Quantcast
ORIGINALS

Υπάρχουν Νεοναζί στη Μαλαισία

Και παλεύουν για την καθαρότητα της Μαλαισιανής φυλής. Γιατί καμία φυλή δεν είναι ντροπή…


LUBEN CREW · 25 Μαΐου 2013

 
 

Χιλιάδες ερωτήματα ταλανίζουν νύχτα-μέρα τις ανήσυχες λουμπεν ψυχές μας αγαπητοί αναγνώστες. Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν; Χέζουν οι αρκούδες στο δάσος; Μασάει η κατσίκα ταραμά; Υπάρχουν Μαλαισιανοί νεοναζί γαμώ το σπίτι του Χιμλερ;

 
 

Η απάντηση είναι ναι, υπάρχουν – όπως μας πληροφορεί νέτα-σκέτα το πάντα ενήμερο σε ζητήματα global wtf VICE magazine. Το VICE προχωράει το ζήτημα ένα βήμα παραπάνω και αποστέλει έναν τολμηρό (και αργόσχολο) συντάκτη στην Μαλαισία ώστε να συνομιλήσει με τον Mr. Slay, αρχηγό της νεοναζιστικής μαλαισιανής μπάντας BOOT AXE και να κάνει τα πάντα πιο ξεκάθαρα (not). Απολαύστε τη συνέντευξη:

 
 

 
 

VICE: Γεια σου Slay. Λοιπόν, τι τρέχει τελικά με αυτό το “Malay Power”; (σ. κατά το «White Power»)

Slay: O Μαλαισιανός εθνικισμός είναι απαραίτητος επειδή μας ενδιαφέρει να κρατήσουμε μια καθαρή Μαλαισιανή κοινότητα σε όλο το Μαλαισιανό αρχιπέλαγος (το αρχιπέλαγος γύρω από την Αυστραλία και την Νοτιοδυτική ασία, πιστεύεται ότι αποτελεί την γενέτειρα της Μαλαισιανής φυλής). Είμαι ένας μαχητής δεύτερης γενιάς για τον Μαλαισιανό εθνικισμό. Η πρώτη γενιά, που ίδρυσε και το Μαλαισιανό εθνικιστικό κίνημα, δεν είναι και πολύ δραστήρια τελευταία. Ο Μαλαισιανός εθνικισμός ξεκινάει ένα συκγκεκριμένο σημείο στην ιστορία – στις 13 του Μάη του 1969 – όταν οι Κινέζοι με τους Μαλαισιανούς πολεμούσαν μεταξύ τους. Παρόλαυτα, το punk και το skinhead Μαλαισιανό κίνημα ξεκίνησε στην Κουάλα Λουμπουρ στις αρχές των 90s.

 
 

Όσο εγώ μπορώ να καταλάβω, η θεωρία ότι υπάρχει μια “Μαλαισιανή φυλή” η οποία είναι αυτόχθων στο Μαλαισιανό αρχιπέλαγος – διατυπώθηκε πρώτη φορά από τον Γερμανό επιστήμονα Johann Blumenbach. Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το αν υπάρχει όντως ή όχι μια τέτοια φυλή. Για αρχή, η θεωρία του Blumenbach εξαρτάται από την ιδέα ότι υπάρχουν μόνο πέντε διαφορετικές φυλές στον κόσμο, το οποίο είναι ήδη αρκετά λάθος. Να καταλάβω ότι ο ρατσισμός είναι κάτι που υπάρχει στην ιδεολογία σας;

Είμαστε εξτρεμιστές σε ό,τι αφορά στη Μαλαισιανή φυλή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ακραίοι ρατσιστές. Η φάση δεν είναι ο ρατσισμός, είναι το να είσαι περήφανος Μαλαισιανός!

 
 

Εντάξει, πως ακριβώς ο Ναζισμός είναι πολιτιστικά σχετικός με τους Μαλαισιανούς; Η Μαλαισία μάλλον δεν είναι μια χώρα που κάποιος θα συσχέτιζε με τον Χιτλερ και τους κολλητούς του απο το Τρίτο Ράιχ…

Η Μαλαισία είναι ένα μέρος όπου μπορείς να βρεις Κινέζους, Ινδούς και μετανάστες από το Μπαγκλαντές, την Αφρική, τη Σρι Λανκα, το Νεπάλ και τη Μπούρμα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει την είσοδο μεταναστών και έτσι δεχόμαστε πάρα πολλούς από αυτούς. Υπάρχουν πάρα πολλές διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση σχετικά με το ζήτημα των μεταναστών αλλά δεν κάνουν τίποτα για να διορθώσουν την κατάσταση. Η προστασία της φυλής μας είναι προτεραιότητα μας επειδή ακριβώς έχουν εισέλθει τόσοι πολλοί ξένοι στην κοινωνία μας.

