Quantcast
ORIGINALS

Η ζωή του πραγματικού Άι Βασιλη το 300 μ.Χ. άνετα σου καταστρέφει την παιδικότητα σου

Τον τάφο του «Άι Βασίλη» ψάχνουν κάποιοι ασέβαστοι αρχαιολόγοι στην Τουρκία


Κορίνα Πετρίδη · 5 Οκτωβρίου 2017

Ευχάριστα τα νέα σήμερα, για τους μεγάλους και μικρούς μας φίλους, αφού τούρκοι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι βρήκαν τον τάφο του Αγίου Νικολάου, που ενέπνευσε τη μορφή του Santa Claus, του δικού μας Άι Βασίλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κάτω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Αττάλεια βρέθηκε ένας άθικτος ναός και κάμποσοι τάφοι. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ανάμεσα σε όλους αυτούς τους τάφους βρίσκεται κι εκείνος του Αγίου Νικολάου, μιας και φημολογείται ότι η γενέτειρά του ήταν η Αττάλεια.

«Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά η πραγματική δουλειά ξεκινάει τώρα. Θα φτάσουμε στο έδαφος και ίσως βρούμε το άθικτο σώμα του Αγίου Νικολάου», δήλωσε ο Cemil Karabayram, διευθυντής τοπογραφίας και μνημείων στην Αττάλεια.

Τις εκσκαφές θα συνεχίσουν, όπως φαίνεται, οι αρχαιολόγοι για να διαπιστώσουν αν η σωρός του βρίσκεται εκεί ή αν θα πρέπει να ψάξουν αλλού.

Πάντως, υποπτευόμαστε ότι θα ανοίξει το κουτάκι με τις μαλακίες σε περίπτωση που βρεθεί όντως το σώμα του, αφού ήδη από πριν το εναλλακτικό του όνομα ήταν «μυροβλήτης» επειδή σύμφωνα με την παράδοση τα λείψανά ανάβλυζαν άγιο μύρο.

Τώρα μερικά facts για τον Άγιο Νικόλαο που μπορεί και να σας σκοτώσουν την παιδική ηλικία:

1. Έμεινε από πολύ μικρός χωρίς γονείς αλλά με πολλά λεφτά.

2. Αγαπούσε πολύ τους πτωχούς και τους έκανε συνέχεια δώρα, το οποίο δε γούσταν οι Ρωμαίοι.

3. Είχε κάνει φυλακή επειδή ήταν τόσο καλός και τους αγαπούσε όλους. Ο καλός thug άγιος.

4. Είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Άγιο που προστατεύει τους ναυτικούς. Παίζει το καράβι που στολιζόταν παραδοσιακά τα Χριστούγεννα να είναι για ρισπέκτ στον Άι Βασίλη – Νικόλαο.

5. Σε ένα παγανιστικό plot twist, με βάση το παλιό ημερολόγιο ο Άγιος Νικόλαος γιορταζόταν στις 18 Δεκεμβρίου, δηλαδή την ίδια μέρα με τον Ποσειδώνα στην αρχαία Ελλάδα.

6. Σύμφωνα με την παράδοση τα λείψανά του ανέβλυζαν πολύ μύρο και οι πιστοί το έβαζαν σε δοχεία και μετά πασαλειβόντουσαν με αυτό για να θεραπευτούν από ασθένειες.

7. Το άγιο πετρέλαιο μάλιστα μύριζε τόσο πολύ που διάφοροι λιποθυμούσαν.

8. T0 325 μ.Χ. ο Άγιος Νικόλαος έριξε σφαλιάρα σε μια Οικουμενική Σύνοδο της Εκκλησίας, πιο συγκεκριμένα στον αιρετικό Άρειο.

9. Μπήκε στη μπουζού από τον αυτοκράτορα Μεγάλο Κωνσταντίνο για την ιερή σφαλιάρα.

10. Η φάση με το χιόνι και την κόκκινη στολή που έχει συνδεθεί με τον Άγιο με τα δώρα παίζει να είναι και παγανιστική – προχριστιανική. Όλα παγανιστικές δοξασίες είναι αγαπητοί φίλοι.

Best of internet