Quantcast
POLITIX

Τουρκία: Ο καφετζής εφημερίδας της αντιπολίτευσης δηλώνει πως δε θα σερβίρει τσάι τον Ερντογάν και πάει φυλακή

Που να του έβριζε και τη μάνα


LUBEN CREW · 27 Δεκεμβρίου 2016

H αγαπητή γειτονική χώρα Τουρκία αυτή την περίοδο δεν περνάει και την καλύτερη εποχή της. Οι φοβερές εξωτερικές και εσωτερικές εντάσεις της έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε κύμα διώξεων, οι οποίες αγγίζουν περίπου οποιονδήποτε ενοχλεί έστω και λίγο την κυβέρνηση.

erdo-thumb-large-2-thumb-large

Κάπως έτσι την πάτησε κι ο καφετζής της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet. Ο άνθρωπος συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη κατηγορούμενος πως προσέβαλε τον πρόεδρο Ερντογάν, επειδή φέρεται να δήλωσε πως δε θα τον σέρβιρε τσάι.

Ο δικηγόρος του Σενόλ Μπουράν πληροφόρησε το κοινό πως ο δύστυχος καφετζής συνελήφθη αφότου η αστυνομία πήγε στο σπίτι του το Σάββατο. Είναι ήδη προφυλακισμένος και θα περιμένει τη δίκη του, η οποία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

O Μπουράν συνελήφθη επειδή ένας αστυνομικός που ήταν στην ασφάλεια της εφημερίδας τον άκουσα να βρίζει τον Ερντογάν και να λέει πως δε θα τον σέρβιρε ποτέ τσάι. Ο Μπουράν αρνήθηκε τις ύβρεις αλλά επανέλαβε πως δε θα τον σέρβιρε τσάι.

5657183fc36188f6688b457b-e1448557564834

Σε κάθε περίπτωση ο δικαστής διέταξε την προφυλάκισή του. Έκανε δε λόγο για «ισχυρές ενδείξεις για διάπραξη αδικήματος»

Η εφημερίδα Cumhuriyet είναι μία από τις λίγες που έχουν απομείνει να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση της Τουρκίας και το έχει πληρώσει αυτό ήδη με φυλακίσεις εργαζομένων της. H προσβολή του προέδρου της χώρας στην Τουρκία είναι ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, για το οποίο πάνω από 1800 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γελοιογράφοι, μαθητές σχολείων και μια πρώην μις Τουρκία, έχουν κατηγορηθεί το τελευταίο διάστημα.

cuvnmxfxaaaynbi

 

Best of internet