 
 

Πώς η μετανάστευση σας έχει επηρεάσει;

Οι Μαλαισιανοί έχουν επηρεαστεί για κοινωνικο-οικονομικούς λόγους. Ντόπιοι Μαλαισιανοί πέφτουν θύματα σε ξένους εγκληματίες που έρχονται εδώ και πουλάνε ναρκωτικά, βιάζουν, ληστεύουν κλπ. Το μάθημα που μπορούμε να πάρουμε από τον Ναζισμό είναι ότι πρέπει να δράσουμε ακραία ρατσιστικά αν η θέση της Μαλαισιανής φυλής αρχίζει να απειλείται απο αυτά τα στοιχεία. Δε θα δοκιμάσουμε το ρατσισμό αν η Μαλαισιανή φυλή δεν απειλείται, αλλά αν ναι, τότε θα αναλάβουμε δράση.

 
 

 
 

Οπότε δεν είστε εχθρικοί στις μειονότητες αυτή τη στιγμή;

Δε γουστάρουμε τις μειονότητες στη Μαλαισία αν δεν μπορούν να ζήσουν μαζί με τους Μαλαισιανούς. Αν είναι οκ, είμαστε κι εμείς οκ.

 
 

Τι λέτε για τους Εβραίους; Οι περισσότεροι Ναζί μάλλον δεν τους συμπαθούσαν και πολύ.

Όλα τα εθνικιστικά Μαλαισιανιά συγκροτήματα punk και skinhead είναι ξεκάθαρα αντισημιτικά και αντισιωνιστικά. Αν μελετήσεις τις καταγωγές των Μαλαισιανών εκατοντάδες χρόνια πίσω, θα δεις ότι έχουμε σχέση με τους Εβραίους. Σύμφωνα με τις Εβραϊκές γραφές, μια «χαμένη φυλή» από παιδιά από το Ισραήλ που οδηγούνται από το θεό – το οποίο σημαίνει ότι είναι Μουσουλμάνοι – θα δολοφονήσει τους Εβραίος Σιωνιστές στην Παλαιστίνη. Στην αρχή, οι Σιωνιστές νόμιζαν ότι οι αυτόχθονες αμερικάνοι είναι οι απόγονοι της χαμένης φυλής. Τότε ένας αμερικανός επιστήμονας και θεολόγος, ο Ralph Olsen, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Μαλαισιανοί στην Μαλαισιανή χερσόνησο είναι οι απόγονοι αυτής της χαμένης φυλής! (!!) Η υπόθεση αυτό είναι σωστή κατά το ήμισυ. Οι μαλαισιανοί δεν είναι κατά εκατό τοις εκατό απόγονοι της χαμένης φυλής αλλά η θεωρία του Ralph για τις περιπέτειες της χαμένης φυλής έχει πλάκα!

 
 

Πρώτη φορά τα ακούω όλα αυτά! Ακούγεται σαν μια κάποια ισλαμική ιδεολογία με λίγο ναζισμό μέσα, το οποίο με μπερδεύει κάπως.

Ο Μαλαισιανός εθνικισμός συνδέεται με το Ισλαμ. Δεν έχει καμία σχέση με προ-Ισλαμικά κινήματα, ωστόσο.

 
 

Οπότε: Είστε ένα νεοναζιστικό κίνημα με στοιχεία από το Ισλαμ και χώνετε και κάποια εβραϊκά γραπτά για να το ισορροπήσετε; Παρατήρησα ότι η μπάντα σου χρησιμοποιεί πολύ το σύνθημα «Blood and Honour», που είναι το όνομα ενός νεοναζιστικού βρετανικού συγκροτήματος. Έχετε επιρροές από νεοναζί από εκεί; (σ. το σύνθημα “Blood and Honour” των νεοναζιστικών μπαντών καθώς και το «Αίμα Τιμή» της Χρυσής Αυγής αποτελεί ευθεία μετάφραση του κεντρικού μόττο της ναζιστικής νεολαίας “Blut und Ehre” που σήμαινε ακριβώς αυτό)

Δεν έχουμε απευθείας επηρεαστεί απο βρετανικές νεοναζιστικές μπάντες επειδή καταλαβαίνουμε ότι οι βρετανοί ναζί δε γουστάρουν τους Ασιάτες. Απλώς πήραμε το σύνθημα “Blood and honour” για να δείξουμε την ταυτότητα μας.

