Quantcast
ORIGINALS

10 πράγματα στην Αθήνα που είναι πιο φρικτά από το γκραφίτι στο Πολυτεχνείο

Που ήταν τότε ο εισαγγελέας;


felix · 12 Μαρτίου 2015

Το αποκάλεσαν από “μια σύγχρονη Guernica δρομου”, μέχρι “τερατούργημα”.

Ο Πάγκαλος το αποκάλεσε “αλητεία όσων θέλουν να πεταει μολότοφ η νεολαία”, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Π. Σγουρίδης είδε σε αυτό μια απόπειρα να φέρουν κάποιοι “Βερολινέζικη καταχνιά στην καταγάλανη Αθήνα”, ο σκιτσογράφος Στάθης είπε πως είναι ίδιο με όσα κάνουν οι τζιχαντιστές στα μουσεία της Μέσης Ανατολής, ο Υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης το χαρακτηρισε “βανδαλισμό” και δεσμεύτηκε πως θα το καθαρίσει – για να μην ξεχάσουμε τον υπέρτατο κομπάρσο Σταύρο Θεοδωράκη που ήδη συναντήθηκε επί του θέματος με τον Μάστιγα του Θεού επί των άστεγων της Αθήνας δήμαρχο Καμίνη.

Άποψή μας: το γκραφίτι μεγέθους γηπέδου ποδοσφαίρου στην πρυτανεία του Πολυτεχνείου στη Στουρνάρη είναι σκατά. Το ότι όμως όλου του κόσμου οι χλαπάτσες έχουν ξεχυθεί για να καταγγείλουν, να σκίσουν τα ρούχα τους, να τραβήξουν τα βυζιά τους, να φέρουν εισαγγελέα, υπουργό ή το ΝΑΤΟ, μας βγάζει από τα ρούχα μας. Κυρίως όταν όλοι αυτοί κάνανε μόκο όταν στην αγαπημένη μας σκατούπολη εμφανίζονταν διάφορα τερατουργήματα που μας κάνανε να θέλουμε να βγάλουμε τα μάτια μας με κουτάλι. Ορίστε μερικά τρανταχτά παραδείγματα:


Το Cow Parade

192331427_26cf5e5b03

Και ξαφνικά το 2006, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας γεμίζει από αυτές τις φρικαλεότητες. Aναρωτήθηκε κανείς ποιο είναι το γαμημένο νόημα στο να γεμίσουν γελάδια τα πέριξ του Συντάγματος; Εδώ μάλιστα βλέπουμε ένα πλαστικό βοοειδές ντυμένο τσολιάς. Και φύσηξε ένας άνεμος Ευρώπης, που μας οδηγεί στο:

Το υψηλότερο δέντρο στην Ευρώπη

2008

Θα ήταν αδύνατο φυσικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ως δήμαρχος να μην προσπαθούσε να αφήσει ένα μνημείο αντίστοιχο της Μεγάλης Πυραμίδας του Χέοπα, κάτι στο context το μεγαλύτερο ______ στον _______. Τελικά έφτιαξε το μεγαλύτερο κωνικό σχηματισμό από μέταλλο γυαλί και καλώδιο στην Ευρώπη και το ονόμασε δέντρο. Ευτυχώς κάποιος καλοθελητής το μετέτρεψε σε αυτοσχέδιο installation-ύμνο στην αποδόμηση και άφησε εποχή στην ευρωπαϊκή street art.

xristougenniatiko-dentro

Το καράβι του Καμίνη

ka1

Πιστός συνεχιστής του Φαραώ Αβραμόπουλου, η ιδέα του Εξολοθρευτή των άστεγων Καμίνη ήταν να φτιάξει μια αντίστοιχη αθλιότητα γεμάτη λάμπες και καλώδια χρώματος μωβ ελεκτρίκ σε σχήμα καραβιού. Aπό αυτό δυστυχώς δεν το γλιτώσαμε.

Yarn Βombing ή τα δεντροπουλόβερ των Ατενίστας

palia_voyli_3

Θα τους λέγαμε σκατόψυχους άμα δεν ήταν μάλλον όλοι ηλίθιοι, αλλά αυτή η συγκεκριμένη συμμορία χίπστερ κολλητών του Καμίνη αφού έξυσε τσίχλες πήγε και έντυσε με πουλόβερ δέντρα της πόλης. Λίγο πιο δίπλα ο Μέγας Διώκτης άφηνε ανθρώπους να πεθάνουν από το κρύο. Μετά αρνούνταν ότι το έκαναν αυτοί. Δε θα μας εξαπατήσουν.

To άγαλμα της πλατείας Mεταξουργείου

Capture1

Κάτι που συμβολίζει μάλλον τον τρόμο και τη φρίκη του πολέμου ή τον Μπάτμαν.

Όλες οι τζαμαρίες του Μπάμπις Βωβός

4D9199956BD3AF9CEA6F90014CFD04A5

Ευτυχώς χρεωκόπησε.

ΜΑΤατζήδες

e-kanali-ena-mat

Έχει γεμίσει όλη η πόλη πια, είναι  ανυπόφορο.

Ηearts In Athens

2808957550_af3ecce9a5

Μετά το Cow Parade το φιάσκο συνεχίστηκε με τεράστιες πλαστικές καρδιές – ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ

Το στέγαστρο Καλατράβα

Η-γέφυρα-του-Σαντιάγο-Καλατράβα
Καταρχάς, είναι σκατά. Κατά δεύτερον: “Με πρότυπο τους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης, ανατέθηκε στον Καλατράβα η ανακατασκευή του ΟΑΚΑ με μελέτη κόστους 1,17 εκατ. ευρώ και αμοιβή για την 300μελή ομάδα του 4,5 εκατ. Μόνο η στέγη του σταδίου κόστισε 130 εκατ. με επιπλέον 6 εκατ. για συντήρηση. Συνολικό κόστος για λίφτινγκ: 399 εκατ. με υπερκοστολόγηση 12.771% από τα αρχικά 3,1 εκατ. ευρώ. Η πεζογέφυρα στη Λεωφόρο Μεσογείων (φέρεται να ήταν δώρο η μελέτη) κόστισε 3 εκατ. ευρώ.” Mαθαίνουμε ότι έχει προβλήματα στατικότητας. Στο καλό.

Τα κεριά των Ατενίστας

photo-1

 Προσωπικά μου αρέσουν τα κεριά. Μετά διάβασα αυτό: “Παραμονή των εκλογών μαζευόμαστε έτσι, απλά κι αυθόρμητα, στην Πλατεία Κοτζιά. Γεμίζουμε την Πλατεία με κεριά, με φως που θα φέρουμε εμείς οι ίδιοι, οι πολίτες της Αθήνας, γιατί θέλουμε να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε για τη σκοτεινιά που χει σκεπάσει τις ιστορικές γειτονιές.” και με έπιασε δύσπνοια.

Best of internet