Quantcast
POLITIX

Ο Donald Τrump εξαφανίζει από τις πρώτες μέρες την ισπανική γλώσσα από το site του Λευκού Οίκου

Περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ μάλλον αισθάνονται πολύ άβολα με τις προτεραιότητες του νέου προέδρου


LUBEN CREW · 23 Ιανουαρίου 2017

404_page_not_found___whitehouse_gov1

Ένα μεγάλο οτινάναι (με κάμποσο ξεκάθαρο ρατσισμό) προμηνύεται για την επόμενη τετραετία στις ΗΠΑ με βάση τις πρώτες ενέργειες του νέου πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ. Σε μια τουλάχιστον χαοτική αντίληψη προτεραιότητας, μία από τις πρώτες οδηγίες ήταν να φύγουν τα ισπανικά από την ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.

Όπως είχε πει ο ίδιος για να είμαστε σίγουροι:

«Εδώ μιλάμε αγγλικά, όχι Ισπανικά»

Να σημειωθεί εδώ πως μιλάμε για μια χώρα που 41 εκατομμύρια άνθρωποι ή αλλιώς το 13% του πληθυσμού (σε στοιχεία 2015) μιλάει ισπανικά, αν και ακόμη δεν έχει προλάβει να γίνει κάποια δήλωση από κάποιο φορέα. Όπως δήλωσε εμφανώς προβληματισμένη όμως η ισπανική κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εξωτερικών, Alfonso Dastis σε συνέντευξη τύπου:

«Δεν φαίνεται μια καλή ιδέα . Πιστεύουμε ότι ως χώρα με 52 εκατομμύρια ανθρώπους που μιλούν καστιλιάνικα ή ισπανικά, δεν είναι μια επικοινωνιακή ιδέα»

Εν συνεχεία, ο ο υπ. Πολιτισμού και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκαν για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησής τους μετά το συγκεκριμένο μέτρο, δήλωσαν ότι παρότι δεν πρόκειται για καλή είδηση, αλλά παρόλα αυτά  «δεν θα σταματήσει και δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ασταμάτητη εξάπλωση της ισπανικής γλώσσας». Τέλος, όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Rafael Catala:

«Οι Ισπανόφωνοι είναι υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν και να προωθήσουν όλες τις δυνατότητές τους»

Eίναι σχεδόν σίγουρο πως είναι μια εξαιρετικά κακή περίοδος για να ζεις στις ΗΠΑ αν είσαι κάτι άλλο από λευκός, άνδρας και πλούσιος. Τώρα στους περιορισμούς αυτούς, προστέθηκε και το αγγλόφωνος.

(πηγή)

Best of internet