 
 

Ακούς καθόλου βρετανικές και αμερικάνικες ναζιστικές μπάντες;

Ναι, ακούω Εnglish Rose, Skrewdriver, Brutal Attack και Angry Aryan.

 
 

 
 

Ουάου! Πιστεύεις ότι οι Skrewdriver θα γούσταραν τους Boot Axe;

Όχι, δε νομίζω ότι θα μας άκουγαν.

 
 

Υπάρχουν νεοναζιστικά γκρουπ σε άλλες ασιατικές χώρες;

Ναι, στην Ινδονησιία, στη Σιγκαπούρη και στην Ιαπωνία. Στη Σιγκαπούρη υπάρχει ένα ναζιστικό black metal γκρουπ που λέγεται As Sahar.

 
 

Είναι κάθε Μαλαισιανός νεοναζί πάνκης; Ή υπάρχει και ναζισμός πέρα από την punk και skinhead υποκουλτούρα;

Όχι, όλοι οι Μαλαισιανοί νεοναζί ακούνε punk και skinhead.

 
 

Υπάρχουν αντι-ναζί punk σε πάρα πολλές χώρες – υπάρχουν στην Μαλαισία;

Ναι, υπάρχουν, αλλά δεν τολμάνε να μας αντιμετωπίσουν. Φοβούνται!

 
 

Πώς σας συμπεριφέρεται ο υπόλοιπος κόσμος; Σας φοβούνται επίσης;

Μιλώντας ειλικρινά, ίσως κάποιοι άνθρωποι να μη πιστεύουν ότι ο μέσος ντόπιος Μαλαισιανός πολίτης συμφωνεί μαζί μας. Παρόλα αυτά, δεν είμαστε και πολύ βίαιοι ή ακραίοι, όπως σου είπα και πριν.

 
 

Πόσο επιτυχημένο θεωρείς ότι έχει υπάρξει μέχρι τώρα το κίνημα σας;

Έχουμε αναγκάσει μειονότητες να φοβούνται να κάνουν εγκλήματα στην Μαλαισία. Πάντα τους προειδοποιούμε να μην δημιουργούν πρόβλημα. Η βία δεν είναι λύση για μας γιατί ξεκινάμε πάντα με κατανόηση, διακριτικότητα και ευγένεια όταν μιλάμε σε μετανάστες. Αν επιμένουν και συνεχίζουν ή είναι πεισματάρηδες, θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Επίσης, κάνουμε φιλανθρωπίες για την κοινότητα και για την Παλαιστίνη, την Συρία, τη Σομαλία ή άλλες χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο. Προσπαθήσαμε επίσης να έχουμε επικοινωνία με την κυβέρνηση, για το πώς θα λύσουμε το πρόβλημα με τους μετανάστες, αλλά μας αγνόησαν. Είμαστε πολύ διαφορετικοί σε σχέση με τους Ευρωπαίους ή τους Αμερικανούς νεοναζί, οι οποίοι λένε ανοιχτά ότι θέλουν να εξαφανίσουν τις άλλες φυλές και να μείνει μόνο η λευκή. Εμείς ξεκινάμε με μηδενική ανοχή αλλά δε θα το κάναμε αν οι Μαλαισιανοί στη Μαλαισία δεν ήταν υπό απειλή.

 
 

Εντάξει! Για το τέλος, σου φαίνεται λογικό να είναι Ναζί χωρίς να είσαι λευκός;

Οι περισσότερες παγκόσμιες οργανώσεις λένε ότι ο ναζισμός είναι για τους λευκούς. Και ναι, δεν είμαστε γαλαζομάτηδες, ξανθοί άριοι – η κοινότητα μας είναι σκουρόχρωμη, έχουμε καφέ μάτια και μαύρα μαλλιά. Απλώς υιοθετήσαμε το πνεύμα του ναζισμού σαν ένα σύμβολο για την απάντηση της Μαλαισιανής φυλής όταν απειλείται με φυλετικά ζητήματα!

 
 

Best of internet