Quantcast
ORIGINALS

6 ιδέες για να ξεχωρίσεις στις Νύχτες Πρεμιέρας και γενικά σε όλα τα φεστιβάλ κινηματογράφου

Δεν χρειάζεται να είστε σινεφίλ για να τα καταφέρετε


Χρήστος Πρόεδρος · 20 Σεπτεμβρίου 2017

Τα φεστιβάλ κινηματογράφου είναι η ιδανική γιορτή της 7ης τέχνης, αγαπητοί φίλοι και όσοι αγαπάνε το σινεμά τα τιμούν αδιαλείπτως. Εάν δεν είστε σκληροπυρηνικός σινεφίλ, εάν έχετε να πατήσετε το πόδι σας σε κινηματογραφική αίθουσα από όταν είχατε δει το Twilight από σπόντα, τότε έχουμε μερικές καταπληκτικές και εύκολα υλοποιήσιμες ιδέες για να μπορέσετε, όχι μόνο να μην εκτεθείτε στους φεστιβαλιστές, αλλά και για να κάνετε και την καλύτερη εντύπωση στο χώρο.

 

ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΛΑΣΜΕΝΗ ΨΑΓΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕ-ΛΕΙ-Α

Αυτό το  εικονοκλαστικό λυρικό έπος ενός πολλά υποσχόμενου σπουδαστή σινεμά από την Ουγγαρία που αφηγείται μέσα σε 3 ώρες στατικής κενότητας την ιστορία ενός λουλουδιού που ψάχνει να βρει τον ήλιο» ήταν το καλύτερο πράγμα που είδες τα τελευταία χρόνια. «Πρέπει Ο-ΠΩΣ-ΔΗ-ΠΟ-ΤΕ να τη δεις, αλλά ρε γαμώτο δεν θα ξαναπαιχτεί. Κρίμα πραγματικά.»

 

ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΦΤΕΡΠΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΑΗΖΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑ

Η κινηματογραφική αίθουσα είναι σκοτεινή και για κάποιο περίεργο λόγο δεν σε αφήνουν να μιλάς κιόλας. Συνεπώς το άφτερ πάρτι που θα γίνει σε κάποιο urban χάη κλας μαγαζί της πόλης είναι το ιδανικό μέρος για να κάνεις socializing με τον μπάρμαν, προσπαθώντας να ζητιανέψεις κουπόνια για ποτά από κάποιο κονεδιάρη γνωστό σου. Συνήθως δεν έχεις και πολλές επιλογές πέρα από τους περήφανους χορηγούς του φεστιβάλ, αλλά ποιος χέστηκε, αν σου κάτσει έστω και ένα ποτό τσάμπα είσαι ευχαριστημένος.

 

ΓΙΝΕ ΜΙΚΡΟΜΗΚΑΣ

How To Act Like A Pretentious Film Buff anchorman kind of a big deal

Το όνειρό σου είναι να ασχοληθείς με το σινεμά; Δεν σε απασχολεί εάν θα τρως από τα σκουπίδια; Σου αρκεί να επιβιώνεις τρώγοντας τα ποπκόρν από τη μοκέτα της κινηματογραφικής αίθουσας; Ε τότε μπορείς να γίνεις μικρομηκάς. Ξεκίνα να γυρίζεις ταινιάκια μικρού μήκους με την αδερφή σου ή τον φίλο σου και στείλε αιτήσεις σε φεστιβάλ. Κάποιο θα σε πάρει. Επόμενο στάδιο- κατεβάζεις με ΚΤΕΛ όλα τα σόγια, την παλιά σου τάξη από το νηπιαγωγείο και κάνετε απόβαση στο σινεμά. Μανάδες και θείες αναλαμβάνουν την καταστολή όσων γιουχάρουν την ταινία σου. Τέλος, σκας στο άφτερ πάρτι με το ύφος «Ναι, εγώ είμαι.»

 

ΓΙΝΕ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑΚΙΑΣ

Σ’ αρέσουν οι ταινίες τρόμου και μόνο οι ταινίες τρόμου; Σε ενοχλεί το φως της ημέρας; Πίνεις αίμα ανθρώπων για να επιβιώσεις; Τράβα στο κοντινότερο φεστιβάλ κινηματογράφου και γίνε μεσανυχτάκιας, αγαπητέ φίλε. Όλα τα ψυχολογικά θρίλερ, όλα τα σπλάτερ, σε περιμένουν στις μεταμεσονύκτιες προβολές, όπου θα είσαι μόνο εσύ και οι υπόλοιποι μεσανυχτάκηδες. Δεν θα χρειαστεί καν να μιλήσετε. Θα αναγνωριστείτε με τα μάτια.

 

ΣΚΑΣΕ ΜΥΤΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ ΠΑΝΙΝΗ ΤΣΑΝΤΑ ΑΛΛΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Μην κάνεις το λάθος να εμφανιστείς πχ στις Νύχτες Πρεμιέρας φορώντας την πάνινη τσάντα από τις Νύχτες Πρεμιέρας. Καλύτερα να επιλέξεις κάποια άλλη τσαντούλα από κάποιο άλλο φιλμικό ιβεντ, μιας και οι πάνινες τσάντες είναι για τα κινηματογραφικά φεστιβάλ ότι και τα βραχιολάκια για τα μουσικά φεστιβάλ και είναι προτιμότερο την τσάντα από τις νύχτες πρεμιέρας να την τρίψεις στα μούτρα του φεστιβάλ Δράμας.

 

ΓΙΝΕ ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Αποφάσισες ότι σου αρέσει το σινεμά, ή ότι θα σου άρεσε να σου αρέσει το σινεμά αλλά δε θες και να μπλέξεις ώστε να κάνεις σινεμά; Μπορείς να φτιάξεις ένα μπλογκ στο οποίο θα ανεβάζεις κριτικές για τις ταινίες που βλέπεις (και εννοείται και για αυτές που δεν βλέπεις). Δεν μας απασχολεί που τα μπλογκ έχουν πεθάνει εν έτει 2017, μιας και κανείς δεν θα διάβαζε τις κριτικές σου ούτως ή άλλως. Αυτό το μπλογκ όμως ίσως σου ανοίξει τις πόρτες στις δημοσιογραφικές προβολές, στις οποίες εάν είστε τυχεροί μπορεί να πετύχετε και κάποιο ογκόλιθο της θεωρίας του σινεμά.

 

Best of internet