Quantcast
POLITIX

Με διαδηλώσεις και επεισόδια υποδέχτηκαν τον Ντόναλντ Τραμπ σαν 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ (PHOTOS+VIDEOS)

Ένα κομμάτι των Αμερικάνων δεν ψήνεται να πάει στην ορκωμοσία για να χειροκροτήσει


THE NEWSROOM · 20 Ιανουαρίου 2017

Botsford170120Trump10799

Όπως έχει αντιληφθεί και ο τελευταίος κάτοικος αυτού του πλανήτη, η αμερικάνικη κοινωνία αρκετά λογικά είναι πολύ βαθιά διχασμένη ως προς το πρόσωπο του νέου POTUS που ορκίζεται σήμερα στην Ουάσινγκτον. Και όχι, το ότι είναι κι ο Πατούλης σήμερα στην Ουάσινγκτον  σε κανένα βαθμό δεν την καθησυχάζει.

trumpinaug001

Είναι αναμενόμενο πως οι ρατσιστικές, αυταρχικές, μισογυνικές και άλλες απόψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο επιχειρηματίας με το πορτοκαλί μαλλί έχουν ανησυχήσει πολύ ένα μεγάλο κομμάτι των κατοίκων των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν αποφασίσει εδώ και καιρό πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμβιβασμού και διαλόγου. Και σήμερα λοιπόν, όπως και τη βραδιά των εκλογών, ένταση έχει δημιουργηθεί στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ ανάμεσα σε αστυνομία και διαδηλωτές κατά του Τραμπ:

Το περιοδικής ερευνητικής δημοσιογραφίας The Intercept επίσης καλύπτει τα γεγονότα με τον ρεπόρτερ του Jeremy Scahill:

Όπως και η Washington Post:

Οι διαδηλωτές που προέρχονταν από όλη τη χώρα φώναζαν συνθήματα στα οποία αποκαλούσαν το Ντόναλντ Τραμπ “όχι νόμιμο” και “ανεπιθύμητο”. Το σίγουρο είναι πως με τις διαθέσεις ενός κομματιού κόσμου να είναι τέτοιες, η τετραετία που θα ακολουθήσει θα είναι πολύ έντονη για τις ΗΠΑ.

Best of internet