Quantcast
ORIGINALS

9 δοκιμασίες που επιβάλλεται να έχει το Survival για να δικαιολογεί το ότι γίνεται στην Ηλεία

Στο νομό Ηλείας η επιβίωση δεν πρέπει να είναι «απλά» ένα παιχνίδι!


Κώστας Αρβανίτης · 11 Σεπτεμβρίου 2017

Όπως ξέρουμε, η γνώριμη περιοχή της Ηλείας θα είναι τελικά ο τόπος μαρτυρίου διαγωνισμού των μετρίως γνωστών διάσημων της επερχόμενης αντιγραφής του Survival. Το Survival, η σειρά η οποία πιθανώς ζήτησε βοήθεια δικηγόρου για το πως θα ονομαστεί όσο πιο κοντά στο Survivor γίνεται χωρίς να φάει μήνυση, δε μας έχει αποκαλύψει ακόμη τα πάθη τα οποία θα περάσουν οι όχι ιδιαίτερα famous celebrities του, αλλά σε περίπτωση που δυσκολεύονται ακόμη εμείς έχουμε μερικές ιδέες με 100% άρωμα Ηλείας.

Μοίρασε τις περισσότερες φόλες

Ερμηνεύοντας κυριολεκτικά την παροιμία “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα“, ένα παραδοσιακό έθιμο της περιοχής είναι να προσπαθείς να δηλητηριάσεις τα ζώα των συμπολιτών, είτε μιλάμε για γατιά είτε μιλάμε για ένα κοπάδι πρόβατα. Με το χρόνο να μετράει αντίστροφα, οι δυο ομάδες θα πρέπει να ανταγωνιστούν η μία την άλλη στο μοίρασμα φόλας, με τα κατοικίδια να μετράνε περισσότερο από τα ζώα εργασίας.

Κάψε ένα δάσος χωρίς να σε πιάσουν

Βαδίζοντας στα βήματα των πρωτεργατών που πρωταγωνίστησαν στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία, ο στόχος εδώ είναι οι παίχτες να καταφέρουν να βρουν ένα δάσος από αυτά που υπάρχουν ακόμη, και χωρίς να τους πάρουν πρέφα να βάλουν τη μέγιστη δυνατή φωτιά. Θα αξιολογηθεί πιο ευνοϊκά όποιος καταφέρει να κάψει και σπίτια εκτός από δασικές εκτάσεις.

Ανάθρεψε το μεγαλύτερο δεντράκι πάνω στις στάχτες

Για να ισορροπήσουν οι καταστροφικού χαρακτήρα δοκιμασίες με κάτι πιο δημιουργικό, οι παίχτες θα χρησιμοποιήσουν τις στάχτες του δάσους που έκαψαν σαν λίπασμα για να καλλιεργήσουν το δικό τους κήπους με φημισμένο φυτό της τοπικής χλωρίδας. Θα αξιολογηθούν το ύψος, το χρώμα και η υγεία των φυτών ενώ η νικήτρια ομάδα θα το γιορτάσει καίγοντας το χωράφι των ηττημένων.

Kόντρες με εκτός δρόμου παπάκια

Δεν έχετε ακούσει για το φημισμένο λασποrally της Γαστούνης; Bασικά να πούμε την αλήθεια δεν υπάρχει, αν και θα έπρεπε γιατί ακούγεται πολύ πιο κουλ από το Rally Ακρόπολις. Εδώ οι διαγωνιζόμενοι που σκοπεύουν να επιζήσουν θα αγωνίζονται σε ειδικές διαδρομές με λάσπη στα πέριξ της Γαστούνης και της Αμαλειάδας με ειδικά δίχρονα off road παπιά. Εκτός από έναν καλό χρόνο, οι παίχτες θα ανταμοίβονται με έξτρα πόντους αν περάσουν πάνω από κάποιο συμπαίχτη τους.

Mάζεψε φράουλες χωρίς να πυροβολήσουν

Tα πράγματα είναι απλά: οι παίχτες θα κρύβονται σε ένα αχανές φραουλοχώραφο όπου θα προσπαθούν να μαζέψουν τους εκλεκτούς καρπούς της μάνας Γης χωρίς τους εντοπίσουν και να τους ρίξουν στο ψαχνό οι επιστάτες. Για λόγους φολκλόρ και προσέγγισης με την τοπική κοινωνία, οι επιστάτες θα επιστρατευτούν από ντόπιους ειδικούς και θα υποδύονται τους εαυτούς τους.

Για που το έσκασαν η 14χρονη μαθήτρια με τον 47χρονο ψιλικατζή;

Εκτός από τα μπράτσα τους οι διαγωνιζόμενοι θα χρειαστεί να ακονίσουν και τα μυαλά τους καθώς θα προσπαθούν να ανακαλύψουν τον τόπο όπου ζουν τον παράνομο ερωτά τους ο ιδιοκτήτης του ψιλικατζίδικου απέναντι από Γυμνάσιο του Πύργου και η μαθήτρια του σχολείου. Ακόμη καλύτερη βαθμολογία θα πετύχουν αν τη βρουν ζωντανή.

Rap battle με Μικρό Νικόλα

Απλά τα πράγματα:  η κάθε ομάδας της διαλέγει τον MC εκπρόσωπό της ο οποίος θα φτύσει ρίμες κόντρα γνωστό μας Μικρό Νικόλα. Η ομάδα με τον ηπιότερο MC για βραδινό θα φάει το διεθνούς φήμης πλέον γουρουνοπο**** του Νικόλα.

Ποιος θα πει όχι για μια μέρα στις ερωτικές προσεγγίσεις της ξαδέρφης του;

Eδώ για την ακρίβεια θα πάρουμε μια απόσταση από τις τοπικές παραδόσεις, καθώς οι διαγωνιζόμενοι θα δείξουν την αντοχή τους στις στερήσεις και τις κακουχίες αντιστεκόμενοι στην εύκολη λύση της ζωής που αιώνες τώρα έχει ανακαλύψει αυτή η μεριά της όμορφης Πελοποννήσου.

Last man standing με όλο το σόι: Σπάσε τα μούτρα του θείου σου πριν τα δικά σου

Battle Royale: Πύργος θα μπορούσε να ονομαστεί η συγκεκριμένη δοκιμασία. Κάθε παίχτης θα συμμετάσχει σε ένα deathmatch με τους συγγενείς του, από το οποίο πρέπει να βγει ο μόνος ζωντανός, ενώ οι πιο ευρηματικές μέθοδοι να ξεφορτωθείς τα σόγια σου θα επιβραβεύονται. Σε μια άλλη εκδοχή, θα μπορούσε να γίνει με τη μορφή deathmatch μεταξύ των παιχτών. Το πλεονέκτημα αυτού του Hunger Games: Αμαλιάδα είναι πως δε χρειάζεσαι άλλη δοκιμασία από αυτή, ενώ δίνει και στη λέξη survival ένα πραγματικά έντονο νόημα!

Best of internet