Quantcast
ORIGINALS

IMAKO BEHIND BARS: 4 περιοδικά που μπορεί να βγάλει ο Πέτρος Κωστόπουλος μέσα στη φυλακή

Τελευταία Έξοδος: Γωγώ Μαστροκώστα


Leo Ellion · 27 Νοεμβρίου 2013

Πριν λίγη ώρα ο Πέτρος Κωστόπουλος πέτυχε αναβολή της δίκης του για τη 10η Δεκεμβρίου, μα ως τότε μια φριχτή ερώτηση θα κρέμεται αναπάντητη: πόσο πιθανό είναι να βάλουνε φυλακή τον Κωστόπουλο;

 

1176357_10153195346010713_1335938248_n

 

Στην ανακοίνωση που είχε βγάλει όταν χρεοκώπησε, ο πρώην εκδότης υποσχόταν πως θα επιστρέψει. Θα μπορούσε να είναι η φυλάκιση αυτή που θα δώσει στον Κωστόπουλο τη λύτρωση και την ψυχική δύναμη που απαιτείται για ένα τόσο τιτάνιο comeback; Δεν θα είναι πρώτη φορά που θα γεννηθεί γραπτό μέσα σε κελί – ο Όσκαρ Ουάιλντ, ο Ζαν Ζενέ και ο Ντοστογιέφσκι θα θεωρούσαν ταξίδι αναψυχής τον εγκλεισμό τους σε σύγχρονη ελληνική φυλακή.
 
 
Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο κόσμος της φυλακής, με τους δικούς του νόμους και ιεραρχίες, μπορεί να δώσει στον πάντα ευαίσθητο σε κοινωνιολογικά ζητήματα Κωστόπουλο ατέλειωτη έμπνευση. Αν όντως το λέει η καρδιά του και αρχίσει τη μεγάλη επιστροφή μέσα από τη φυλακή, πρώτα απ’ όλα πρέπει να ξανασυναρμολογήσει αυτό που ξεκίνησε τα πάντα: το Nitro, κόσμημα στο στέμμα της Imako και πρώτο περιοδικό που μίλησε στους άσεξους Έλληνες για το σέξυ σεξ:

 

 

1472346_10152066395381285_2068482373_n

 
 

 
 

Μα το Nitro ηταν δικό του παιδί. Τι γίνεται με τα υπόλοιπα βαριά χαρτιά της πρώην εκδοτικής εταιρίας του, που είναι ξένοι τίτλοι αγορασμένοι για την Ελλάδα; Θα δεχτεί πχ κοτζάμ Esquire να συνεργαστεί με έναν καταδικασμένο; Όποιος βιαστεί να πει “όχι”, αγνοεί τις αναγνωστικές ανάγκες του σύγχρονου φυλακισμένου άντρα.

 

esquire

 
 

 
 

Στη φυλακή δεν έχεις να κάνεις τίποτα. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται ένα τεράστιο αναγνωστικό κοινό χασομέρηδων, που είναι διατεθειμένοι να διαβάσουν οτιδήποτε προκειμένου να σκοτώσουν την ώρα τους. Ένας έμπειρος εκδότης σαν τον Κωστόπουλο, δεν μπορεί να μην ρίξει σε αυτή την αγορά και τουλάχιστον ένα κουτσομπολίστικο περιοδικό, με τα γκόσιπ του θαλάμου – και έχει δικό του και τον κατάλληλο τίτλο για αυτό, το Down Town.

 

down town

 
 
 
 

Και βέβαια, αν υπάρχει ένα περιοδικό που να τραβιέται περισσότερο από κάθε άλλο την παρούσα χρονική φάση, είναι ένα με celebrity news της φυλακής. Το OK! είναι το ιδανικό για τη δουλειά:

ok magazine

 

 
 

 

 

(εικόνες: danaouki-hime)

 

Best of internet