Quantcast
ORIGINALS

6 χρήσιμα tips για ένα επιτυχημένο Erasmus

Ti να αποφύγετε στο κυνήγι του φοιτητικού ονείρου


Cherry Lou · 5 Μαρτίου 2013

Erasmus, το έμβλημα της φοιτητοκουλτούρας. Η εμπειρία που οφείλει ο κάθε κατ’ επάγγελμα φοιτητής να έχει στο βιογραφικό του, να διηγείται με νοσταλγία τις μεθυσμένες ιστορίες και να παρουσιάζει τη ζωή του στην αλλοδαπή ως τους καλύτερους μήνες που έχει ζήσει ποτέ άνθρωπος στον κόσμο. Πολλά έχουν ακουστεί για αυτό το πρόγραμμα, μεταξύ τους και ότι θα κοπούν οι επιδοτήσεις και έτσι θα χαθεί αυτή η μοναδική ευκαιρία για βαρετές διηγήσεις ταξιδιών και “κραιπάλης”. Το Luben έχει ελέγξει και εκεί τη φάση, και σας παρουσιάζει κάποια πράγματα που πρέπει να αποφύγετε, ώστε να πουλήσετε παραπάνω μούρη.

 
 

1-11-1

Μην πας σε μικρή πόλη

Το ξέρω ότι η μικρή γραφική πόλη της Σλοβακίας που διάλεξες φαίνεται όμορφη στις φωτογραφίες στο Google search. Το να πάει όμως κάποιος σε μια μικρή πόλη στο εξωτερικό, δε διαφέρει από το να έρθει αντίστοιχα ένας από έξω για Erasmus στην Κοζάνη. Και δεν έχω κάτι εναντίον των μικρών πόλεων, αλλά δεν είναι για αυτή τη φάση. Θα καταλήξεις να είσαι μέρα παρά μέρα ή στην Μπρατισλάβα ή στη Βιέννη για να δεις λίγο κόσμο. (Αυτός που πήγε σε μικρή πόλη και λέει ότι πέρασε ωραία, προφανώς θα βρήκε γκόμενο/α).

 
 

2

Μην λες συνέχεια ότι εσύ θα κάνεις παρέα μόνο με ντόπιους

Ήμουν και γω από αυτούς. Κατάλαβα όμως ότι οι ντόπιοι, όπου και να πας, θα θέλουν να κάνουν παρέα μαζί σου όσο εσύ θες να κάνεις εδώ με τον τρελό μεθυσμένο Ισπανό  ερασμίτη. Και δεν έχουν και καμία όρεξη να μιλάνε αγγλικά επειδή είσαι εσύ μπροστά. Με Έλληνες και Μεσογειακούς θα κάνεις παρέα, πάρτο απόφαση.

 
 

3

Μην κάνεις άσκοπα, μακρινά, μονοήμερα ταξίδια

Το να πας από το Αμβούργο στην Πράγα για το σκ δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Ακόμα χειρότερη: να πας από το Αμβούργο στο Μόναχο με το πρώτο πρωινό τραίνο και να γυρίσεις με το πρώτο πρωινό της επόμενης ημέρας. Εδώ μια βδομάδα δεν είναι αρκετή για να δεις ένα μέρος. Μέσα σε μια μέρα το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χαλάσεις άπειρα λεφτά, να κουραστείς απίστευτα και να χάσεις τη στάση του πολυπόθητου γυρισμού επειδή θα κοιμάσαι. Άντε κάντο μία φορά και θα με θυμηθείς.

 
 

4

Μην αλλάξεις το πανεπιστήμιο φοίτησης στο προφίλ σου

Επειδή πήγες 6 μήνες σε ένα πανεπιστήμιο και ως επί των πλείστον δεν πάτησες ποτέ και δεν πέρασες κανένα μάθημα, αυτό δε σε κάνει φοιτητή του. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις που είδαν το πρόγραμμα σαν σπουδαία ευκαιρία και πήγαιναν κανονικά και πέρασαν και 3-4 μαθήματα. Το αστείο είναι ότι συνήθως οι πρώτοι που ανέφερα είναι αυτοί που σπεύδουν να αλλάξουν το πανεπιστήμιο φοίτησης και το αφήνουν μάλιστα και αφού γυρίσουν.

 
 

5

Βάλε TAG REVIEW!!

Και τώρα η σημαντικότερη συμβουλή. Είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε με τα παραπάνω, το Tag review χρειάζεται και για το καλό το δικό σας και για των φίλων σας. Το Erasmus έχει τόσο πολλές «ταγκουλίνες-αγαπουλίνες» και «πόσο τα σπάσαμε πάλι» έτοιμες να ανεβάσουν κάθε φωτογραφία από τις εξορμήσεις σας. Κ ά θ ε  φωτογραφία. Φωτογραφίες που κάνουν τις embarrassing nightclub photos να φαίνονται σαν εκδρομή κατηχητικού. Παρατηρείστε τους φίλους που έχετε και έχουν πάει, πώς αυξήθηκαν οι φώτοζ τους μέσα σ ένα μήνα. Εκδρομές, δάση, κλαμπς, 70 άτομα στριμωγμένα σε 200+ φωτογραφίες στο ίδιο μέρος με την ίδια πόζα. Για να γλιτώσετε λοιπόν από το δούλεμα των φίλων και να διατηρήσετε την αξιοπρέπεια σας tag review.

 
 

6

Και ένα τελευταίο quick tip:

Είσαι 26-27 και αποφάσισες να «ζήσεις την εμπειρία»; Σκέψου το λίγο καλύτερα πρώτα αν δες θες να ζήσεις εμπειρίες Αιγιάλης-Αμοργού στα φοιτητικά γεράματα. Το Erasmus έχει όριο ηλικίας.

 

Best of internet