Quantcast
ORIGINALS

BREAKING BAD: Το Παιδικό Πρεζοτράγουδο των Κατσιμιχαίων

Όλοι έχουν ένα σημείο που βαριούνται την ευπρέπεια και αλλάζουν ταυτότητα


Normo Gin · 31 Μαΐου 2013
Ο Χάρης Κατσιμίχας ως no more mister nice guy

Ο Χάρης Κατσιμίχας ως no more mister nice guy

Στην ελλάδα, ο πόλεμος στον τεντιμποϊσμό δεν τελείωσε ποτέ. Οι οργανωμένες δυνάμεις αυτών που που συνεργάζονταν με την αστυνομία για το ψαλίδισμα της καμπάνας κατάφεραν με τον καιρό, αλλά και με την βοοειδή προσήλωση που τους χαρακτηρίζει, να αναπτύξουν το μυστικό πρόγραμμα “Ελληνικό Ροκ για την Προστασία των Ηθών και της Σεμνότητας” (Ε.Ρ.Π.Η.Σ.). Ελληνικό ροκ είναι εκείνο το νερόβραστο γλυκανάλατο νια-νια που με την σποραδική παρουσία μίας ηλεκτρικής κιθάρας στην κατάλληλη στιγμή του κλάματος, ευαγγελίζεται ότι είναι αντισυμβατικό και αλήτικο, άλλο πράγμα δηλαδή απ’ την υψηλή τέχνη της Χαρούλας Αλεξίου και του Χρήστου Θηβαίου (που είναι του ποιοτικού, βρε).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του Ε.Ρ.Π.Η.Σ. υπήρξε η δουλειά των αδερφών Κατσιμίχα. Όλοι κι όλες γνωρίζουν το “Ρίτα Ριτάκι” και το “Μια Βραδιά στο Λούκι”, μ’ ένα μεγάλο μέρος των ακροατών να τα έχει καταραστεί στη γνωστή θερινή παραλιακή μίρλα μετά κιθάρας, όπου πολλοί ενοχλητικοί τροβαδούροι συχνά θεώρησαν ότι η φάση που “προχθές εκεί που τα ‘πινε με κάποιον κολ-λη-τό του” εμπίπτει στα ενδιαφέροντά μας. Δεν.

Ωστόσο τα πονεμένα χυλοπιτιασμένα καλόπαιδα είναι μόνο μία πτυχή του έργου των Κατσιμιχαίων και κάποια στιγμή είπαν “αμήν” και πέρασαν στην άλλη πλευρά. Το παρακάτω άσμα με τον φιλικό προς ανήλικους τίτλο “Ρέιβ Πάρτι” προέρχεται από το παιδικό μουσικό παραμύθι των αδερφών Κατσιμίχα “Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι”. Πάνω από έναν ψυχεδελικό μεθυστικό tribal χορωδιακό ψαλμό επαναλαμβάνονται σαφείς οδηγίες παρασκευής όπιου από την παπαρούνα με τη χειρουργική ακρίβεια των συνταγών της Βέφας Αλεξιάδου (“τη στίβουμε και κάνουμε μαντζούνα/και ύστερα τη βάζουμε να βράσει/18 μερόνυχτα σε σιγανή φωτιά”), ενώ ενδιαμέσως εκτυλίσσεται μία ιστορία όπου ο Χάιζενμπεργκ των Καλικάντζαρων δουλεύει σε πυρετώδεις ρυθμούς το crew του για να βγει το προϊόν, ενώ σιγά-σιγά μαζεύονται “στρατιές ολόκληρες από καλικάντζαρους” για να γίνουν στη Γερανίου του παραμυθιού. Και όλο αυτό – όπως μας πληροφόρησαν απ’ το κοντρόλ – παίχτηκε σε σχολικές παραστάσεις.

Σύνοψη: οι Κατσιμιχαίοι έγραψαν ένα τραγούδι για την παρασκευή και κατανάλωση ναρκωτικών, και το πούλησαν στα σχολεία.

Best of internet