλακισμένους παπάδες με τις μολότοφ (PHOTO)

Kάτω τα χέρια από τη Μονή Εσφιγμένου έγραψαν οι οπαδοί της ΑΕΚ


LUBEN CREW · 1 Φεβρουαρίου 2017

ImageHandler-12

Oι ανησυχίες που έχουν κάποιες μερίδες της ελληνικής κοινωνίας δε σταματάνε ποτέ να μας εντυπωσιάζουν αγαπητοί φίλοι. Αυτή τη φορά ήταν κάποιοι οπαδοί της ΑΕΚ (η Original 21) οι οποίοι κάνανε τσαμπουκά και με τα ΜΑΤ στη Βουλή για χάρη των καταδικασθέντων μοναχών της Μονής Εσφιγμένου.

ιματζες

Στα πλαίσια λοιπών της συγκέντρωσης των διάφορων…πιστών που μαζώχτηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την 20ετή κάθειρξη που έφαγε ο ηγούμενος Μεθόδιος της Μ. Εσφιγμένου για εκτόξευση μολότοφ, κάποια μέλη της Original, 15-20 στον αριθμό, ανέβασαν πανό πάνω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Το πανό ανέφερε τα εξής:

«Όχι στην κάρτα του πολίτη – 20 χρόνια κάθειρξη – Κάτω τα χέρια από την Εσφιγμένου».

Ως συνηθίζεται τα ΜΑΤ τους πλησίασαν και οι αεκτζήδες πήγαν να μαζέψουν το πανό και να την κάνουν. Μετά από κυνηγητό και μια ελαφριά αναστάτωση, οι ΜΑΤατζήδες έπιασαν έναν από αυτούς αλλά τον άφησαν ελεύθερο.

Όπως γράφαμε το Σάββατο για το γιατί συνέβησαν τα αρχικά μπάχαλα τα οποία προκάλεσαν και τις καταδίκες:

Η υπόθεση που οδήγησε δυο μοναχούς στο εδώλιο του κατηγορουμένου εκδικάστηκε, με τον ηγούμενο Μεθόδιο και έναν ακόμα μοναχό που ενεπλάκη στη φάση να τιμωρούνται με 20 χρόνια φυλακή, καθότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τους έκρινε ενόχους για ηθική αυτουργία, εμπρησμό, έκρηξη, κατοχή και χρήση εκρηκτικών και παράνομη οπλοχρησία.

Οι ζηλωτές καταληψίες μοναχοί, που παραμένουν ακόμα ασύλληπτοι, ανήκουν στην Παλαιά Αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, που βρίσκεται σε κόντρα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο από το 1972, η οποία έχει ταμπουρωθεί στη μονή στις Καρυές, αρνούμενη να εκκενώσει το χώρο και να τον παραδώσει στη Νέα Αδελφότητα, συγκροτημένη από το 2005.. Τα επεισόδια το 2013 ήρθαν ως αποτέλεσμα της απόπειρας δικαστικών επιμελητών να εκκενώσουν τη μονή, χωρίς να είναι τα μοναδικά που έχουν σημειωθεί σε αυτό τον ορθόδοξο εμφύλιο.

 

Tα επεισόδια του 2013 έγιναν όταν δικαστικός επιμελητής πήγε να τους κάνει έξωση ακολουθώντας οδηγία της διοίκησης του Αγιου Όρους και οι παπάδες του πέταξαν μολότοφ. Η έξωση θα γινόταν επειδή το συγκεκριμένο μοναστήρι από το 1973 είχα κάνει ανταρσία στο Άγιο Όρος και αγνοούσαν τον Πατριάρχη και τη διοίκηση του Άγιου Όρους.

ImageHandler-11

Oρθοδοξία ή Θάνατος.

 

Best of internet